Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Post autor: Sabrina » 10 mar 2010, 15:25

Kwiatuszku ja sie domyśliłam ze to miało byc 1000 haha
Marena a to ma byc dieta dukana czy tak sobie tylko eksperymentujesz?
Jogurt nieodtłuszczony ma dużo kalorii,otreby tez sa kaloryczne dla tego wolno tylko dwie łyzki dziennie.
Pisze tak na wszelki wypadek jak bys była na diecie,bo jak nie jesteś,to i tak to wszytko co zrobiłaś jest mało kaloryczne,ale za kaloryczne jak na diete dukana.
Ja dostałam przed chwilą szalu na słodki i zrobiłam nutelle dukana,a do niej wsypałam łyżkę otrąb,wymieszałam wstawiłam do lodówki i za chwile z dziamdziam (clapping (:bravo
Marena,ciagle zapominam sie zapytać,co ty sobie operowałaś,bo cos o poprawce pisałaś?
EDIT:nutella z otrebami wyszla super!! coś jak ciastka sezamki.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 10 mar 2010, 15:52

Sabrina a jak sie robi ta nutelle Dukana?
Pewnie ze slodziku.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 10 mar 2010, 16:05

Ula, no chyba nie będziesz jadla nutelli, nawet tej Ducana.

ja Wam napiszę co dzis jadłam:

Śniadanie: dwie małe kromki razowego chleba , dwie łyzki twarogu chudego z jogurtem 1,5 % i szczypiorek
II Sniadanie: mandarynka, szklanka jogurtu 1,5%
Obiad: 20 dg pieczarek uduszonych na 1 łyżce oleju do tego kawaek kostki warzywnej, podlane woda, doprawione pieprzem , 100g poledwiczki wieprzowiej podsmazonej na odrobinie oleju.
podwieczorek/ dopiero o 16,30 dwa jabłka / jabłko apropo ma 35 kcal/
Kolacja godz. 19 . Krem pieczarkowy tak jak powyżej tylko zmiksowany, jedno jajo na twardo

No i amen wszystko. Po zjedzeniu obiadu jestem nasycona, wcale nie głodna.

Marzena takie pieczarki faktycznie sa smaczniutkie, może byc i oczywiscie ciut jogurtu. Tylo na tych kluskach to nie wiem czy schudniesz? (giggle (giggle (giggle (giggle (giggle (giggle

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 10 mar 2010, 16:37

Ta nuttela dukana ma malutko kalorii bo kakao musi byc odtłuszczone,mleko w proszku lub granulowane odtłuszczone i słodzik.
Do szklanki nalać z pół cm mleka leciutko podgrzać. Do tego mleka wrzuć dwie tabletki słodzika,wymieszaj,dodaj pół płaskiej łyzeczki do herbaty kakao,wymieszaj,do tego dosypuj mleko w proszku lub granulowane dotąd az uzyskasz konsystencje jaka chcesz,ale na taka ilosć jak ja robie to mleka w proszku jest moze kopiata łyzeczka?
wiadomo ze jak chcesz tego mieć wiecej to zwiększasz proporcje.
SKLADNIKI:
Ociupina mleka
2 słodziki
Ociupinka kakao
mleko w proszku żeby zagęścić.
Nazwa NUTELLA odstrasza no bo wiadomo kalorie!!! Ale ta nutella prawie ich nie ma.

Zobaczcie co znalazłam!!! Jaka różnica!!!!
Łyzeczka normalnej nutelli ma 80 kal,a nutella Dukana ma 18 kal
(dance (ninja (rofl ale sie ciesze,bede sobie wpiepszała jak bede miała kryzys na słodkie.

Kaloryczność:

10g odtłuszczonego mleka w proszku instant (Mlekovita): 12,8 kcal

10 ml mleka 0% (Łaciate): 3,2 kcal

1g kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (Wedel): 2,43 kcal

RAZEM: 18,43 KCAL

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 mar 2010, 17:21

Daruj sobie ten słodzik i lepiej posłodź cukrem. Sama uwielbiam herbatę ze słodzikiem , dawniej tylko taką piłam { jaka wygoda, bo nie trzeba mieszać (giggle } , a teraz pije jedna , tak dla rozpusty { uwielbiam ten smak} ale poczytałam na you tubie o słodziku i ograniczam. Strasznie popsuł mi się wzrok , a na jednym z tych filmików , mówią, że piloci nie mogą przed lotem pić napojów słodzonych słodzikami, bo bardzo uszkadzają wzrok.
Słodzę ciemnym cukrem albo piję gorzką.
Czytałam posty w dziale "słodycze" - kurde ile te dziewczyny potrafią zjeść , one dopiero będą biedne po 40!!!!
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 10 mar 2010, 18:02

Eeeee cukru nie jadam od 20 lat,tylko miód,a teraz nie wolno. nie oslepne i nie umre od słodzika jak zjem go przez miesiac. W piekarniku mam nowy wynalazek,jak skoncze,spróbuje to napisze.Podobno niebo w gebie z marchewki....

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 mar 2010, 19:40

To dobrze, bo ja tego słodzika waliłam po jednej tabletce do herbaty, a herbat pije ze 20 albo więcej dziennie (giggle .Nie rozstaję się ze szklanką w domu.....
Na marchewkę już czekam.....pod każdą postacią lubię (yes)
zadowolona

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 10 mar 2010, 23:06

O matko, ale Wy jesteście zawziete i pracowite (yes) ...te nutelle, placuszki, pieczarki...
Ja to, kurcze, leniwa jestem i jak chce schudnąć, to raczej wolę nie jeść, niż tak sie bawić z pichceniem, smazeniem...
Niestety, ostatnio jem bez kontroli, wiec dociagam tak do 58-59 kg (pleure

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 mar 2010, 23:20

(giggle (giggle (giggle (giggle (giggle (giggle (giggle (giggle to masz tak jak ja (giggle
Gotuję dla innych. Sama mogę zyć maślanką {i kurde wtedy chudnę} .Nie moge sie doczekać kiedy mąz pojedzie na dłuższa delegację.....
zadowolona

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 11 mar 2010, 00:01

babina7 pisze:Gotuję dla innych. Nie moge sie doczekać kiedy mąz pojedzie na dłuższa delegację.....
A ja to prawie w ogóle nie gotuję, pani od sprzątania czasem mi coś upichci. Mąż jest w dłuuugiej delegacji, ale kiedy przyjeżdża, to nakupuje słodyczy /bo sam lubi/ na 2 tygodnie i ja się potem tym żywię (no)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”