autor: beata-malgorzata » 02 kwie 2009, 09:29
Jesli fachowcy Tobie odradzili ten sposob ogrzewania to moze mieli ku temu powody , moze w Twojej sytuacji inny rodzaj ogrzewania jest odpowiedniejszy . Pompa nie jest znowu tak powszechna i niektorzy nie maja jeszcze w tym doswiadczenia i wiadomo ze kazdy chwali swoje . Ja bede budowac specyficzny dom i wieksze koszta pojda na wszelkie instalacje , izolacje i inne takie niz same mury

Polozenie domu w odpowiednim kierunku , specjalna izolacja , oszklone sciany od strony polodnia , odachowanie pod katem , woda przyciagajaca promienie sloneczne , czesc prostego dachu pokryty zielenia , wszystko ma byc przemyslane i dokladne , lacznie z ekipa budowlana ktora specjalizuje sie w budowaniu tylko takich domow. Dzieki tymu dom bedzie sie sam ogrzewal i utrzymywal stala temperature , jedynie moze zaloze na pietrze kilka grzejnikow z kamienia jako dodatkowe punktowe ogrzewanie w razie potrzeby. Jest to wybor i smieje sie ze bede mieszkala w bunkrze bo nawet otwieranie na dluzej okien jest niewskazane , zadnych kominkow czy innych "dziur" bo to sie kluci z koncepcja takiego domu . Ma swoje zalety a do reszty sie przyzwyczaje .
Nie wiem jak sie nazywa typ tego domu po polsku , po francusku - maison passive (to ten moj), lub "lzejsza odmiana" domu z zastosowaniem dodatkowo wewnetrznego ogrzewania przez zainstalowanie pieca grzewczego .-maison basse energie. Skomplikowane to jest i nie moge sie do konca polapac z tymi fachowymi nazwami, ale najwazniejsze by mi sie dobrze mieszkalo .

Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026