Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 08 maja 2009, 17:58

jakie badania?
na starcie: 75A na mecie: 70F dzięki anatomicznym mentorom 440 cc styczeń 2009

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 08 maja 2009, 21:11

babina7 pisze:
Może macie lekkie uczulenie na pyłki?Teraz wszystko kwitnie i pyli.....Zrób kurację skorupkową jak po tygodniu przejdzie, to znaczy, że była alergia.
A kuracja skorupkowa pomaga na alergię ????? :o Bo ja mam takową....

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 08 maja 2009, 22:53

Worki podobno sa wynikiem choroby nerek lub serca i złego krazenia. U mnie nerki zdrowe ale krazenie do kitu, wiec miałam wory, zoperowałam 1,5 roku temu ale pod jednym worek został, mysle o poprawce.

Sabrina mnie tez oczy łzawia, jak posiedze dłuzej przy komputerze swedza i łzawią. Zakraplam czasem tymi vizin troche pomaga ale nie do konca. Tak mysle,ze te worki to mi wyjda tak czy owak za pare lat ponownie.

A moja siostra ma takie ładne oczy, a ja niestety nie.

A ta kuracja skorupkowa to z jakiej paczki ma pomoc na worki??????????????????????

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 08 maja 2009, 22:55

Tak myślę???To najlepiej przyswajalne wapno. A przy uczuleniu zalecają wapno :?:
zadowolona

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 08 maja 2009, 23:41

Babina czyli skorupki w celu ewentualnego uczulenia. Musze sobie ta kuracje skorupkowa przypomieć tylko gdzie ten przepis, chyba w czeterdziestkach gdzies wstecz. Maseczka z płatkow jestet rewelacyjna. Buzia gładziutka jak........

Babinko a doradz cos na poprawienie krazenia / wiem,ze koniak, ale może cos innego znasz/

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 09 maja 2009, 09:42

worki się operuje? hmm nie wiedziałam... lekarz może skierować?
na starcie: 75A na mecie: 70F dzięki anatomicznym mentorom 440 cc styczeń 2009

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 09 maja 2009, 09:53

nefertari, no lekarz to raczej nie skieruje,bo to jest operacja estetyczna,a nie jakaś chorobowo zdeformowana twarz,wiec NFZ tego nie pokrywa.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 09 maja 2009, 10:27

Kwiatuszek* pisze:Maseczka z płatkow jestet rewelacyjna. Buzia gładziutka jak........
Prawda??! Aż jestem zła na koleżankę, bo ja zaraz dzielę się takimi przepisami, a ona robi to od lat i dopiero jak mnie obsypało, to mi poleciła.

Tak, skorupki na alergiczne łzawienie i pieczenie oczu mogą pomóc trzeba rozpoznać i zlikwidować przyczynę, bo jak to od nerek, to operacja pomoże na parę miesięcy i wory wrócą jeśli nie wyleczy się nerek.
Myślę, że u większości z nas "wine" za worki ponoszą "siątki" {dziesiątki lat :-) :-)
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 09 maja 2009, 13:07

zjadłam wczoraj dwie tabletki wapna,dzis tez i z oczami jest juz prawie dobrze :badgrin: Jakos na skorupki nie miałam ochoty bo nie mam młynka do kawy,a tłuczone bym nie łyknęła bleee. Odwołałam termin do okulistki,a mialam na dzis na 12-ta. Zapłaciła bym za wizyte 50 albo 70 zł,dała by mi jakies krople,a ja juz w zasadzie czuje sie dobrze.
Babina dzieki Tobie 8-)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 09 maja 2009, 13:35

:-) :-) :-) :-) :-)Czyli jakieś uczulenie. ? Okulistka zapisałaby kropelki, które może zbyt wysuszyłyby oko. Tak jak moja dermatolog....zapisała mi jakiś płyn do przemywania, którego na szczęście nie kupiłam, bo nowa firma {pewnie się "opłaca", żeby lekarze polecali} i nie wszystkie apteki ją mają... Powinna mnie wypytać, czy to swędzi ,czy nie. Sama sobie uświadomiłam, że jak swędzi i wyskakuje pryszcz, to może być uczuleniowe. Tylko ja głupia kładłam coraz grubsze warstwy tego kremu co mnie uczulał, bo wg. producenta miał być łagodzący :badgrin:

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”