życie po 30-stce :)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Re: życie po 30-stce :)

Post autor: cukiereczekPL » 04 wrz 2009, 20:48

NINA-30 pisze:.Ale na pewno zgubię te 3 dodatkowe.......kg
hihihi tylko tyle masz do zrzucenia lasencjo?
eee to dasz rade 8-)
ja musze pozbyc sie minimum 15 :evil:
sama sobie winna jeZdem arf

a dzis upieklam szarlote z piwidlami sliwkowymi mmmmmm pyyychaaaa
pomyslalam ze sliwki lepsze bo przeczyszczajace :badgrin:
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 05 wrz 2009, 01:04

Cukiereczek, podaj stronke forum o odchudzaniu. Nie wiem, czy mi wiele da czytanie, ale choc sprobuje.
A tak to siedze przed kompem caly dzien, bo takie mam zajecie...
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
NINA-30
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: NINA-30 » 05 wrz 2009, 08:27

Cukiereczek z tym pieczeniem to tak jest,że wolę nie piec........... bo najwięcej ciasta ja zjadam

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 05 wrz 2009, 08:57

tez nie pieke ciast
zreszta na szczescie ja za slodyczami nie przepadam ale jestem miesojad
na takim forym jest moja siostra bo miala duzzzzooooo do zgubnienia
zaczela stosowac dukana i w ciagu 3 miesiecy schudla 12 kg tak 1 kg na tydzien na wakacje troche odpuscila wrocilo jej 2 ale juz z powrotem jest na diecie
fakt jest sporo mlodsza ode mnie ale z tego co sie domyslam jest w waszym wieku ma 31 lat (3 dzieci) takze po ciazach tez ma co gubic
ja mam wlasnie owe 3 kg do zrzucenia i powiem wam ze bardzo trudno jest zrzucic malo
a wszystko na gorsze zaczyna sie po 40-ce
zawsze bylam szczupla i nie mialam z tym problemu kiedys moja stala waga to bylo 51-52 kg na 162cm
a teraz waze 57kg juz nie mowie zeby wazyc 51 bo do takiej wagi udalo mi sie schudnac na kopenhadzkiej 6 lat temu ale po malu stopniowo wrocilo choc jak wazylam 51 to juz nie wygladalam tak ladnie jak wtedy gdzy mialam 20-pare lat wiec teraz chcialabym wazyc 53-54 kg
o bylo by cudnie
dzis ide na grilla na pozegnanie lata wiec pozegnam tez piwko drinki i jedzonko a od poniedzialku 1 dzien walki

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 05 wrz 2009, 10:24

maju stronka to http://www.diety.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
zeby dostac sie na forum kliknij w grupy wsparcia
jezeli chodzi o diete dukana to tez tam wyczytalam wiele plusow....

u mnie problemem sa slodycze, ciasta... to najwieksza moja zmora od zawsze
moge nie jesc obiadu a ciasto chetnie...
ah ale walcze z tym....z marnym skutkiem ale walcze ;)

a co do tej strony o dietach, naprawde jest ciekawa jak ktos sie odchudza
a jak widzialam zdjecia to niektorym dziewczynom naprawde trzeba by bylo pogratulowac bo taki wysilek jaki wlozyly w chudniecie to az niedowiary...
ja rozumiem madonne ktora ma kuupe kasy moze sobie pozwolic na dietetykow trenerow i wszystko wszystko
a takie my polskie kobietki mamy poprostu silna wole i rezultat moze byc podobny

edit - zapomnialam dodac, kupilam ten krem lancome za 40 funtow a pani do mnie ze jest promocja i do wybranych kremow lancome dolaczaja prezent wart 50 funtow applaus
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
NINA-30
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: NINA-30 » 05 wrz 2009, 13:04

Właśnie USA i Anglia to kraje w których za nie wielki pieniądz kupisz dobry kosmetyk.Mając szczęście i wpadając na promocję,kupisz za prawie darmo.Szkoda że w Polsce jest to takie drogie. Dziś kupiłam w drogerii korektor rozświetlający diora(pod oczy),zapłaciłam 150 zł,w USA kosztuje o połowę taniej,ciekaw od czego to zależy.
kolega często wyjeżdża, więc dziewczyny takie dają mu listy długie z zamówieniem że głowa boli. I wszystkim się opłaca.
Co do kremu to napisz cukiereczek czy ci pasuje ?

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 05 wrz 2009, 16:06

niewiem od czego to zalerzy ze w pl jest duzo drozej
poza ty niema zadnych promocji

tutaj kosmetyki czy perfumy zawsze sa tansze wiec moja sis zawsze daje swoja liste :badgrin:

z ciuszkami tak samo.

a krem dam znac jak uzyje ;)

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 05 wrz 2009, 18:43

No tak jest, ze w Polsce w tym czasie duzo rzeczy jest drozszych. Wlasnie kosmetyki i ciuchy. Regularne ceny tak czy siak. Ale to, co mozna kupic w Niemczech w promocjach albo na wyprzedazach! Tego w Polsce nie ma. Wlasnie moja rodzina kiedy do mnie przyjezdza, to wracaja zawsze z przepelnionym samochodem.
Pare ladnych lat temu bylo odwrotnie: to ja jezdzilam kupowac do Polski.
A teraz: czesto stary asortyment, jesli chodzi o wyspecjalizowane marki (np. w sporcie). I to wszystko jeszcze probuje sie sprzedawac.

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 05 wrz 2009, 19:41

Ja zakupy robiłam w Hiszpanii..ciuchy, które kupowałam były do ok 5 euro ( no bo ja się obkupuje w sklepach typu pimkie, new yorker itd) .. po powrocie do Polski z mojej obserwacji wynika, ze 3/4 ciuchów nie ma ( wtej samej marce sklepu), jesli sie trafi cos to kosztuje ok 70-80zł, a częsc ciuchów w ogole dopiero spotkalam w nastepnym sezonie:D:D. Kupiłam sobie sliczny zakiecik za chyba 7 czy 9 euro a w Polsce spotkalam za 150zł. Poza tym zawsze kupuję masę kolczyków po 1-2 euro.
A jeśli chodzi o polskie sklepy to czasem mam wrazenie ze albo sprzedawcy sa troche głupi, albo mysla ze ludzie sa tacy naiwni... kupilam bluzke.. heh promocja 19zł .. na niej wcześniejsze ceny i tak... cena oryginalna z metki (UE) jakoś 19,99E w zł 79.90 a na to przyklejona metka z promocja i skreslona kwotą 99zł na 19zł :roll:
Nie muszę być idealna, ważne że jestem wyjątkowa =)

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 06 wrz 2009, 15:22

Nie wiem za bardzo, co z tym polskim przemyslem odziezowym. Nie zauwazaja jakos, ze konkurencja z zachodu, a nawet z USA im naprawde rosnie? Kazdy teraz ma kogos za granica, do kogo moze pojechac i sie obkupic.
Kiedy w tym roku bylam w Cieszynie, widzialam sklep na sklepie w nich znudzone dziewczyny, bo klientow nie bylo w nich prawie wcale. "Butiki" zachecaly oknami wystawowymi, a kiedy wchodzilam i szukalam czegos, to okazywalo sie, ze przy moich najlepszych intencjach moglam znalezc co najwyzej przedrozone zakieciki i bluzki, w ktorych chodzilabym caly dzien na wdechu.
Swoja droga dziewczyny tak sie zamartwiacie swoja waga, a wszystkie ciuchy sprzedawane w Polsce tylko potwierdzaja te ogolna tendencje kobiecej czesci narodu do glodzenia sie. Umacniaja w kompleksach, albo prowokuja do ich powstania. My biedne Polki. Glowki mamy czesto pelne, a brzuszki puste.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”