Wkładka/spirala - opinie!

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Wkładka/spirala - opinie!

Post autor: Sabrina » 27 lip 2009, 11:02

veronnika pisze:a ja mam pytanie czy ktos moze zna gina z krakowa, ktory zaklada spirale/wkladke - robi to dobrze i nie ma znaczenia czy kobieta rodzila czy tez nie....
Sabrino, czy Ty przypadkiem nie jestes z krakowa? ;)
No nie calkiem z Krakowa 20 km od. Ja zakładam w Brzesku.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
gosienka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: gosienka » 12 sie 2009, 00:01

nikoletkka spirale mozesz załozyc w kazdym wieku,ale na swoje ryzyko bierzesz czy ciaze donosisz cze nie ,pozniej istnieje ryzyko poronien,poza tym mysle ze u nierodki zakładanie spirali czuje sie bardziej niz u takiej która juz rodziła.

Awatar użytkownika
becia769
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: becia769 » 06 wrz 2009, 20:49

Spiralę można założyć w róznym wieku,ale jak sie urodziło choć jedno dziecko,nieródką spirali się nie zakłada,a przynajmniej nie powinno.Ja mam już drugą i jestem mega zadowolona,mam Ancora de Cobre 375 na 5lat applaus
powiększenie piersi dr.Krajewski 1.04.2008r 375ml mentor pod mięsień przed op 75cm- 86cm po 75cm-100cm

ewa3141
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: ewa3141 » 17 lut 2010, 23:19

Witam, ja mam założoną "wkładkę " MIRENĘ już drugi rok i jestem mega zadowolona. Nie mam okresu tzn. dwa dni jakies maleńkie upławy raz na trzy miesiące. Jestem po dwóch cesarkach i moja macica ma tyło zgięcie Cena 1200zł- nie mało ale warto, dodam że jest na 5 lat. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
gosienka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: gosienka » 07 maja 2010, 22:54

dzis byłam u ginekologa,tz sytuacja mnie zmusiła,nie mam okresu i wystraszyłam sie ze jestem w ciazy,choc własciwie czuje sie tak jakbym miała go dostac,lekarz po badaniu oswiaczyła ze nie jestem, (rofl uff,no a przy okazji sprawdziła wkładke,no i znia tez wszystko wporzadku,zlecił zrobienie badan,bo jednak przyczyna gdzies tkwi,zrobie badania tarczycowe i poziom prolaktyny no i sie zobaczy (nerd ,Dam znac.

Awatar użytkownika
OLAS2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: OLAS2 » 08 maja 2010, 00:32

hej dziewczyny,
ja mam wkładkę hormonalną Mirena - od września zeszłego roku - od jakiś 2 miesięcy nie mam okresu, choć brzuch mnie czasem pobolewa jakby "na okres". Cała ta przyjemność kosztowała mnie 1300 zł. Tanio nie było ale jakby podliczyć koszty tabletek anty przez 5 lat wychodzi podobnie - a nie trzeba pamiętać ,żeby łyknąć codziennie (giggle
1.03.2010- powiększenie piersi- 375 cc hp ES - JUŻ PO!!! Są CUDOOOWNE!:} - dr. Kubasik
01.06.2010 - usunięcie cc - już po wszystkim - oby ostatni raz

Awatar użytkownika
e-mamma
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: e-mamma » 11 maja 2010, 15:05

OLAS2 pisze:hej dziewczyny,
ja mam wkładkę hormonalną Mirena - od września zeszłego roku - od jakiś 2 miesięcy nie mam okresu, choć brzuch mnie czasem pobolewa jakby "na okres". Cała ta przyjemność kosztowała mnie 1300 zł. Tanio nie było ale jakby podliczyć koszty tabletek anty przez 5 lat wychodzi podobnie - a nie trzeba pamiętać ,żeby łyknąć codziennie (giggle
Jeśli przed założeniem spirali miałaś też skąpe miesiączki to przy Mirenie możesz go nie mieć w ogóle, choć tak jak piszesz brzuch w środku cyklu pobolewa jak na @. Ja też przez pierwszy rok Mireny miałam w terminie @ tylko krótkie brązowe plamienia trwające 2-3 dni a po roku już wcale.
Piersi -Allergan anatomiczne 410MX-370cc- dr Pastucha:)))

...Opiewanie piękna kobiety nie unieważnia jej doktoratu...

Awatar użytkownika
gosienka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: gosienka » 17 maja 2010, 17:00

ja po powrocie od lekarza rodzinnego dowiedziałąm sie ze przy moje wkłądce ktora mam ponad dwa lata nabawiłąm sie anemi,wczesniej miałam bardzo krotki i skape miesiaczki a teraz leje sie ze mnie jak z kranu bite 6 dni,no i mam efekt.w przyszłym miesiacu ide wymienic na Mirene.Ponoc kkres o ile jest to trwa dwa dni i jest bardzo skapy.

Awatar użytkownika
e-mamma
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: e-mamma » 24 maja 2010, 21:51

gosienka pisze:ja po powrocie od lekarza rodzinnego dowiedziałąm sie ze przy moje wkłądce ktora mam ponad dwa lata nabawiłąm sie anemi,wczesniej miałam bardzo krotki i skape miesiaczki a teraz leje sie ze mnie jak z kranu bite 6 dni,no i mam efekt.w przyszłym miesiacu ide wymienic na Mirene.Ponoc kkres o ile jest to trwa dwa dni i jest bardzo skapy.
Niestety u wielu kobiet przy zwykłej miedziance występują przedłużające się krwawienia/plamienia, ja też tak miałam i musiałam wyjąć.Teraz stosuje NuvaRing i jestem baaardzo zadowolona, jedyne co mnie wkurza to cena tego krążka ale ciężko jest trafić na dobrą antykoncepcję tak by pasowała pod każdym względem, więc na razie trzymam się tej metody (rire
Piersi -Allergan anatomiczne 410MX-370cc- dr Pastucha:)))

...Opiewanie piękna kobiety nie unieważnia jej doktoratu...

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 24 maja 2010, 22:14

Nuva Ring jest o tyle w porzadku, ze nie trzeba lykac codziennie tabletek. Ale na mnie zadzialala tak hamujaco na seks, ze zrobilam sobie w ogole przerwe z hormonami, bo sie zezloscilam.
Dziewczyny - wy naprawde nie czujecie tych wkladek? Bo ja nawet ten ring czulam!
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”