Wróżka

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
kasia3210
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Re: Wróżka

Post autor: kasia3210 » 07 lip 2009, 09:45

majamajamaja masz swieta racje. Czlowiek wykonujac nudna i nie motywujaca prace wykancza sie, w pewnym momencie nic mu sie nie chce, co wiecej nie chce mu sie nawet juz szukac innej pracy, tak sie usiedzial w jednej pracy. Ja poczekam do marca nastepnego roku ze zmiana pracy, kiedy to firma obiecala "cudowne wyplaty" zyskow firmy. Zobaczymy. Chyba ze szlag mnie trafi i powysylam CVki wczesniej. Nie wiem co przyniesie mi los i jak bedzie postepowac moja firma.
majamajamaja zycze powodzonka i 3mam kciuki
30-03-2009 - dr K. Ostrowska-Clark - 510FX Allergan 350gr (12.5x13.0x5.6)

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 07 lip 2009, 16:20

O ja tez trzymam kciuki za Ciebie Kasiu. Masz to na pismie, ze dostaniesz od firmy wyplate zyskow w marcu przyszlego roku? Bo to jest jeszcze chol..... duzo czasu do tego momentu. Z wlasnego doswiadczenia radzilabym Ci zagrac w otwarte karty, bo jak piszesz, nie wiesz, jak zachowa sie Twoja firma. A obiecanki-cacanki w obecnym biznesie sa na porzadku dziennym. Kto jest naiwny, wierzy na slowo. U mnie tez w bylej firmie tak to wygladalo. Czekasz i czekasz i nic. W pewnym momencie wyszlam otwarcie ze swoimi oczekiwaniami, i okazalo sie bardzo szybko, ze nawet snic o tym nie moge w towarzystwie tych chciwych i zacieklych ludzi. Cale szczescie, ze skonczylo sie to bardzo szybko. "Odrobilam" swoje aby miec bezrobotne i teraz czuje sie wolna.
I masz racje: nie chce wiecej ludzic sie, ze moze jednak bedzie milo i ciekawie. W koncu wiem, czego oczekuje i czy bedzie ciekawie, czy nudno. Ale teraz bede starala sie wkrecic i szukac jednoczesnie czegos wiecej.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
dżagaaa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dżagaaa » 07 lip 2009, 17:59

wracając do tematu wróżki to byłam ostatnio ..miałam doła i postanowiłam iść z nadzieją że może powie coś pocieszającego...no i powiedziała! ale żeby to się jeszcze sprawdziło to by było fajnie;) powiedziała kilka rzeczy które się sprawdziły ale głownie mówiła o przyszłości..że partnerem do ślubu będzie m.in mundurowy ;) i taki zbieg okoliczności że często podobają mi się mężczyźni tej "kategorii" oh(t1 że mam w kartach dużo miłości w życiu, pieniędzy i szczęścia..że wymyśle interes który sam będzie się kręcił :badgrin: to mnie rozbawiło no ale czas pokaże;) o moim byłym związku trafiła idealnie..opisała mojego eks jakby go znała...
6.04.2009 - okrągłe Mentor 300cc
dr.Kolasiński.

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 07 lip 2009, 19:17

dżagaaa pisze: mam w kartach dużo miłości w życiu, pieniędzy i szczęścia..
ciekawe, ile razy dziennie to powtarza, haha.

No, ale w moich liniach w prawej rece wyszlo hindusowi 60% szczescia...
Nie bylam zachwycona. Ale mysle, ze ta sytuacja byla bardziej budowana na mojej wtedy aktualnej sytuacji. Teraz sie duzo zmienilo. Mam nadzieje. Bo nie chce miec zycia na pol gwizdka.

Awatar użytkownika
kasia3210
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: kasia3210 » 08 lip 2009, 10:57

Nie majamajamaja firma nie dawala tego na pismie. To jest korporacja i tutaj jezeli powiedzieli o takim podziale zyskow to to moze nastapic rzeczywiscie w marcu 2010, ale wiesz jak moze sie okazac ze obiecywali zlote gory a dadza zaledwie kamyczek. Nie wiem czy warto czekac. W kazdym razie powoli rozgladam sie za bardziej satysfakcjonujaca i interesujaca praca. Siedzenie 8h przed kompem mnie zabija.
majamajamaja szukaj szukaj a znajdziesz. Badz cierpliwa i ceń sie.

Ok a wracajac do tematu wrozki...
podkuszona tematem na forum, postanowilam wyslac smsa ze stronki magia.onet.pl do Joanny Stawinskiej wlasnie z smsem o tym kretynie co do mnie dzwonil i podchody robil. Oczywiscie nie musze mowic ze odpowiedz byla nie czysto do mojego pytania ale bylo tak:

- "To co zwrocilo moja uwage juz na poczatku to osoba, ktora mysli o Tobie, chce z Toba byc i dac Ci szczecscie. Jest ona Ci przeznaczona. Kieruje w Twoja strone wiele cieplych uczuc i nabiera odwagi na wyznanie Ci tego co czuje. Czy zdradzic kim jest ta osoba, zanim ktos stanie wam na drodze ?"
- Napisalam TAK (wiem wiem, naiwna jestem)
- "Wiele wskazuje, zeby zawierzyc porywowi serca, ze osoba ktora spotkasz na swojej drodze to ta dlugo wyczekiwana, upragniona i przeznaczona Ci druga polowka. Uda Ci sie poznac kogos, kto wyzwoli w Tobie bardzo silne pozadanie i Ty wzbudzisz w kims duze namietnosci. Czy sprawdzic jak ten ktos wyglada i ile ma lat?"
- Napisalam "TAK"
- "Dwa lata roznicy miedzy Wami wydaja sie niczym kilka minut. Ciemne wlosy, mile i skromne spojrzenie kierowane w Twoja strone to to po czym poznasz swoja milosc. Ma w sobie cos. Juz od poczatku urzeknie Cie swoim wdziekiem, nienaganna postawa i szczerym usmiechem. Czy mam powiedziec kiedy pierwszy raz uda Wam sie spotkac?"
- Napisalam "TAK"
- Jesli marzy Ci sie prawdziwe uczucie - zaufaj kartom, ktore pokazuje , ze milosc swego zycia spotkasz w srodku lata. Na przelomie lipca i sierpnia. Uczucie spadnie na Ciebie niespodziewanie, znienacka wtargnie do Twojej pustelni, ze mozesz w pierwszej chwili nie dac wiary, Czy zdradzic jak to sie rozpocznie ?"
- Napisalam "TAK"
- "Musisz wiedziec, ze poznasz kogos nowego poprzez starych znajomych. Zacznie sie od przyjazni, a nie od wybuchu namietnosci, ale warto dac tej znajomosci czas. Wydaje sie ze taka gre zmyslow i niedopowiedzen jaka bedzie miedzy wami mozna przeciagac w nieskonczonosc. Czy zdradzic jak ta osoba wyzna Ci milosc ?"

Juz nic nie napisalam jej, bo i tak poplynelam 10 zl :D a wydaje mi sie ze glupoty napisala i gdzie tu odpowiedz na moje pytanie?! takie smsy z wrozka wydaja mi sie bezsensem, kiedys tez juz tak probowalam i tez wyszly bzdury. Chociaz wybralabym sie do dobrej wrozki by porozmawiac w 4 oczy. Moj narzeczony chce miec ze mna dziecko (wczoraj wyznal, w sumie oboje mamy takie pragnienie) a ja mam poznawac jakiegos goscia na przelomie lipca / sierpnia ...ciekawe ?! Dam Wam znac jak poznam :D hehe, przelom m-ca juz niedlugo :)

samanta_kafe
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: samanta_kafe » 08 lip 2009, 12:10

kasia3210 pisze:takie smsy z wrozka wydaja mi sie bezsensem, kiedys tez juz tak probowalam i tez wyszly bzdury.

mojej dobrej znajomej koledzy ze studiów pracowali w takich smsowych wróżkach ;) jeden nawet został "wróżkiem miesiąca" kilka razy :bravo
wiesz jak wygląda ich praca? siedzą przed kompami w boksach jak w call centrach, i mają gotowce które wysyłają odpowiednio zaaranżowane ludziom ;) a ten kto buduje najdłuże kontakty z klientami - tak jak u Ciebie - buduje napięcie i zadajesz kilka razy pytanie etc - dostaje lepsze prowizje ;)
ot, i tyle z magii ;)
27 kwietnia '09 - dr Broma - mentor round 325cc HP PDT_Love_16

Awatar użytkownika
kasia3210
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: kasia3210 » 08 lip 2009, 12:44

hehehe :D:D dzieki samatna_kafe :) mysle ze to byl juz ostatni sms do "wrozki" :D:D:D ja to jestem czasem naiwna...ehhh

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 08 lip 2009, 17:21

takie oszukiwanie ludzi. Obrzydliwe.
Jacys faceci wyciagaja pieniadze od poczatku z takimi wstretnymi zamiarami.

Kasiu, ja bylabym sceptyczna w stosunku do tych obiecanych wyplat. Jesli juz sama piszesz, ze moga wyplacic Wam nieproporcjonalne do zapowiedzi "ochlapy", to juz sama wiesz, jak to w Twojej firmie dziala. Ja jeszcze dolacze, ze moze byc tez tak, ze czas zrealizowania jakichs projektow moze sie przesunac o pare miesiecy i wtedy beda przesuwac wyplate premii. Z Twoich wypowiedzi wynika brak zaufania do firmy, a on tez z niczego sie nie bierze, na pewno masz powody byc taka ostrozna. To sa delikatne sprawy z wysokoscia premii. Ale jesli nikt nic nie mowi na temat, ile tych pieniazkow moze byc, wtedy smierdzi mi to pusta reklama.
W koncu jesli tak czy siak chcesz sie rozstac z ta firma, to moglabys sobie pozwolic na bezposrednie zapytanie, ile tej premii by Ci przypadlo... nie masz nic do stracenia Kasiu...

Co do wrozby od Sabriny, to jest to niesamowite: jestem w konkursie (niespodziewanie) o stanowisko zupenie inne, niz to w sprawie ktorego mialam tyle watpliwosci. Tylko ze znow jest jeden wielki minus: musze sie wyprowadzic - od meza. A tego nie chcialam. Ale wrozba sie zgadza jak nic.

Sabrino Twoje interpretacje sa niesamowicie trafne!

Awatar użytkownika
kasia3210
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: kasia3210 » 08 lip 2009, 18:02

majamajamaja bede kochana sie rozgladala za bardziej satysfakcjonujaca praca. To wiem. Obkleili nam ostatnio okna od polowy w dol jakas beznadziejna mleczna tasma. Nic nie widac za oknem i oczu nie moge odprezyc. Ale mnie ta firma wkurza...
z drugiej strony tu gdzie mieszkam w Szcz nie ma za dobrych firm, jest niemala lipa na rynku. No ale co robic...trzeba dzialac.
Znacie dobre szczecińskie wrozki ? Kto ma kontakt do Babuli, bo pisalyscie dziewczyny ze dobra ?
Ja bylam u jednej w szczecinie ale bzdur mi tylko nagadala.

samanta_kafe
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: samanta_kafe » 08 lip 2009, 18:19

majamajamaja pisze:takie oszukiwanie ludzi. Obrzydliwe.
Jacys faceci wyciagaja pieniadze od poczatku z takimi wstretnymi zamiarami.

nie żadni jacyś faceci, tylko normalne firmy.
podobnie jest z tymi smsami od gorących laseczek - wiecie, w gazetach są takie str gdzie można smsowo pobrać jakies tapety czy dzwonki na komórkę i tam są też fotki gorących lasek - "napisz do mnie sms a doprowadzę cie na szczyt rzokoszy" itp bzdety ;)
pracowałam kiedyś z dziewczyną, która wcześniej pracowała w takich sms - też idą z gotowca, ewentualnie przerabiają żeby pasowało do tego, co pisze do nich "facet" i tyle..
nie wiem, jak oni mogą w to wierzyć - że to naprawdę te laski gorące tak im odpisują, ale ta dziewczyna mówiła, że czasami trafiali się kolesie, którzy w jedną noc wysyłali po tysiąc sms (3,66 zł czy więcej za jeden :-o )

myślę ze to jeszcze "lepsze" niż facet-wróżek miesiąca :badgrin:
27 kwietnia '09 - dr Broma - mentor round 325cc HP PDT_Love_16

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”