życie po 30-stce :)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
kju3
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Re: życie po 30-stce :)

Post autor: kju3 » 23 cze 2009, 10:20

Lilith pisze:Przeczytałam historię Rysi jednym tchem (nadal siedzę w pracy choć skończylam ponad godzinę temu) i strasznie jej współczułam. Większość opowieści wydawała mi się niewiarygodna ale życie różne scenariusze pisze. Ja sama przeżyłam wiele nieprawdopodobnych, czasem bolesnych momentów i tym bardziej gardło mi się z żalu ściskało podczas lektury. A teraz jestem zła, że to zmyślona historia, a ja czytałam ją wierząc, że pisanie jej rzeczywiście Rysi pomaga. Pięknie, z talentem i rozmachem i nie chcę nikogo tu urazić ale ja osobiście czuję się wpuszczona w kanał.To jest właśnie dla mnie manipulacja i w pewnym sensie zdrada. Tak, właśnie! My się tu angażujemy i łzy ronimy, Rysia dziękuje za pomoc, dziewczyny piszą, że od razu ją polubiły i bardzo przeżywały tragedię nowej koleżanki. I jeszcze na koniec to pytanie czy nadal się dobrze bawimy :roll: Nie wiem jak inne dziewczyny ale ja się czuję oszukana i nabita w butelkę. Chyba, że to jest prawda, to przepraszam.
hehe nie chcialam pisac tego tak bezposrednio

przepraszam Cie Lilith ale usmialam sie jak norka, ja tu probuje napisac cos z sensem a tu prosze prosto jak na talerzu hehehe
dr T.Kasprzyk - McGhan 410 FX - 360 g

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 23 cze 2009, 10:22

A no własnie,nad czym tu sie rozczulać i po co pytać i dla tego to napisałam.Albo rybki albo akwarium.
jak mozna po 20 latach pytac czy dac mezowi szanse. Pytac to mozna po miesiącu. KAZDA NASZ RADA BEDZIE ZLA!!!! TO RYSIA WIE CO CZUJE I TO ONA MA PODJAC DECYZJE.

to było NINA
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
NINA-30
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: NINA-30 » 23 cze 2009, 10:23

kju3 pisze:
NINA-30 pisze:
rysiabe pisze:
Tyle lat po tym nieszczęsnym epizodzie jest Rysia z Rysiem ,po co rozdrapywać rany. Zabliźniły się i to jest najważniejsze.

dobra obcielam to co napisalam, bo ja juz chyba serio nie traktuje danej historii
Ja też nie. Już ciut nudne zaczynało to być,cała ta historia. Ale jest mnóstwo , takich zdarzeń w innych domach. Na zewnątrz uśmiechnięci a w środku gardło ściska.

Awatar użytkownika
NINA-30
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: NINA-30 » 23 cze 2009, 10:25

NINA-30 pisze:]

Tyle lat po tym nieszczęsnym epizodzie jest Rysia z Rysiem ,po co rozdrapywać rany. Zabliźniły się i to jest najważniejsze.
[/quote]

dobra obcielam to co napisalam, bo ja juz chyba serio nie traktuje danej historii[/quote]

Ja też nie. Już ciut nudne zaczynało to być,cała ta historia. Ale jest mnóstwo , takich zdarzeń w innych domach. Na zewnątrz uśmiechnięci a w środku gardło ściska.

coś mi nie wyszło z cytatami :roll:

Awatar użytkownika
bluebeleczka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: bluebeleczka » 23 cze 2009, 10:34

a ja wam powiem ze coraz bardziej nieufna jestem w stosunku do tej historii. za bardzo sie identyfikujemy, stad te emocje.
patrzac na to trzezwym okiem zaczynam miec wrazenie ze to nie my sie bawimy, a rysia.......... :p
"Life is a stupid game, but atleast the graphics are awesome!"

Awatar użytkownika
Lilith
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Lilith » 23 cze 2009, 10:35

kju3 pisze:
hehe nie chcialam pisac tego tak bezposrednio

przepraszam Cie Lilith ale usmialam sie jak norka, ja tu probuje napisac cos z sensem a tu prosze prosto jak na talerzu hehehe

Po prostu się wkurzyłam, bo nie lubię kiedy ktoś próbuje mną manipulować. Opowieść wspaniale wymyślona ale już zabrakło wyobraźni, żeby pomyśleć, że ktoś może się zaangażować? Bo ja się nawet pomodlilam za tę kobietę, a wyszłam na idiotkę :evil: Przecież od początku można było powiedzieć, że to fikcja i by było równie ciekawie i nikt by się nie czuł wystrychnięty na dudka.
NIGDY nie mów wszystkiego co wiesz ale ZAWSZE wiedz, co mówisz

Awatar użytkownika
kju3
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: kju3 » 23 cze 2009, 10:41

ale jak sie tworzy ksiazke lub scenariusz to trzeba najpierw sprawdzic jak jest to odbierane ;)

Rysia tylko spokojnie napisz jeszcze niekompletne kawalki z tej historii to jeszcze cos napiszemy ;)

dobra dziewczyny my tu pitu pitu

napiszcie moze jak dajecie sobie rade z opieka nad dziecmi w wakacje ?

Awatar użytkownika
NINA-30
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: NINA-30 » 23 cze 2009, 10:44

kju3 pisze:
napiszcie moze jak dajecie sobie rade z opieka nad dziecmi w wakacje ?
A co masz na myśli? Praca a dzieciaki bez opieki? Czy podczas urlopu? Bo nie bardzo rozumiem

Awatar użytkownika
kju3
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: kju3 » 23 cze 2009, 10:52

Nina u mnie tak jet ze starsze dzieci moge zostawic same w domu, czesciowo jada na obozy/kolonie, najmlodsze musialam zapisac na dyzur wakacyjny do przedszkola i jest to dla mnie nowosc, bo wczesniej wakacje spedzala pod opieka babci, a tym razem babcia mowi pas (ma prawo)
ja bede miala 2 tyg urlopu w wakacje, ale jeszcze nie wiem w jakim terminie

chodzilo mi o to czy dzielicie sie zmezem urlopami, macie samotne urlopy aby zagwarantowac dziecku opieke, zy po prostu macie duze juz dzieci i Was ten problem nie dotyczy ?

Awatar użytkownika
Lilith
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Lilith » 23 cze 2009, 11:02

To jak scenariusz to jeszcze sporo mu brakuje. Do powieści też. Uwierzyłam, bo raczej tu nie kłamiemy i mi naprawdę pomogło wyżalenie się tutaj. Na początku napisałam, że to zbyt nieprawdopodobne, bo to aż biło po oczach i kupy się raczej nie trzymało. Myślałam, a raczej chciałam wierzyć, że to emocje Rysi. Jednak rozum, ktory mi mówił, że to zbyt naciągane, albo kobieta jest psychiczna, nie wziął góry tylko litość i dlatego wierzyłyśmy. Styl piękny ale fabuła amatorska.

No dobrze, kończę wypowiadać się na ten temat, bo mnie krew zalewa. :evil:

A może napiszecie jak u Was z seksikiem po 30tce i czy w Waszym przypadku sprawdzilo się powiedzenie, że dopiero po 30-tce kobiety mają naprawdę udane pożycie? A może przeżylyście w tej dziedzinie coś nowego np.sex na wrotkach albo w sklepie hi, hi? Wiem, zboczek ze mnie ale to też ważna dziedzina zycia, prawda? I jakie źródło inspiracji [smilie=love together.gif] [smilie=love together.gif]
NIGDY nie mów wszystkiego co wiesz ale ZAWSZE wiedz, co mówisz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”