Wychodzę za mąż cz.II

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Wychodzę za mąż cz.II

Post autor: jaaa » 29 gru 2009, 00:23

Ale znów nie uważam, tak jak ktoś wyżej tam napisał, że jak dziewczyna nie chce, to od razu że się wstydzi, czy jeszcze lepiej wstydzi męża. Ej no, bez przesady. Jest wiele powodów, i takie generalizowanie to troszkę nie na miejscu.
dokladnie

i dla mnie to tez symbol i bede sie bardzo cieszyc jak facet bedzie sie cieszyl ze nosi moje nazwisko i bedzie z tego dumny :)

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 29 gru 2009, 08:26

nie moge wstawic zdjecia :(
Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje....."

Awatar użytkownika
Aguuu
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Aguuu » 29 gru 2009, 10:43

a o apropo czego ? :p
"Melodia jest jak pierwsze spotkanie, pociąg fizyczny, jak seks. Słowa zaś są jak dłuższy związek"

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 29 gru 2009, 16:29

Ja ogólnie nie mam nic przeciwko zmianom nazwisk, ale wkurza mnie to, że jako normalną traktuje się tylko sytuację kiedy żona przyjmuje nazwisko męża a w drugą stronę niekoniecznie. Uważam, że powinna to być wspólna decyzja, a nie "z urzędu" oczekiwanie od kobiety że to ona ma zmienić nazwisko.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
gosienka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: gosienka » 29 gru 2009, 22:11

dziewczyny gdyby moje nazwisko było proste to pewnie zostawiłabym dwa,teraz jestem dumna ze nosze nazwisko meza amoze tak chetnie pozbyłam sie swojego starego w papieracch bo wstydziłam sie swojego poprzedniego :-?

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 30 gru 2009, 07:17

moja koleżanka ma chlopaka i juz mowi ze nie zmieni swojego nazwiska na jego wrecz przeciwnie to ona ma zmienic na jej nazwisko. Ale jego duma na to nie pozwala, bo jak to bedzie wygladało jak facet przyjmie nazwisko zony...
Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje....."

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 30 gru 2009, 22:49

Moja zmiana by była tylko 3literowa no ale i tak chcę zostać przy swoim..z powodów zupełnie nie związanych z brzmieniem nazwiska ;) . Myślę, że argumenty mam konkretne i zostaną zaakceptowane:p
Nie muszę być idealna, ważne że jestem wyjątkowa =)

Awatar użytkownika
Aguuu
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Aguuu » 30 gru 2009, 23:54

a komu będziesz tak argumentować ?

rodzince, czy narzeczonemu ? :p
"Melodia jest jak pierwsze spotkanie, pociąg fizyczny, jak seks. Słowa zaś są jak dłuższy związek"

Awatar użytkownika
luna 1
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: luna 1 » 31 gru 2009, 10:47

a ja się nie zastanawiałam dawno temu czy mam zostac przy swoim czy nie :-) to było jakos takie oczywiste że żona przyjmuje nazwisko męża :-)
Gosiaczku, hihi pary aktorskie tak robia że nie zmieniają nazwisk ;) jestem ciekawa co Twój luby na to
Dostęp do Galerii Zamkniętej + zdjęcia PRZED - meyd@beautywpolsce.com
zdjęcia PO - tylko NOSY - menelik@beautywpolsce.com
reszta zdjęć PO - foxxia@beautywpolsce.com

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 31 gru 2009, 13:01

gosienka pisze:dlaczego nie zmieniasz nazwiska,dla mnie to tak jakbys sie wstydziła przyznac o zmianie,lub wstydziła swojego meza,a co mysli o tym Twoj przyszły maz. :?:
gosienka pisze:dziewczyny gdyby moje nazwisko było proste to pewnie zostawiłabym dwa,teraz jestem dumna ze nosze nazwisko meza amoze tak chetnie pozbyłam sie swojego starego w papieracch bo wstydziłam sie swojego poprzedniego :-?

czyli widzisz mozna sie wstydziec zarówno swojego nazwiska jak i męża wiec chyba fajnie ze jest wolny wybór i prawo nie zabrania przyjac męzowi nazwiska zony;)

zdziwilo mnie to twoje oburzenie z początku ,a tymczasem sama widzisz jak to działa tylko w druga strone;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”