Biżuteria intymna

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Villemo
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Re: Biżuteria intymna

Post autor: Villemo » 23 gru 2009, 11:46

malutka pisze:zrobiłam to dla swojego faceta, zabronił mi poazywac sie przed kolesiem :roll:
Sorry, ale on to Cię musi kochać :doubt: Woli poświęcić Twoje zdrowie... :roll:

No ale skoro już popełniłaś ten błąd i poszłaś do nieprofesjonalnej osoby to przyda Ci się garść informacji:
Czas leczenia miejsc intymnych

W zależnie od wybranego typu przekłucia i rodzaju tkanki, przekłucia takie mogą goić się od 4 tygodni do roku.

Dokładnie myj miejsce przekłucia raz dziennie. Używaj antybakteryjnego mydła takiego jak Provon. Nie używaj innych produktów niż te, które sugerujemy. Zbyt częste mycie może spowodować problemy.

MYJ RĘCE! Pamiętaj nie dotykaj miejsca przekłucia, ani kolczyka nie umytymi rękoma.
Używając ciepłej wody i bawełnianego wacika, usuń substancję która mogła zaschnąć na biżuterii i wokół przekłucia.
Następnie nanieś środek czyszczący na biżuterię i ranę, przetrzyj to , a następnie poruszaj biżuterią do przodu i do tyłu przynajmniej 6 razy. Pozostaw środek czyszczący w kontakcie z miejscem przekłucia przez około 3 minuty .Na końcu obmyj miejsce przekłucia pod bieżącą wodą, ponownie przesuwając kolczyk do przodu i do tyłu przynajmniej 6 razy. Pozostawienie resztek środka czyszczącego na skórze lub biżuterii może powodować późniejsze problemy
Każdego wieczora usuwaj zakrzepniętą materię z kolczyka (ona może przyciągać bakterie). Używaj roztworu soli morskiej namarzając miejsce przekłucia przez 10 minut.

Zwykle piercing miejsc intymnych goi się bez trudności
Problemy powstają zazwyczaj z powodu nie stosowania się do zalecanych sposobów higieny, lub ze zbyt niedelikatnego obchodzenia się z jeszcze niezagojonym piercingiem. Pamiętaj zawsze o myciu rąk przed dotknięciem nowego piercingu. Nie dopuszczaj do kontaktu z ustami, językiem, śliną, zębami twoimi czy partnera przez przynajmniej 3 miesiące, kontakt oralny prawie gwarantuje infekcję, która wymagać będzie medycznej pomocy. Mocno namawiamy do używania rękawiczek do dotykania i prezerwatyw do stosunków.
Piercing prawdopodobnie będzie podrażniony i zaczerwieniony przez pierwsze kilka dni.
W przypadku wszelkich przekłuć sfery intymnej szczególnie dbać o higienę ciała, nosić najlepiej bawełnianą bieliznę i nie za bardzo dopasowana odzież, bieliznę. Podczas załatwiania potrzeb fizjologicznych najlepiej zastosować pozycje na „narciarza” ze względów łatwego rozpowszechniania się bakterii z toalety.
Pamiętaj, iż piercing intymny równa się całkowitej abstynencji sexualnej przez cały okres gojenia.
czas gojenia to od ok.3-5 tygodni-zalezy od organizmu-pielęgnacja najlepiej solą fizjologiczną i rumiankiem(jeśli nie jest się uczulonym na niego)-do tego abstynencja seksualna,bawełniana bielizna i bezwzględna higiena
Dodatkowe porady:

* Zabieg przekłucia jest rozmyślnym przerwaniem tkanek, czyli powstanie rany skórnej, którą trzeba właściwie pielęgnować.
* Po przekłuciu możesz spodziewać się opuchlizny, przebarwienia, krwawienia, wydzielanie osocza, swędzenia
* Sprawdzaj zamocowanie ozdoby przynajmniej raz dziennie
* Miejsce przekłucia jak i kolczyk można dotykać tylko świeżo umytymi rękoma
* Świeżo wykonane przekłucie powinno być dwa razy dziennie poddane stosownej pielęgnacji (oczyszczanie, przemywanie płynem antyseptycznym, poruszanie ozdobą ALE NIE BAWIENIE SIĘ NIĄ !!!)
* Unikaj leków rozrzedzających krew, np. ASPIRYNA
* Powstrzymuj się od produktów tytoniowych (jeśli nie jesteś w silnym nałogu, gdyż ograniczenie obciąży dodatkowo organizm)
* Powstrzymuj się od bawienia ozdobą podczas początkowego procesu gojenia. To może podrażnić miejsce przekłucia i wydłużyć proces gojenia.
* Unikaj sytuacji gdzie możesz podrażnić ozdobę. Intensywne tarcie oraz pociąganie świeżym przekłuciem jest często przyczyną migracji ozdoby (proces w którym ciało wypycha ozdobę.)
* Nie narażaj świeżego przekłucia na kontakt oralny albo inny płyn organiczny. Używaj zabezpieczających barier tj. prezerwatyw, rękawiczek - nawet jeśli jesteś w monogamicznym związku. Pamiętaj: podczas procesu gojenia masz otwartą ranę, więc traktuj ją jak takową !!!
* Nie stosuj kosmetyków na przekłute miejsca. Kosmetyki zawierają wiele różnych składników i mogą spowodować podrażnienie oraz infekcję.
* Pamiętaj o prawidłowym odżywianiu w ciągu dnia. Rozważ spożywanie suplementów witaminowych tj. witamina C i cynk (120mg mężczyźni, 60mg kobiety). Będzie to najbardziej efektywne w pierwszych 2-3 tygodniach i przyśpieszy proces gojenia. Jeśli jesteś bardzo aktywny (np. ciężka praca, regularne ćwiczenia itp.) dodatkowa wartość odżywcza posiłków oraz wzbogacenie diety o multi-witaminy pomogą twojemu systemowi immunologicznemu pracować efektywniej.
* Spożywaj dużo płynów. 8-10 szklanek wody dziennie utrzyma twój organizm nawodniony
* Postaraj się spać co najmniej 8 godzin w nocy oraz unikaj stresu. Pomoże to twojemu organizmowi zagoić ranę najlepiej jak możliwe.
* Postaraj się nie spać na świeżym przekłuciu. Może to spowodować podrażnienie oraz przedłużyć proces gojenia.
* Zmieniaj pościel jak najczęściej podczas procesu gojenia
* Nie wyciągaj ozdoby na zbyt długo.
* W pierwszym etapie gojenia unikaj kąpieli w wannie, basenach, jeziorach itp. Mogą one wywołać infekcje.
I brakuje Tobie tylko nazwy środka, którym pielęgnować piercing. Polecam OCTENISEPT. Ważny pewnie będzie dla Ciebie fakt, że nie szczypie przy stosowaniu. Ma za to szerokie spektrum działania, od bakterio- grzybo- pierwotniakobójczego po wirusobójcze (w tym HBV i HIV). Można nim dezynfekować również błony śluzowe. Dostaniesz go w każdej dobrze wyposażonej aptece.
A tu poczytasz sobie o tym preparacie więcej: http://www.medi-sept.com.pl/dokumenty/u ... 121430.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.suwaczek.pl/cache/8b9694d8d0.png
16.07.2007 Dr Skupin- Mentor anatomiczne 330cc MP pod miĂŞsieĂą

Awatar użytkownika
malutka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: malutka » 23 gru 2009, 14:10

dzieki ;)
czytałam juz te zalecenia na stronach internetowych, ale myslala ze rady osób z doswiadczeniem tez sie przydadza. Dzisiaj jest trzeci dzien i zaczęło mnie swedziec. Ale chyba nic złego sie nie dzieje, opuchlizna zeszła i nic sie nie sączy, wyglada zwyczajnie... :roll:
2006 525cc McGhan dr Kuna
2014 CKN i korekta uszu - dr Kuna
2016--> pęknięcie implantu, wymiana na Sebbin 645cc- dr Kuna :)))

Awatar użytkownika
Aguuu
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Aguuu » 25 gru 2009, 16:30

Ucho przekuwasz, to musi swoje "odchorować", więc tamto miejsce pewnie tak samo ;)
Troszkę czasu pewnie minie, zanim skóra się przyzwyczai.
"Melodia jest jak pierwsze spotkanie, pociąg fizyczny, jak seks. Słowa zaś są jak dłuższy związek"

Awatar użytkownika
malutka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: malutka » 26 gru 2009, 10:09

Villemo wielkie dzieki za polecenie tego octaniseptu- kupiłam i rzeczywiście nic nie boli :p jedyny minus to cena- 30zł za 50ml :doubt: ale wole miec spokuj i sie nie przejmowac ze cos mi sie tam bedzie działo ;)

Villemo
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Villemo » 26 gru 2009, 21:55

Polecam apteki internetowe z odbiorem osobistym:

http://www.doz.pl/apteka/p6154-Octenise ... ory_250_ml" onclick="window.open(this.href);return false;

250ml za niespełna 40zyla
http://www.suwaczek.pl/cache/8b9694d8d0.png
16.07.2007 Dr Skupin- Mentor anatomiczne 330cc MP pod miĂŞsieĂą

Awatar użytkownika
malutka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: malutka » 27 gru 2009, 11:27

chyba mi sie dobrze goi, opuchlizna zeszła. Na poczatku myslałam ze baba włozyła mi za krótki kolczyk, nie dało sie przesunac tak zeby wyszedł gryf, a teraz juz sam jest widoczny 8-)
ale psikam octaniseptem pare razy dziennie... :roll: a jak raz zahaczyłam to mocno zabolało :(

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 12 sty 2010, 00:39

ja mam takiego kolczyka już 1,5 roku -uważam ,że to najładniejsze przekłócie jakie mam :roll: :roll: właśnie będe szukać sobie kolczyczki, jakiś komplecik :roll: ja mam już dość przekłóć po vh , mam już kolczyki w uszkach,języku , pępku - i tatułaż -raz zrobiłam bląd i kolczyk w pępku zrobiłam u niedoświdczonej kosmetyczki, do dziś potrafi mi się paprać..a mam go już ponad 5 lat.. reszte robiłam u zaufanego pana ;) specjalisty od percingu , mój facet nie lubi kolczyków u lasek , mi się moje podobają i zrobiłam je tylko dla siebie :roll: jak byś malutka miała jeszcze jakieś pytania to wal śmiało , ja ostrożny sex uprawiałam po 9 dniach od przekucia :badgrin: kto wytrzyma 3 miesiące :roll:
11/2009 Piękne vhp ;) 500 ;)
2011- planuje usta i policzki

Awatar użytkownika
malutka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: malutka » 28 sty 2010, 14:59

kurcze, od jakiegos tygodnia zaczeło mi sie paprac, a juz było dobrze (envy
to chybajakos jest zwiazane z @, dostałam i kolczyk zaczął bolec, a teraz swedzi :-? psikam octaniseptem, ale nie wiem czy to cos pomaga.
acha, i górna kulka(2,5mm) zaczeła mi sie wbijac do srodka, wiec wymieniłam ja na wieksza(4mm), ale teraz kolczyk bardziej "wychodzi" do góry(dolna kulka jest mniejsza, nie odkreca sie) i jest troche niewygodnie:-? a boje sie wymienic całego banana na nowy, jeszce nie bede mogła włozyc z powrotem i co ja zrobie:(

Awatar użytkownika
katelg
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katelg » 28 sty 2010, 23:40

Nikola czy ten kolczyk daje jakieś fajen doznania w łóżku? Bo się nad tym zastanawiam i właście vh mnie korci i słyszałam ze co nieco daje :)
23 MARCA 2009 Dr Skwiercz anatomy mentor cpg333 545 i 485:)

W planach wymiana na okrągłe, nosek, usta i lipo :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”