Wychodzę za mąż cz.II

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
foxxia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: Wychodzę za mąż cz.II

Post autor: foxxia » 11 wrz 2009, 11:44

karolka69 pisze:Bo wiem, ze w USC musze zaplacic na 3 miesiace przed slubem - nie wczesniej.
Ja bym szła wcześniej. Jak byłam w USC rok temu latem (bo rok temu chcieliśmy wziąć ślub), to w maju babka nam sypnęła terminem pod koniec października i do tego w piątek :!:
marta20wawa pisze:Kościol musialam zmienić, bo w tym moim wymarzonym, gdzie zawsze myslalam ze wezme slub, siostra zakonna nie zgodzila sie na jaką kolwiek dekoracje :(
A co siostra zakonna ma do tego :?: Ustalasz to z księdzem proboszczem lub jego zastępcą i kościelnym, a nie z siostrą arf
Dziwne. W końcu płaci im się za ślub...
Wszystkie foty do Galerii Zamkniętych
(mail) galeria@beautywpolsce.com

---->Jesteśmy też na facebooku!!<----

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 11 wrz 2009, 11:51

foxxia pisze:
karolka69 pisze:Bo wiem, ze w USC musze zaplacic na 3 miesiace przed slubem - nie wczesniej.
Ja bym szła wcześniej. Jak byłam w USC rok temu latem (bo rok temu chcieliśmy wziąć ślub), to w maju babka nam sypnęła terminem pod koniec października i do tego w piątek :!:
Ale ja bylam wczesniej, w tym roku w lipcu i pani sie wielce oburzyla, ze przyszlismy jej dupe zawracac i ze taka opłate zalatwia sje na 3miesiace przed slubem. Bo my nie hajtamy sie w urzedzie tylko w kosciele
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
foxxia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: foxxia » 11 wrz 2009, 12:07

No to skoro babka Wam tak powiedziała, to zupełnie co innego :-) No to 3 miechy powinny spokojnie starczyć.

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 11 wrz 2009, 12:15

foxxia pisze:No to skoro babka Wam tak powiedziała, to zupełnie co innego :-) No to 3 miechy powinny spokojnie starczyć.

I tak troche sie zmartwiłam, wiec zadzwonie tam, albo kogos poprosze, żeby się pofatygował do urzędu.

A mam jeszcze jedno pytanie do was
Czy zauważyłyscie, ze zaczyna sie jakas rywalizacja i prześciganie w atrakcjach na weselach? Np pokaz samby, czy płomienie to chyba juz normalka? Ja nie wiem co o tym myśleć. Czy wy juz tez planujecie jakies show dla swoich weselnych gości, czy raczej bedzie tradycyjnie?
13.07. 2009- JUŻ PO

Awatar użytkownika
k_asiaczek
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: k_asiaczek » 11 wrz 2009, 13:01

foxxia 3 lata to nie ale 2 jak się chce mieć dobrą salę, zespół itd to tak. a ja nie chcę potem na wariata wszystkiego robić tylko mieć już wszystko ładnie załatwione ;)

karolka dużo fotografów jeździ po całej Polsce, nie musisz koniecznie szukać ze swojej okolicy ;) ile byś chciała wydać na fotografa? a co do tych atrakcji to bez przesady, mnie już przeraża sam koszt sali, fotografa, zespołu, kamerzysty itd a jeszcze żeby jakieś atrakcje były arf wystarczy dobry wodzirej i dobra zabawa murowana 8-) poza tym mi się jakieś takie "dodatki specjalne" średnio podobają
05.03.2010-dr Kubasik HP okrągłe es prawa:400cc lewa:500cc applaus

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 11 wrz 2009, 13:41

karolka69 pisze:Bo wiem, ze w USC musze zaplacic na 3 miesiace przed slubem - nie wczesniej
A co siostra zakonna ma do tego :?: Ustalasz to z księdzem proboszczem lub jego zastępcą i kościelnym, a nie z siostrą arf
Dziwne. W końcu płaci im się za ślub...
w sumie to masz racje, ale ona powiedziała że kościół jest sióstr, ona zajmuje sie tylko i wyłącznie dekoracją (od ktorej i tak bedzie juz odchodzic) i nie zgadza sie na kwiaty na ławkach itp. za 3 bukiety powiedziała 800zł a bukiety naprawde skromne.kwiaty tez wybiera ona a nie takie jak ja chce. mowilam proboszczowi o tym,ale powiedzial ze to ona jest od dekoracji i tyle.
Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje....."

Awatar użytkownika
foxxia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: foxxia » 11 wrz 2009, 14:12

k_asiaczek pisze:foxxia 3 lata to nie ale 2 jak się chce mieć dobrą salę, zespół itd to tak. a ja nie chcę potem na wariata wszystkiego robić tylko mieć już wszystko ładnie załatwione ;)
Kurcze, to na serio szybko trzeba załatwiać. Ja miałam salę o jakiej marzyłam i DJ-a, z którego z mężem jesteśmy bardzo zadowoleni. A Poznań też nie należy do małych miast ;)

Awatar użytkownika
k_asiaczek
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: k_asiaczek » 11 wrz 2009, 17:21

foxxia wiesz jak ktoś ma szczęście to trafi na świetny zespół, sale itd w krótkim czasie przed ślubem jak np koleżanka mojej kuzynki, która załatwiła wszystko w 3 miesiące :-o

ja tam wole sobie powoli, spokojnie załatwić wszystko niż potem latać i szukać sali czy fotografa :roll:

z dekoracją kościoła też mogę mieć problemy bo chcę w klasztorze w Tyńcu a tam robienie dekoracji ma na wyłączność jedna kobieta która średnio miła i dobra jest a kasę kosi niezłą arf ale zobaczymy co mi ksiądz powie jak się tam przejdę bo podobno zwykła dekoracja sobotnia jest ładna i wystarcza

foxxia to może jakieś zdjątka ze ślubu :-)

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 11 wrz 2009, 20:25

k_asiaczek szcerze powiem, że nie bardzo orientuje sie w cenach za fotografa...1500zl wystarczy???

A moj brat zorganizował (a raczej moja mama) slub w miesiac :-D
13.07. 2009- JUŻ PO

Awatar użytkownika
k_asiaczek
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: k_asiaczek » 11 wrz 2009, 20:55

karolka szczerze powiem, że nie wiem :-| moi znajomi mieli fotografa za 2600zł a zdjęcia boskie i właśnie jego chcę, tylko teraz podwyższył cenę do 3tys arf ale zdjęcia po prostu cudowne PDT_Love_05 koleś jest ze Świnoujścia a jeździ po całej Polsce

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”