Co Was denerwuje?

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

samanta_kafe
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Re: Co Was denerwuje?

Post autor: samanta_kafe » 20 sie 2009, 12:36

bujanna pisze:E tam dziecią po prostu się nudzi i nie lubię chodzić po sklepach no chyba że są to sklepy z zabawkami :badgrin:

to po co wlec te dzieci do sklepów na maratony, jesli wiadomo, ze będą się nudzić, histeryzować itd..?
mnie to strasznie, ale to strasznie denerwuje - ryczące (nie płaczące, zaznaczam) dzieciaki w sklepach - szczególnie jakichś takich typu Ikea, gdzie naprawdę wozi się ciężkie paczki i nie dość, że trzeba uważać żeby nie spadły z wózka i się nie porozwalały, to jeszcze na cudze dzieciaki bo rodzice strasznie zajęci zakupami, a potem w kolecje do kasy jeden wielki ryk.
albo w sklepach z ubraniami, dzieciaki zaglądające po kolei do każdej przymierzalni, plączące się pod nogami itd.. pełna przyjemność z robienia zakupów :-?
nie wierzę, że nie da się raz na jakiś czas jakiejś opieki dla malucha zorganizować

potwornie denerwują mnie dzieciaki w sklepach.. powinno być w każdym jak kiedyś chyba w Makro.. poniżej 140cm wzrostu nie wchodzą :badgrin:
27 kwietnia '09 - dr Broma - mentor round 325cc HP PDT_Love_16

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 20 sie 2009, 13:19

samanta_kafe pisze:mnie to strasznie, ale to strasznie denerwuje - ryczące (nie płaczące, zaznaczam) dzieciaki w sklepach
w koncu ktos zrozumial o co mi chodzilo ;)
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

samanta_kafe
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: samanta_kafe » 20 sie 2009, 13:36

natalya pisze:w koncu ktos zrozumial o co mi chodzilo ;)

wiesz. tu dochodzi jeszcze druga strona - dziewczyny które są już mamami (ja nie jestem) często mówią że ja teraz tak gadam, a potem jak będę miała własne to też będę je wszędzie ze sobą wlec.
ja mam naprawdę dużo zrozumienia dla innych, czasami faktycznie nie ma co z tym maluchem zrobić, a jeść trzeba i zakupy zrobić, ale to nie o takie sytuacje mi chodzi - mam nadzieję, że Mamy się nie oburzą :-)
co innego dzieciak w sklepie z mamą, która się nim zajmuje, a co innego drący się w niebogłosy w długiej kolejce do kasy a rodzice zajęci rozmową, zamiast jedno wziąć tego dzieciaka i poczekać za kasą..
czasami naprawdę siły brak na ten brak empatii rodziców..

dzieci małe są słodkie - jak są uśmiechnięte, wyspane i najedzone - i wtedy warto się nimi "chwalić" światu ;)

trzeba też mieć zrozumienie dla innych, któzy do sklepu przychodzą na zakupy a nie koncert o wysokości decybeli jak na koncercie rockowym czy na bieg przełajowy byle umknąć przed lodem/batonikiem/soczkiem/etc ;)
27 kwietnia '09 - dr Broma - mentor round 325cc HP PDT_Love_16

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 20 sie 2009, 13:52

Mnie tez lekko denerwuje takie zachowanie dzieci. W sklepie jakos przezyje, bo to jest chwila i cie nie ma, no ale jak w restauracji dzieciaki tak placza,ze az sie jesc odechciewa, a rodzice nie zwracaja na nie uwagi - to mnie doprowadza do szalu :evil:
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 20 sie 2009, 16:02

toxic, zgadzam sie z Toba.
na dodatek ja mam zawsze takie szczescie, ze jakies dzieci siedza przy stoliku obok.....jak mysle o tym, to przypomina mi sie film "dzien swira", jak on siedzi w tym pociagu i widzi kobiete z psem na peronie :badgrin: kto ogladal, to wie o co chodzi ;)
ale generalnie, to dzieci sa grzeczne w restauracji(mniej lub bardziej). raz mi sie tylko zdarzyla sytuacja, ze przyszli do restauracji ludzie z dziecmi, chyba bylo ich piecioro, widac bylo, ze to taki margines spoleczny...boze, jak te dzieci sie zachowywaly....czegos takiego to nie widzialam nigdy w zyciu...darly jape non stop- na cala restauracje, biegaly wszedzie(drac jape oczywiscie) :evil: mi az cisnienie skoczylo :roll: siedzieli kilka stolikow dalej, ale slychac ich bylo w calej restauracji....myslalam, ze cos mnie tam trafi :evil: w koncu nie wytrzymalam i ich opieprzylam, nie przebierajac w slowach :badgrin:
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 21 sie 2009, 22:33

smanta i nataylya tu wam przyznam racje ja akurat mam dzieci ale w zyciu nie zabrałabym ich na zakupy do ikei przykładowo bo co one by tam robiły żadna frajda dla nich, ja akurat wcześniej w postach pisałam o marketach spożywczych z różnymi działami oczywiście tam mam katorge wiem że to po części nasza wina moja i męza bo nasze dzieci troche są rozpieszczone delikatnie mówiąc
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

magdoonia
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: magdoonia » 24 sie 2009, 09:40

Mnie denerwuje, że mam katar i nie mogę oddychać. W nocy to mnie tak przykorkowało, że myślałam, że się uduszę. :-?
Poza tym:
Wkurzyła mnie w zeszłym tygodniu taka baba u ortodontki, chyba jej pomagierka. Zakładała mi separatory i była przy tym taka nieszczęęęęęśliwa!! No kazali jej się od kawki oderwać i biedna musiała troszkę popracować!! No myślałam, że to babsko w łepetynę strzelę jak zaczęła mi nad uchem wzdychać i lamentować.
Poraniła mi zresztą podniebienie i w efekcie zeszłam jej z fotela. oh(m1 :evil:
zrezygnowałam z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 25 sie 2009, 00:44

współczuję magdonia ,ja osobiście nie rozumiem takich ludzi jak jest w pracy to logiczne że ma pracować albo bynajmniej udawać a nie wzdychać

mnie wczoraj wkurzyła jedna baba na plaży myślalam że wyjdę z siebie

magdoonia
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: magdoonia » 25 sie 2009, 07:16

marta2454 pisze:współczuję magdonia ,ja osobiście nie rozumiem takich ludzi jak jest w pracy to logiczne że ma pracować albo bynajmniej udawać a nie wzdychać

mnie wczoraj wkurzyła jedna baba na plaży myślalam że wyjdę z siebie
Chyba klinikę zmienię. Cały czas się nad tym zastanawiam.
Katar jak miałam tak mam arf Jakaś pani w Autobusie mi wczoraj pokazywała masaż nosa, ponoć na katar pomaga:)

A dlaczego Cię baba na plaży wkurzyła?
zrezygnowałam z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 26 sie 2009, 13:04

oj mówie ci logiczne że jak ładna pogoda to plaża przepełniona prawda i rozłozyło się przy nas wstretne babsko i nie wiem co sobie myslalo że bede dzieci może na smyczy trzymać żeby koło niej nie chodziły ,wszystko jej nie pasowało a to że buta dziecko dotkneło albo że coś innego mówie ci ,dobrze że mieliśmy parawan od wiatru to żeśmy się oddzielili od tego samolubnego babolca ,a wiesz co było najlepsze że ona też była z córką i nie wiem dlaczego jej dzieci przeszkadzały oh(m1

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”