Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Post autor: beata-malgorzata » 23 wrz 2009, 11:06

Ja mam juz druga Miele . Pierwsza zostala w bylym domy i miala ponad 20 lat i ...ciagle sie dobrze sprawowala bez zadnych awarii ! Druga mam od ponad 6 miesiecy , nowa z wieloma programami i gorna szuflada na sztucce (nie chcialam koszyka). Przynajmniej 3 programy uzywam , zaleznie od tego co mam w srodku . Kiedy opuszczam dom na tydzien a mam malo naczyn do mycia i nie mam czasu by czekac do konca normalnego cyklu(zalezy ktory , ale trwa ok 1.3 godz.)to wlaczam na program 15 min i mam naczynia porzadnie wyplukane tak jak w kawiarniach, bez suszenia , oczywiscie nie sa to wielkie brudy,jak przyjezdzam po tygodniu to je tylko wycieram jesli trzeba . Obecne zmywarki sa bardzo ekonomiczne , zuzywaja duzo mniej wody i pradu . W nowym domu zapewne tez bede miala Miele , u mnie sie sprawdzila .
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 23 wrz 2009, 22:10

Dzięki za podpowiedź. Powiedz dlaczego wolisz szufladę od kosza??
zadowolona

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 23 wrz 2009, 22:30

hello Kobietki, mam prosbe - czy mozecie poza forum poprosic Sabrine by odczytala pw.
bardzo wam dziekuuje za to ;)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 24 wrz 2009, 01:34

Babinawybralam szuflade (pewnie inaczej sie to nazywa) bo sztucce ulozone rowniutko myja sie dokladniej niz te stloczone w koszyku . Na poczatku nie moglam sie przyzwyczaic do ukladania ale pozniej dziekowalam sprzedawcy (znajomy meza) za dobre rady , mam tez dzieki temu wiecej miejsca na dodatkowe talerze czy garnek. Nas jest czworo a zawsze jeszcze znajomi na weekend sie dolacza wiec zmywarka nie odpoczywa :-)
powieki dolne 30.05.2025

Awatar użytkownika
lilinka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: lilinka » 24 wrz 2009, 08:12

W mojej jest koszyk z nakładką z dziurkami do których wkłada się sztućce. Nie są stłoczone. Nigdy nie zauważyłam żeby były miedomyte.

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 24 wrz 2009, 08:27

U mnie jest cala masa sztuccow do mycia , tak samo szklanek i talerzykow , to dzieci zapelniaja zmywarke po brzegi i nic na to nie moge poradzic . Nastawiam codziennie , czasami co dwa dni , tyle tego mam do mycia :roll: Jesli bym miala wkladac sztucce do dziurek w koszyku (wywalilam to bo u mnie nie zdawalo egzaminu) to musialabym miec ..trzy koszyki ;) W kazdym domu sa inne potrzeby , no i ilosc osob tez . Mam dwa domy i dwie rozne zmywarki i obie pracuja na pelna pare :-)
powieki dolne 30.05.2025

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 28 wrz 2009, 11:55

dziewczyny a ja mam inne pytania
otoz zostalam dzialkowcem i chce miec ladne kwiaty na wiosne
w sobote juz zasadzilam sobie tulipki zonkile i krokusy ale chcialabym jeszcze sobie zrobic skalniaczek i chcialabym posadzic margaretki
i nie moge nic na necie znalezc kiedy sie sadzi czy to byliny czy sie moze wysiewa
mam na dzialce taka rabatke i tam chce miec kwiatki noi jak mi przekwitna te wiosenne top chcialbym zeby przez cale lato cos tam roslo i kwitlo
doradzcie cos bo wiem ze macie ogrodki
a ja wlasnie zacyznam i nie mam o niczym pojecia bo jestem miesczuch z dziada pradziada
na razie to rak nie czuje po tym sobotnim sadzeniu kopaniu spulchnianiu
noi jeszcze bede chciala zasiac trawnik wszystko wyrownac i posiac jakas fajna gesta trawe
a skalniaki to robi sie teraz czy na wiosne
prosze o rady

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 28 wrz 2009, 17:17

Marena trawke posiej teraz, wybierz taką na trawniki i boiska, ktora mozna gnieśc, chodzic po niej. Jak pojdziesz do sklepu to Ci doradzą, ktora najlepsza. Trawe trzeba siac bardzo gesto i ja przygniesc / najlepiej wałem takim ogrodowym/ to jest konieczne.

Do ogrodka najlepiej zasadzic byliny, to sa kwiaty wieloletnie i nie ma przy nich tak dużo pracy. Podaje Ci link do strony ogrody tam wszystkiego sie dowiesz.
Jednak najlepiej sadzic na wiosne, kupowac w doniczkach i sadzic grupowo po kilka roślinek z tej samej grupy. Ładniej wtedy wygladaja i lepiej rosną. Trzeba przewidzieć,ze rosliny sie rozrastają i nie można sadzic tak gesto.

Iglaki posadz teraz jaknajszybciej. Pamietaj tez zeby za bliso siebie ich nie sadzić bo on szybko rosna i sa niektore bardzo duze. Iglaki potrzebuja specjalna kwasna ziemie, ktora kupuje sie w workach w skepach ogrodniczych. najlepiej taka osmacote , to jest ziemia z nawozem, ktory stopniowo sie rozkłada zasilajac roslinkę. Po posadzeniu obficie podlać.
Posadz cebulki lilii, bardzo ładnie kwitną. Cebulki sadzi sie na wiosnę. Jeżeli ziemia na dzialce jest jałowa, zasil na wiosne nawozem azofoska, rozsiewając cieniutko po całej działce. W internecie jest tumult informacji na temat kwiatow, co Ty piszesz,ze nie możesz znależć informacji?

http://www.e-ogrody.com/ogrodek_skalny,414,0.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 29 wrz 2009, 10:11

Ponieważ panuje zastój, podaję wam linka - do poczytania
http://forum.gazeta.pl/forum/w,29,10080 ... i.html?v=2" onclick="window.open(this.href);return false;
temat dotyczy mnie średnio, wnuków- jak wiecie- nie mam.
jednakże groza mnie na niektóre poglądy ogarnia. I wiecie co?
Jakbym miała bo iluśtamletnim mordowaniu się z wychowaniem dzieci i aktualnym, coraz częstszym obowiązkiem pomocy rodzicielowi, być jeszcze uwiązana przy wnukach, to wolę (chyba) autanazję. Taka mnie smutna refleksja nachodzi jak ten zalinkowany wątek czytam :-(
Bo właściwie po cholerę człowiek żyje? żeby ciagle kogoś obsługiwać? noto ja w sumie nie chcę. Na co mi takie życie...

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 29 wrz 2009, 13:13

muflon przeczytalam caly artykul
i niestety taka prawda
jak wiesz ja jestem babcia
ale babcia niedzielna bo pracuje i tez chce zyc
ja dzieci wychowywalam sama odpepnilam sie szybko i dalam rade mimo malych dzieci i pracy jeszcze sie uczylam bo chcialam
a dzisiejsze pokolenie jest wylacznie konsumpcyjne
im sie nalezy
szczegolnie widze to u osob pochodzacych ze wsi ze rodzice pomagaja i musza i babcia i dziadek to instytucja ale moi rowniesnicy jeszcze ciagna od rodzicow
nie odpepnili sie i nie wiem czy to nastapi
moje dzieciaki tez pewnie by wolaly gdby babcia czesciej sie mogla zaopeikowac ale niestety nie raz i nie dwa im odmowilam bo praca i zmeczenie
ja nie jestem tur
ale napewno mojemu synowi nie jest latwo, mieszka z tesmiami ktorzy sami jeszcze co sobota na wies do ojcow niby pomoc ale i przywiezc i ciagle mu gderaja za ja sie za malo udzielam
ostatnio nawet swatowa zrobila mi awanture jak odwiedzialam dzieci
ze jestem gowniana babcia co raz w tygodniu do dziecka przyjdzie powinna wiecej czesciej i nie rozumie ze moja praca nie konczy sie o 15-tej (tak jak jej) tylko roznie raz o 16 raz o 18 raz o 21
ze ja pracuje w soboty a ona nie
cala w pretensjach ze skoro ja mam firme to tu powinnam dawac dawac i dawac bo mam firme
noto niech ona tez sobie zalozy i zobaczymy cxzy z tego tytulu od razu bedzie miec kase
dzis miec firme to wcale nie kokosy - niestety ciezka praca po 60-65 godzin na tygzien i dobrze jak sie zobaczy kase z tego
a swatowa po co kupiliscie dzialke, trzeba bylo dzieciom dac pieniadze a nie kupowac sobie dzialke zeby tylko tam siedziec, dzialka z trawa
normalnie tak mnie wyprowadzila z rownowagi ze.... ale kulturalny czlowiek jest ponadto
jakby sie dowiedziala ze sobie zrobilam operacje to by ja chuyba apopleksja trafila
i czego uczy swoja corke - ze rodzice sa tylko od dawania - siebie i kasy
a jest ode mnie starsza 9 lat, ona nigdzie nie jezdi bo i po co, po co wczasy, poco wyjscia, glupota
dla niej tylko kosciolek, ojce na wsi i dom
a przeciez kazdy czlowiek ma prawo do zycia
ja sie nie zgadzam na babciowanie od rana do nocy - noto trudno jestem zla babcia i juz
nie rzuce wszystkoego bo zostalam babcia

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”