życie po 20-stce :D

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
nina23
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Re: życie po 20-stce :D

Post autor: nina23 » 27 cze 2009, 23:27

Kurcze alez tu ciezkie tematy poruszacie :-D
Ja tam nie mam pojecia o ksiegowosci arf Urodzilam sie kosmetyczka no i nia tez zostalam... No prawie, bo w sumie moja kariera (hihi tez mi kariera) skoncentrowala sie bardziej na tipsach. Ale powoli juz mam dosyc tych pazurkow i zastanawiam sie co chcialbym robic w dalszej przyszlosci. W sumie to mam swietny pomysl na wlasny biznes w polsce, ale na razie nie zapeszam :bravo

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 28 cze 2009, 08:16

W ogole fajnie sie czyta jak sie przeskakuje z 20 na 30 i 40 zupelnie inne tematy.. te 10 lat robi swoje ;) .
Ja zupelnie nie mam pojecia co robic, zaluje, ze nie urodzilam sie z jakims talentem albo pasja, zebym od urodzenia szla w tym kierunku.. a takto wszystko robie po trochu, a potem mi sie to juz nudzi... i tak skacze po setkach dziedzin :roll:
Nie muszę być idealna, ważne że jestem wyjątkowa =)

Awatar użytkownika
eniii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: eniii » 28 cze 2009, 09:21

mnie żeby rodzice nie posłali do szkoły ekonomicznej po podstawówce to już dawno bym miała swój zakład fryzjersko-kosmetyczny, no ale to tak jest jak rodzice wybierają szkołę dla dziecka nie pytając się o zdanie " idź na księgową" - będą pieniądze " ta dupa jasio- w ogóle nie było zainteresowania tym z mojej strony
6.11.2008 dr.Szczyt pow.PIERSI anatomy pod mięsień McGhan 335ml i 370ml MAŁE :(
-----------------------------------------------------------
23.09.2009 dr.Szczyt NOS (całkowita korekta)

Awatar użytkownika
Vodia
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Vodia » 28 cze 2009, 10:22

mnie od malego jak pytano kim chce byc to mowilam, ze ja chce pracowac w duzej firmie na wysokim stanowisku :badgrin:
marzenia... dziecku sie wydawalo ze to takie latwe jest :p
od malego lubialam matme i fizyke hehe
i tak mi zostalo ze poszlam na ekonomiczna uczelnie. Ciesze sie bo tak na prawde robie to co lubie :-)

Ale osobiscie moge powiedziec, ze sa u mnie na kierunku osoby, ktore wlasnie przyszly pod presja rodzicow, ze to szkola ekonomiczna, ze po niej mozna miec ladne pieniazki
A tak na prawde to mi sie wydaje, ze jak ktos czego nie lubi to nie bedzie w stanie jakos specjalnie zarobic w danej dziedzinie.
Niestety rodzice maja bledne wyobrazenia czasem :p :doubt:
11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 28 cze 2009, 11:45

Vodia dokładnie tak jak mówisz nie można kogoś zmuszać do czegoś czego nie chce w życiu robić
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 30 cze 2009, 16:14

Zmuszac nie , ale ja uwazam ze rodzice sa od tego zeby dziecku dorazic, posunac dobre rozwiazania, odwiesc od zlych wyborow, ale ostateczna decyzja nalezy do dziecka. Bo trzeba sie uczyc na wlasnych bleach i zeby potem nie bylo pretekstu do obwiniania rodzicow za swoje zyciowe niepowodzenia.
Jak sie ma 18 lat i pisze sie mature to inaczej patrzy sie na zycie i przyszlosc niz czlowiek z doswiaczeniem. Ma sie inne priorytety- czesto skutkiem tego sa wybory niepraktyczne, kierowane chwilowa moa, pasja, inspiracja rowiesnikami. Potem takie osoby albo budza sie w pore, albo i nie i zasilaja rzesze bezrobotnych absolwentow...
Wogole jest przeciez teraz tak ze te decyzji o przyszlosci tak naprawde mlody czlowiek musi dokonac juz wstepnie po skonczeniu gimnazjum- gdy wybiera profil klasy w liceum, bo od profilu zalezy jakie przedmioty bedzie mial rozszerzone i ktore tym samym bedzie mu latwiej zdac na maturze w tym zakresie. A znowoz o przemiotow zdawanych na maturze zalezy przeciez to na jakie studia mozemy aplikowac.
Ciezkie decyzje do pojecia w tak mlodym wieku. Malo kto o dziecka wie np. ze chce zostac pośrednikiem w obrocie nieruchomościami, audytorem albo np. specjalista w dziedzinie prawa spolek handlowych :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Ja powiem szczerze ze jestem przeciwniczka studiowania kompletnie niepraktycznych kierunkow- nie chce dawac tu przykladow zeby przypadkiem kogos nie urazic, ale moje zdanie jest takie, ze tego typu rzeczy mozna studiowac dla samej pasji wiedzy i studiowania, ale nie w kontekscie zdobywania zawodu.

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 04 lip 2009, 21:32

k_asiaczek pisze:jest życie po 40stce i po 30stce więc niech i będzie po 20stce :-D

kogo kochacie, co porabiacie
co lubicie i jak się żywicie,
w co ubieracie
i jak malujecie
czy sporty uprawiacie
na zakupy chodzicie
sex uprawiacie
i beuty kochacie :-D
Super temacik k_asiaczek :bravo
Przyjmiecie mnie podstarzala ale jeszcze 20stke do swego grona???
kogo kochacie
-Od 12stu lat nie przerwalnie miloscia mojego zycia jest najwspanialszy mezczyzna na swiecie moj maz PDT_Love_05
co lubicie i jak się żywicie,
hmmm o moim zywieniu to co niektore z was pewnie co nie co wiedza beurk ....Staram sie zdrowo odzywiac i kurcze od jakiegos czasu jakos mi wychodzi applaus
w co ubieracie
i jak malujecie
oczywiscie zalezy od okazji ;) na codzien jedynie maluje rzeski i ciut fluidku na buzke ,a na wyjscie lubie podkreslic sobie oczka :-) Ubieram sie zwykle w to w czym mi najwygodniej ,ale na wyjscie potrafie sie odmienic na maxxa ;) Wyroslam z odkrytego brzucha i miniowek (nie wiem jak moglam sie kiedys tak ubierac... oh(rf1 ) Nie lubie polaczenia mini i szpilki czuje sie wtedy gola....i wydaje mi sie ze wszyscy sie na mnie gapia...Koszmar!!!
czy sporty uprawiacie
a spacery z pieskiem sie licza????zartuje :p od kiedy mam maszyne do cwiczen w domku-(cross trainer) czuje sie o 100 lat mlodsza applaus uwielbiam rowniez hula hoop :-D
na zakupy chodzicie
jestem od nich uzalezniona wrecz!!!!Buty to moja choroba :p
sex uprawiacie
i to jakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :oops:
i beuty kochacie
Oczywiscie!!!!
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
k_asiaczek
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: k_asiaczek » 05 lip 2009, 20:34

Misia super że dołączyłaś :-D
05.03.2010-dr Kubasik HP okrągłe es prawa:400cc lewa:500cc applaus

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
Vodia
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Vodia » 05 lip 2009, 20:35

oj Misia kto jak kto ale ty podstarzala... :p ? Nie no nie zartuj ;) :p
11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...

Awatar użytkownika
lauren.
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: lauren. » 06 lip 2009, 00:15

Aaa ile tam po 20 jest dziewczeta:D? Oczywiscie kobiet o wiek sie nie pyta i takie blablabla, ale tu na forum ?:P
Ja mam 21 wspaniale od 3 miesiecy i w sumie nie czuje nic:D ani mi zle ani dobrze, lapie sie na tym ze mowie i mysle o sobie '20', a chwile pozniej mam nawet 22. Jakos, na razie, sie w tym gubie.
Jedno mnie calkiem dobija i ktos juz ten temat poruszyl, z jednej strony wiem co robic ( co chce, marzenia etc), a z drugiej chce tyle, ze mi na to zycia nie starczy, a do tego!!! jeszcze dochodzi powaga mojegu wieku i czas, co raz krotszy, na USAMODZIELNIENIE SIE.
Sama nie wiem jak to wszystko bedzie, skoncza sie studia iii...
Mam jakies metne wyobrazenia, o ile!, jak sie wbic w takie caaalkiem dorosle i odpowiedzialne zycia,a co gorsze na wlasna reke:P..
JA jedna tak?
Through my fear ... in the promise of another tomorrow, I'll never let you part ...
!There's nothing that can't be done, if we raise out voice as one!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”