Wróżka

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Wróżka

Post autor: Sabrina » 06 lip 2009, 15:49

Pewnie to twoj byly robi takie podchody? ;)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
kasia3210
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: kasia3210 » 06 lip 2009, 15:53

Sabrinko, poznalalabym swojego bylego po glosie. To nie on. Na tyle dobrze go przez 6 lat poznalam. Ten facet strasznie prymitywnie rozmawial, nie obrazal mnie ale robil glupie podchody... Chcialabym wiedziec kim on jest i wyrzucic mu pare "slodkich" slow pod jego adresem, a najchetniej wykrecic jego nr i go zaskoczyc albo jakos bardziej inteligentnie sprawe zalatwic. Strasznie biore takie sytuacje do siebie...
30-03-2009 - dr K. Ostrowska-Clark - 510FX Allergan 350gr (12.5x13.0x5.6)

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 06 lip 2009, 16:46

No to jedynie pozostaje Ci zrobić tak jak mówisz. Ja bym po prostu nie odbierała gdy bym zobaczyła zastrzeżony numer i po kłopocie :roll:

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 06 lip 2009, 16:56

Dokladnie Kasiu, nie daj sie wciagnac w jakakolwiek rozmowe. Ignoruj, bo inaczej gosciu jeszcze bedzie mial swietna zabawe. Najprawdopodobniej jakis kolezka Twojego bylego i oboje sie po wszystkim jeszcze nabijaja.

Dziewczyny, ja mam dylemat. Wiem, ze to temat o wrozkach, ale juz o inne duchowe sprawy tez przeciez zahaczylysmy. Wrocilam dzisiaj z rozmowy kwalifikacyjnej i mam dziwne uczucie. Moze mi sie udalo wlasciciela firmy przekonac do siebie, ale... ja nie jestem przekonana. Zewnetrzne warunki dobre: placa na godzine tyle samo, co poprzednio i praca bliziutko, mile miejsce pracy... Ten facet mowil cos o szczerosci miedzy pracownikami i byc moze czulabym sie tam ok. Ale to jest sporo ponizej moich kwalifikacji i ja po prostu serca w to nie wloze. Znam siebie.
Na zdrowy rozsadek wszystko jest ok, ale mnie ogarnely watpliwosci i chcialam jak najszybciej stamtad wiac.
Z drugiej strony nie mam pracy i nie wiem, kiedy jakas dostane. Dorazcie, co?
Zwlaszcza Sabrino, pytam Ciebie...
Kurcze, te wszystkie perypetie, ktore inne dziewczyny maja z facetami, ja mam z praca. Nie rozumiem czegos? Jakbym miala tylu facetow, co roznych prac, to bym sie mogla nazywac!
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
kasia3210
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: kasia3210 » 06 lip 2009, 17:14

Nie lubie w ten sposob rozwiazywac spraw ze po prostu olewam. Jestem cholernie dociekliwa i niecierpliwa, ze juz czekam na kolejny telefon zeby goscia zwyzywac i zastanowic sie gleboko kim ten kretyn jest. Mysle ze nie dalabym rady po prostu nie odebrac, zbyt mocno jestem wkurzona...chociaz wiem dziewczyny ze dobrze radzicie.
majamajamaja ja np. pracuje juz od 1,5 roku, na poczatku praca wydawala mi sie wyzwaniem, bylam silnie zmotywowana...teraz praca mnie nudzi i jestem zdemotywowana, ale to pewnie glownie przez kase.
30-03-2009 - dr K. Ostrowska-Clark - 510FX Allergan 350gr (12.5x13.0x5.6)

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 06 lip 2009, 17:41

maja a jak bys podjeła ta prace a wmiedzy czasie szukała innej?
Pamietamn ze w kartach wyszlo,ze bedziesz miała wiecej propozycji i bedziesz musiala dokonywac wyboru.

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 06 lip 2009, 17:46

Ach, jesli go chcesz zwyzywac, to jak najbardziej. To mu sie nalezy, Kasiu.
Tez by mnie dreczyl. Poza tym ja musze zawsze zastrzezone odbierac, bo duzo firmowych kontaktow tak ma. A ja sie o prace ubiegam.
Z ta kasa rozumiem w pelni. Nie ma sily. Kasa to nie tylko wlasnie wyplata. Ona powinna odzwierciedla Twoja wartosc dla firmy. Powinna...

Sabrino Mam zle sumienie, ze faceta oszukuje, ze praca mi sie podoba. A moze on mnie juz przejrzal? Jakos dzisiaj zle spalam, snily mi sie egzaminy, do ktorych nie bylam przygotowana. A i uczucia mialam mieszane co do tej rozmowy kwalifikacyjnej (ja czesto mam albo pozytywne przeczucia- takiej lekkosci na sercu, albo negatywne - pustki, teraz mialam oba na przemian).

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 06 lip 2009, 18:17

Na ja za ciebie nie podejmę decyzji,ale jezeli czujesz ze nie chcesz tej pracy to jej nie bierz. Pojawi sie pewnie juz nie długo cos innego i moze od razu serce ci radosniej zabije na widok tej pracy :badgrin:
Patrzylam teraz w karty i wychodzi Ci ze nie bedziesz miala zadnych problemów zawodowych,finansowych a wręcz przeciwnie.Nie umię ci jednak powiedziec,czy to ma byc ta praca czy masz szukać czegoś innego? wiem tylko ze pojawi sie jeszcze inna propozycja,ale czy lepasz,to tego nie wiem.może przetrzymaj faceta jesze trochę jezeli mozesz,a jezeli wiesz ze TO NIE JEST TO,ze stać cie na wiecej to nie bierz dziadostwa,jezeli nie przymierasz głodem.

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 06 lip 2009, 20:31

a ja majumaju doradzilabym ci wziac prace narazie jak niema zadnych propozycji i szukac czegos lepszego w miedzy czasie....
zawsze to jakies doswiadczenie nowe,nowi ludzie....
a moze polubisz to miejsce????
chyba ze naprawde czujesz ze to ponizej twoich kwalifikacji to juz sama niewiem...
ale teraz chyba nie latwo o prace ogolnie prawda?
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 06 lip 2009, 21:26

oj dzieki dziewczyny! Pare godzin przeszlo i zauwazylam, ze facet we mnie probowal, pewnie i podswiadomie, wywolac wyrzuty sumienia, jesli wzielabym te prace na jakis czas, a potem przy lepszej okazji wziela cos innego. Kazdy tak mowi, kazdy musi tez widziec to, co dla niego jest najlepsze. A ja jestem taka szczera dusza i bardzo mi jest zle z tym, jesli musze przed kims cos zatajac i w ten sposob nie bede postepowac fair. To moze i jest biznes, tak sie robi. Tak dlugo sie ujezdza jedna szkape, az sie trafi lepsza, a ta stara to moze nawet pasc. Tak ze mna postepowali. Ale ja taka nigdy nie bede. Znam reguly i sie do nich nie stosuje. Jeszcze sie nie zdecydowalam. Wiem tylko, ze mysl o tej pracy mnie uziemia, a nie uskrzydla. Pare lat temu bylo by ok.
Dzieki Sabrina, nie chcialam Cie prosic o stawianie kart, bo nie chce prowokowac fali kolejnych prosb do Ciebie :)
Ale dzieki za komentarz. Ty wlasnie moze wiesz, jak to jest robic cos, co nie sprawia przyjemnosci. Bo ja dziewczyny chce jeszcze od pracy tego, zeby mi sprawiala przyjemnosc. Moze byc nawet wykanczajaca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”