jak dlugi juz nie palisz?.
Wykorzystaj ten moment i sprobuj rzucic.
Moze sie uda i zycze tego Tobie
Moderator: Zespół I
Lek antydepresyjny Zyban (bupropion) jest najnowszym lekarstwem w zwalczaniu palenia. Lek zwiększa poziom dopaminy i norepinefryny w mózgu, co prowadzi do poprawy samopoczucia i odczuwania przyjemności. Nie tylko jest on efektywnym narzędziem pozwalającym na rzucenie palenia, ale wydaje się zapobiegać nawrotom, zgodnie z badaczami z Kliniki Uzależnień Nikotyny w Mayo. Niestety, okres bez nawrotów nie pojawia się. Pod koniec pierwszego roku, 55 % osób z grupy przyjmujących Zyban w badaniach Kliniki w Mayo było wolnych od palenia, ale po dwóch latach, podobna liczba osób z grupy nie przyjmującej leku i przyjmującej go miała nawroty palenia.Sarka pisze:Mark Twain mawial "zerwać z paleniem??,-Nic łatwiejszego!-robiłem juz to tysiace razy...";-)
niedawno slyszałam,ze jest jakiś lek(dostepny tylko na receptę)-chlorowodorek bupropoinu(nie zawiera nikotyny, parwdopodbnie skuteczny w co 3-przypadku) mmmmmmmmmmmm
Zgadzam się, Zyban brałam 2 lata temu przez 1,5 miesiąca i po 7 dniach nie paliłam. Nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych. Miałam dobry humor. W moim mieście firma, będąca dystrybutorem leku, w celach promocji, fundowała chętnym taką kurację. Obowiązkiem naszym było jedynie uczestniczyć w spotkaniach grupowych paleczy, coś w rodzaju spotkań "AA".Magea pisze:Lek antydepresyjny Zyban (bupropion) jest najnowszym lekarstwem w zwalczaniu palenia. Lek zwiększa poziom dopaminy i norepinefryny w mózgu, co prowadzi do poprawy samopoczucia i odczuwania przyjemności. Nie tylko jest on efektywnym narzędziem pozwalającym na rzucenie palenia, ale wydaje się zapobiegać nawrotom, zgodnie z badaczami z Kliniki Uzależnień Nikotyny w Mayo. Niestety, okres bez nawrotów nie pojawia się. Pod koniec pierwszego roku, 55 % osób z grupy przyjmujących Zyban w badaniach Kliniki w Mayo było wolnych od palenia, ale po dwóch latach, podobna liczba osób z grupy nie przyjmującej leku i przyjmującej go miała nawroty palenia.