Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 13 maja 2009, 10:43

nefertari, nie znam sie na nazwach znieczuleń,ale to nie jest takie znieczulenie ja przy rwaniu zęba,wycinaniu czyraka,czy jakis innych drobnych zabiegach.
Przy lifcie,powiekach,prawie spisz. Nic nie czujesz,nie widzisz upływajacego czasu,w ogóle jestes niekumata. Ja miałam robione powieki górne i wycinanie worków w dolnych. Cały czas przysypiałam,nic nie czułam. To nie jest takie zwykłe miejscowe znieczulenie gdy jestes w pełni swiadoma,ale nie czujesz bólu.
Osiem godzin wytrzymałam przy lifcie w takim znieczuleniu,dwie godziny przy powiekach wiec to juz świadczy o tym ze to nic nie boli.
Bardziej mnie boli jak ige do gina na badanie cytologiczne :-)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 13 maja 2009, 11:23

:) aaa to już inna broszka :) to mam szanse przeżyć :) dzięki Sabrina :) faktycznie blizny przy oczach są niewidoczne?
na starcie: 75A na mecie: 70F dzięki anatomicznym mentorom 440 cc styczeń 2009

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 13 maja 2009, 12:09

są niewidoczne. Po pół roku chyba? zalezy jak kto się goi. Ale są prawie od razu do zamaskowania. Wiekszy problem jest z sińcami na twarzy. Tu czasem niekoniecznie da się zamaskować. Ale to mija. Tak do 3 tygodni

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 13 maja 2009, 17:11

nefertari ja tez tak bzikowałam przed powiekami,ze przyjechał specjalnie do mojego zabiegu operacji powiek anestezjolog, ze niby bede miala sedacje. No i dali mi kroplowke głupiego jasia bo powiedziaaałam,że inaczej nie dam sobie zoperowac bo sie boje. No i polozyłam sie na stoł anestezjolog stoi nade mną,ze niby w tej kroplowce cos tam jest i zasne. Ale chirurg juz mi dał zastrzyk wokoł oka i zaczyna cos tam dłubać. pytaja mnie czy cos czuje a ja mowie,że nie.I tak mnie tym sposobem oszukali. Jak juz zaczeli robic to sie wyluzowałam i gadałam cały czas jak najeta. Pytałam o wszystko gadałam cały czas, nic a nic nie bolało. Jak ciut zaszczypało zaraz dostrzykneli znieczulenia i 2,5 godzinki jak z bicza trzasnał zleciało.

Przy lifcie też powiedzialam,że nie dam sobie bez sedacji czyli takiej pół narkozy. Ale Brzusio powiedział,że jak w narkozie to do Lucaka on nie robi narkozy. No i mialam robic albo nie robić. Nie miałam wyboru, tez sie bałam ale juz chyba nie tak panicznie. Ja w telewizji widziałam jak robia powieki i jak lift. Jak ta skore wycinaja, jakja odpreparowuja od skory a potem wycinaja kawałek i szyją. Wiedziałam więc jak to wyglada.
No i potem na lifcie u Brzusia kazałam sobie pokazać nawet te kawałki skory co mi wyciał, taka byłam bohaterka.
Ale podczas liftu chyba przysypialam bo 3,5 godziny szybko zleciało.

Wiem co to paniczny strach ale kazdy może go przemoc jak chce sie byc młodszą. I na Ciebie przyjdzie taki czas,że nie bedziesz chciała patrzeć na swoje zdjecia i pojdziesz na powieki i lift.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 14 maja 2009, 16:20

ale mam radość!!! Odszukałam posty i wyszło, że 16 kwietnia ważyłam 58 kg.Parowar , a pewniej "ŻP" zadziałało! Właśnie wróciłam z apteki, gdzie się ważę. Ubyło 2 kg za miesiąc, czyli nie źle. Teraz to mam kopa aby tak dalej się prowadzić :-)

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 14 maja 2009, 19:12

Ja wczoraj byłam kupic sobie dzinsy. Ciężko było,bo wystkie modele bardzo młodzieżowe;koraliki,łańcuszki,cekinki,ale w Levisie znalazłam fajny model. Powiedziałam do sprzedawczyni zeby mi dałarozmiar 38. Przyniosła cos takie małe :roll: Mówie zeby dała wieksze,bo te sa malenkie. Poszła po 40 tke ale dajac mi powiedziała... Czterdziestka bedzie za duza na Panią,niech pani mierzy 38.....Zmierzyłam i sa idealne!! a mi sie wydawało,że mam dupe jak lodówke 8-)
Tak czy siak waże 57 :( kurcze pasowało by mi zrzucic do 55 8-)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 14 maja 2009, 22:05

Babina i Sabrina przestańcie mnie dolowac z ta waga bo ja waze akurat 10 kg wiecej, chociaż spodnie nosze rozmiar 40.

Babina ty juz nie wiem z czego sie odchudzasz dziecino. Kochana nasza specjalistko od zywienia powiedz mi co mam robic zeby poprawic sobie krazenie krwi. Nogi mi puchną. Nie powinnam uzywac soli ale jak tu jesc nie słone, ale co jeszcze może mi cos doradzisz., pomysl nad tym.

Sabrina daj fotke z tymi portkami, oczywiscie sama dupke czyli od połowy albo jakos tyłem, albo zamaluj buzke jak nie chcesz sie eksponowac tak w całej okazałosci.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 14 maja 2009, 22:31

Kwiatuszku, mam, mam z czego.....U mnie drobne kości. Nawet na tym wydruku z wagi jest napisane, że mam za dużo TT {30,4%} a norma dla mnie to 20-27%}.
Na krążenie to nie tylko koniak ale każdy alkohol :p . Może klapki fakirki??? Mam takie i zakładam jak mi zimno w nogi {lepiej grzeją od bamboszy :p }.
Podobno od soli można sie odzwyczaić w trzy dni!! . Mi "niesolenie" pomogło w "ŻP". Nie smakuje tak jedzonko i faktycznie mniej jadłam.
A ciśnienie masz niskie? Odstawienie soli nakazują przy wysokim.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 14 maja 2009, 22:35

W młodosci miałam bardzo niskie cisnienie a potem jak stukneło50 nie wiem skad wzieło sie podwyzszone do 150/100 albo 140/90 nie zawsze ale jednak i teraz biore poł tabletki na nadcisnienie i jest ok.

Popalam papieroski niestey a to chyba tez niedobrze na krazenie, cha,cha.

derek123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: derek123 » 14 maja 2009, 23:57

Kwiatuszku, do jedzenia bez soli bardzo szybko sie przyzwyczaisz. Doskonale robi na ciśnienie (obniża) i jeszcze lepiej wpływa na wagę. Zasada : 1:3, tj trzy czwarte każdego talerza warzywa (gotowane i surowe), a jedna czwarta białko. Przy takim jedzeniu utrzymujesz wagę i bezkarnie pozwalasz sobie na słodycze. I wtedy nawet papieroski bezkarnie uchodzą (zaraz się oburzą wrogowie papierosów).

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”