pogaduchy o wszystkim i o niczym ;)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
k_asiaczek
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Re: pogaduchy o wszystkim i o niczym ;)

Post autor: k_asiaczek » 28 mar 2010, 14:59

Vodia bo praca sama w sobie fajna ale wiadomo że charytatywnie to nikt 8godz dziennie pracował nie będzie (dull

na początku jak tam poszłam to babka mówi że nie podpisuje od razu umowy bo nie wiadomo czy ktoś się nadaję itd, zaczynałam w październiku (miesiąc po mnie doszły jeszcze 2 dziewczyny)i poprosiłam ją czy możemy podpisać umowę od stycznia bo mi to pasowało (mam kasę z kilku innych źródeł i nie mogę przekroczyć pewnego progu więc mi to na rękę), nadszedł styczeń a że wiadomo dla pracodawcy utrzymanie pracownika nie jest tanie to się zgadaliśmy co i jak, jaką mam sytuację i doszliśmy do porozumienia że ja umowy nie podpisuję ale kasę dostaję tak jakbym miała umowę podpisaną czyli nasze polskie minimum (najpierw było że wolą mi dać tyle ile by musieli na mnie wydać, potem że to minimum bo jak zaczynałam to nawet tego minimum nie było (dull ). tak więc poszłam po wypłatę w lutym i zamiast dostać tyle ile się umawialiśmy to ja dalej dostałam tyle co zawsze, więc mówię, że ja inaczej zrozumiałam jak się umawialiśmy i się zaczęła gadka jaki to mamy kryzys, że nie robimy obrotów (my nowe, a czy 5 tys zysku w msc które zrobiłyśmy z dziewczynami dla firmy to mało?), że drugi szef to w ogóle powiedział, że skoro nie robimy obrotów to po co jesteśmy (wow podpisali umowę z jedną dziewczyną bo ta druga nie chciała i wyobraźcie sobie, że nie dość że przez prawie pół roku byłyśmy wszystkie bez jakiejkolwiek umowy, teraz ma tylko jedna podpisaną to jeszcze w umowie ma że dostaje ten 1000zł a dostaje 800zł.... ja się dziwię że ona się na to zgodziła ale jej bardzo zależy na pracy itd co jednak nie zmienia faktu że cały czas łamią prawo....

no musiałam się wyżalić bo już siły nie mam (triste aaa i oczywiście zastanawiam się teraz ile dostanę za marzec bo po operacji mnie tydzień nie było i w tym tyg 3 dni to prawie nic nie dostanę (headbang
05.03.2010-dr Kubasik HP okrągłe es prawa:400cc lewa:500cc applaus

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 28 mar 2010, 16:27

Kasiaczek do odważnych świat należy. Przecież możesz cały czas rozglądać się za jakąś inną pracą. Wiem, że nie jest lekko znaleźć coś przyzwoitego, ale prędzej czy później musi się udać. Good luck (yes)
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
Vodia
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Vodia » 28 mar 2010, 18:46

to rzeczywiscie lipa :roll:
Za takie grosze pracowac. I ty Kaska jestes z Krakowa... Wiec co to w ogole ma byc :roll:
Nie zastanawiaj sie tylko szukaj innej pracy i nawet nikomu o tym nie mow.
A ze nie masz umowy to jak nie przyjdziesz do pracy bez wczesniejszego powiadomienia nic Ci nie zrobia (devil

Chyba ze masz jakies zlecenie lub umowe o dzielo to co innego.
A jak nawet tego nie to kurde oni zatrudniaja Cie calkiem na czarno. Jak zglosisz do skarbowki to tak im sie do (mooning dobiora, ze im sie raz na zawsze odechce, mozesz byc w 100% pewna (clin

Mnie zycie nauczylo juz ze skoro inni moga na Tobie zerowac i Ci klody pod nogi podstawiac, to dlaczego niby Ty nie mozesz tego samego robic (devil
11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Lubka » 28 mar 2010, 18:55

k_asiaczek pisze:
w umowie ma że dostaje ten 1000zł a dostaje 800zł....

typowe, polskie realia....Skads to znam, dlatego wyemigrowalam, bo to bylo dla mnie nie do pomyslenia zyc dluzej na takich warunkach. Ale k_asiaczek ty pracujesz 8h dziennie za 800zl???? To ty szukaj innej pracy bo to rozboj w bialy dzien! Tak jak mowi Vodia, jak nie masz umowy, to z dnia na dzien rezygnujesz i niech spadaja na drzewo. Moge zapytac czym sie zajmujesz?
12.07.10Nagor460cc/520drBroma
16.12.10wymianaNatrelleMX370drBroma
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
k_asiaczek
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: k_asiaczek » 28 mar 2010, 19:38

dziewczyny ja cały czas szukam pracy ale im więcej czytam ogłoszeń tym większa załamka (triste nie mam żadnej umowy i raczej się nie zanosi na to że będzie, tak samo jak nie zanosi się że dostaniemy więcej kasy a ile się nasłuchałyśmy jakie to kokosy można zbijać (dull Lubka ja pracuję w agencji reklamowej więc fakt można zarobić ale trzeba mieć zarąbiste zlecenia na konkretną kasę a nie na takie grosze jak mam, poza tym teraz agencji jest pełno i zawsze się znajdzie ktoś kto da niższe ceny (speechless i zarabiam 800zł na cały etat a teraz dostanę jeszcze mniej z tego względu że po operacji mnie nie było i w tym tyg też to razem 8dni więc po prostu nie dostaję za te dni kasy (dull gdybym mogła to bym wyjechała za granicę ale niestety Misiek ma taką pracę że nie może zrezygnować (worried

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 29 mar 2010, 02:46

k_asiaczek, matko, to ja Ci zycze zebys szybko znalazla lepsza prace, bo to jakas parodia normalnie! (wow

a ja dzis dostalam hiacynty malusie zieloniusie ledwo z cebulek wylezniete ale juz widac ze beda fioletowe 3 maluchy.
cykne jutro fotke (happy (flower)
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 29 mar 2010, 08:26

Kasiaczek co do tego, że nie robicie obrotów to może i racja. Ja mam to samo tzn obrotów prawie zero a moje pracownice myślą, że na pieniądzach śpie.. bo utarg wychodzi większy niż ich pensje.. ale halo? gdzie zusy, towar, czynsz, prąd, reklama itd. itd. Szlag mnie trafia z takim myśleniem;/ . Tylko, że ja wypłacam im normalne pensje i one marudzą, więc Kasia uciekaj z tej roboty:) !!
A wiecie jaką ja gafę ostatnio strzelilam na rozmowie - powiedziałam, że cchcę zarabiać x brutto a nie netto i jeszcze się jak głupia upierałam... aaa nie wiem, co mi to tak wlazło do głowy - po 5latach ekonomii taki wstyd (giggle . Szczególnie, że sama zatrudniałam ludzi i się na tym znam. Nie wiem jak mogłam taką lipę zrobić (angel .
Pewnie nie zadzwonią:P:P.

Swoją drogą dziewczyny jeśli chodzi o zarobki w Kraq to śmiech na sali (giggle U mnie w wiosce mazowieckiej zarabiają więcej niż kumpele z Krakowa i jeszcze te u mnie narzekają.
Nie muszę być idealna, ważne że jestem wyjątkowa =)

Awatar użytkownika
k_asiaczek
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: k_asiaczek » 29 mar 2010, 09:33

Gosia tylko że my te obroty robimy a oni twierdzą że nie mają nam z czego pieniędzy wypłacić (dull

ewawawa dawaj fotkę, ja myślę właśnie nad jakimiś kwiatkami, może w końcu coś bym w ogródku zrobiła tylko że ja mam takich sąsiadów że wyrzucają rzeczy przez okno i to potem ląduje u mnie w ogródku (envy a sąsiad co mieszka nade mną wiecznie wylewa jakieś wrzątki przez okno (punch

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 29 mar 2010, 11:00

K_asiaczek, ja narzekalam na moje prace (bo tez sie kilku lapalam), ale moja sytuacja nie da sie z Twoja porownac. Z czego Ty zyjesz? No chyba nie z tych 800 zl? Kiedy tak pracujesz - duzo i malo zarabiasz, to nawet nie masz czasu spokojnie sie rozejrzec za inna praca. Nie myslalas o tym, zeby najpierw to rzucic, bo za te pieniadze to i tak nie warto (moje zdanie) i wtedy szukac czegos innego?
Wiem, ze trudno, ale mi to dwa razy pomoglo.

Ale swoja droga to wiesz, ze gdybys sama zalozyla taka firme reklamowa, to swoich klientow juz masz. Slodko to pachnie - zadoscuczynieniem (happy
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 29 mar 2010, 11:03

moje ufole (heart (flower) (sun
upload/1269852837_hiacynt2.jpg
upload/1269852866_hiacynt.jpg
doniczke im tylko musze sprawic bo ten plastik brzydki (wait

przypomniala mi sie rozmowa z moja doktora od lipolizki na fotelu:
- a tatuaz jakis pani ma?
- nie mam
- oo? bo tak jakos pasowaloby mi do pani
- a wie pani, jakos tak, poniewaz to ma byc na cale zycie, to z kazdym wzorem na kartce staralam sie rok przetrwac zanim go sobie zrobie. no i zaden juz po roku juz mi sie tak nie podobal
- achaaa, a z mezczyznami tez pani tak ma?
- a coo? to widac??!! (giggle (rofl (rofl (rofl
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”