Samochód dla kobiety

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Vodia
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Samochód dla kobiety

Post autor: Vodia » 02 kwie 2010, 20:19

haha Ola u mnie w rodzinie jest Vitara i tankowanie takiego smoka to jest poprostu szok (wow
Jego spalanie to tez jest szok.
A jak sie nia jedzie to 50 na liczniku i masz wrazenie, ze jedziesz 70 hehe.
Ale i tak fajna sprawa takie auto (clapping szczegolnie zima (devil
11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...

Awatar użytkownika
onawszpilkach
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: onawszpilkach » 02 kwie 2010, 23:49

Vodia pisze:Jego spalanie to tez jest szok.
A jak sie nia jedzie to 50 na liczniku i masz wrazenie, ze jedziesz 70 hehe.
To tak jak w subaru (rofl Jedziesz 100km/h to wrażenie jakby jechać 140km/h BMW czy innym Audi - wiatr wieje, silnik wyje, opony szumią a wydech ryczy (rofl (rofl A na stacji okazuje się, że auto spaliło 15-20l (whew

Terenówki też dają radę - dla mnie im większe, tym lepiej. Hamer H2 na takich dużych kołach - (yes) (heart (heart (heart (bronze

Awatar użytkownika
lilinka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: lilinka » 03 kwie 2010, 12:54

BMW X5 to autko moich marzeń. Póki co jeżdże Suzuki SX4 i łazi mi po głowie żeby go przerobić na gaz. Spalanie w tym aucie jest duże. Jak jadę autostradą 140-160 to pożera ok 8-9 litrów. Dużo jeżdżę i opłacało by się pomyśleć o oszczedności paliwa. Tylko nie mam pojęcia jakie są plusy i minusy takiej zamiany.

Awatar użytkownika
onawszpilkach
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: onawszpilkach » 03 kwie 2010, 15:52

lilinka pisze:BMW X5 to autko moich marzeń. Póki co jeżdże Suzuki SX4 i łazi mi po głowie żeby go przerobić na gaz. Spalanie w tym aucie jest duże. Jak jadę autostradą 140-160 to pożera ok 8-9 litrów. Dużo jeżdżę i opłacało by się pomyśleć o oszczedności paliwa. Tylko nie mam pojęcia jakie są plusy i minusy takiej zamiany.
Zagazowanie samochodu opłaca się chyba tylko jak robisz bardzo dużo kilometrów. Musisz przeliczyć sobie koszt zamontowania instalacji vs oszczędność na paliwie w zadanym okresie np. 2 lat (czy ile tam planujesz posiadać ten samochód) i zobaczyć jak to wyjdzie. Minusem gazu jest na pewno znaczne zmniejszenie objętości bagażnika. Łatwiej (i taniej) jest chyba nauczyć się oszczędnie jeździć.

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 03 kwie 2010, 16:13

Zmniejszenie objętości bagażnika to jedna sprawa. Gorsze jest zmniejszenie żywotności silnika. Może lepiej pomyśleć o zmianie samochodu i kupnie czegoś mniejszego, albo diesla.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Lubka » 03 kwie 2010, 16:43

Ja tez bym na gaz nie przerabiala-szkoda auta....duzo sie nasluchalam jak inni narzekaja potem na rozne inne rzeczy, ktore wlasnie maja krotsza zywotnosc, zawodza itp.
Na dluzsze dystanse polecam zatem dieselka-moj facet zawsze byl zwolennikiem benzyniakow, ale teraz pierwszy raz postawilismy na diesla i jestesmy zadowoleni-nasze A4 1,9tdi pali w miescie na krotkich dystansach ok 8l a na trasie ok 6l, wiec nie jest zle.
12.07.10Nagor460cc/520drBroma
16.12.10wymianaNatrelleMX370drBroma
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 03 kwie 2010, 16:52

Teraz diesle naprawdę nie dużo tracą w porównaniu z benzyną. Co do gazu to ja bym się najzwyczajniej w świecie bała. Moja koleżanka miała samochód na gaz, regularnie serwisowany, wszystkie przeglądy tip top i jej silnik któregoś razu wybuchł.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
lilinka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: lilinka » 03 kwie 2010, 17:13

lil sexy pisze: Moja koleżanka miała samochód na gaz, regularnie serwisowany, wszystkie przeglądy tip top i jej silnik któregoś razu wybuchł.
Właśnie tego obawiam się najbardziej. Pojemnośc bagażnika nie ma znaczenia. Jeżdżę przeważnie sama, to nie problem. Ciekawe czy takie autko przerobione na gaz oprócz krótszej żywotności silnika nie straci też na przyspieszeniu.

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 03 kwie 2010, 17:57

Na przyspieszeniu też traci (nod
MD

Awatar użytkownika
onawszpilkach
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: onawszpilkach » 03 kwie 2010, 21:37

Moim zdaniem gazowanie jest takie trochę ... obciachowe. Ostatnio widziałam jak gościu tankował gaz do Merca S600 - myślałam że się posikam ze śmiechu (rofl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”