Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 06 maja 2009, 22:15

hi,hi, tu akurat nie tyle starość, co grubość :p

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 06 maja 2009, 22:43

Sabrina aleś sobie trudu zadała, ale widac jak na dłoni starosc i jak babina podkresliła i grubosc. Jeszczes mnie pognebiła.

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 07 maja 2009, 07:57

ale są gwiazdy, które po 50-60 wyglądają super :) i nie widać ich wieku :)
na starcie: 75A na mecie: 70F dzięki anatomicznym mentorom 440 cc styczeń 2009

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 07 maja 2009, 09:41

wczoraj wydepilowalam sobie wasik woskiem noi
warga gorna spuchla
i tak dzis wygladam jakbym sobie usta ostrzyknela gorna wieksza od dolnej noi musilam polozyc sobie korektor na cala skore wasika bo czerwone jak diabli
teraz to mam namietne usta
polecam jak ktos sobie chce bez lekarza powiekszyc usta

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 07 maja 2009, 09:45

marena43 pisze:wczoraj wydepilowalam sobie wasik woskiem noi
warga gorna spuchla
i tak dzis wygladam jakbym sobie usta ostrzyknela gorna wieksza od dolnej noi musilam polozyc sobie korektor na cala skore wasika bo czerwone jak diabli
teraz to mam namietne usta
polecam jak ktos sobie chce bez lekarza powiekszyc usta
Ha ha nie moge :badgrin: ale dobry patent no i 1200 zł w kieszeni zostaje 8-) Wiesz i tak lepiej chodzić z większą wargą niz z wąsikiem :?
wczoraj miałam sen,że urosła mi wielka siwa długa wstretna broda :cry: myslałam ze zawału dostane!! ale mi ulżyło jak sie obudziłam :badgrin:
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 07 maja 2009, 09:50

sabrina
zgadzam sie z toba
wasik mialam malutki prawie nie widoczny jeszcze do tej pory nigdy nie depilowalam ale doszlam do wniosku ze moze zaczne
przez alegro zakupilam sobie wosk i urzadzenie do podgrzewania i paski - taki caly zestaw do depilacji z firym co zaopatruje salony kosmetyczne bo jak tydzien temu zaplacilam za nogi 90 zl to stwierdzilam ze sprobuje robic to sama w domu
w tamtyym roku bylo troche taniej
90 zl co miesiac to ile kasy czlowiek wyda na gladkie nogi
a urzadzonko 65 zl i ztego co sprawdzalam to wklad wosku ok 6-7zl kosztuje i starczy pewnie na 10 razy i sa rozne typy wosku w zaleznosci od wloskow(nogi. bikini. wasik)
moze robie sie za oszczedna no ale w przyszlosci ma byc lift to trzeba na czyms oszcedzac
swoja droga ladna kase zarabiaja kosmetyczki a zabieg nie skomlikowany

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 07 maja 2009, 10:17

Bogu dziekuję,że ja na nogach prawie nie mam zarostu. Rza na dwa -trzy tygodnie maszynka ogole pare włosów na nogach i mam spokój i zawsze tak mało miałam. W miejscu intymnym i pod pachami musze co dwa dni sie golić ale przynajmniej z nogami mam spokój.
Mam znajoma która gdy by nie goliła nóg,to mogła by w zimie baez rajstop chodzic,takie ma bujne owłosienie. Oczywiście ma i wąsika,i brode i od zawsze tak miała jak tylko zaczęła dorasatac. Po prostu zaburzenia hormonalne :roll: biedna jest. Córa moja ma 15 lat, bardzo jasne włosy na nogach i prawie nie widoczne,a wariatka goli maszynka co pare dni. Boje sie ze potem jej krzaki urosną,ale nie da sobie przegadać. Musze jej chyba kupic jakies plastry. Gdize to sie kupuje w aptece,kosmetycznym sklepie,czy tylko u kosmetyczki? Macie w tym temacie jakies doświadczenia,bo nie wiem jakie wybrac,które sa dobre i czy sa mocniejsze i słabsze te plastry?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 07 maja 2009, 10:30

plastry z woskiem sa w sklepie np rossmanie lub natura z vett co reklamuja w telewizji
dla niej wystarcza bo za mocno to nie usuwaja tzn bardzo grubych wloskow
ja nogi gole juz ze 25 lat wiec wlosiska twarde jak u faceta bo gole tak co 3-4 dni pachy i pachwiny co drugi dzien no ale teraz przerzucilam sie na wosk na dluzej wystarcza tak na ok 3-4 tygodnie pach co prawda sobie nie depilowalam i nie wydepiluje bo chyuba bym sie ze...... z bolu wystarczy ze w tamtym roku mi kosmetyczka pachwiny wydepilowala myslalam ze mnie obdziera za skory poza tym to dla mnie traumatyczne przezycie wywalac dupsko komus pod nos co prawda w stringach ale zawsze - ja jestem wstydek
a tak sobie sama wczoraj zrobilam i jest ok
moja synowa w tamtym roku robila laserem 4 razy chyba a teraz jest w ciazy i laser odpada i mi mowila ze wszystko jej odroslo tak jakby nigdy nie robila lasera i 2 tys poszly se w las

derek123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: derek123 » 07 maja 2009, 11:01

Golarka ma podstawową zaletę: nie boli, no i szybko się robi.
Ja mam pojedyncze włoski na nogach, więc rzadko się golę. Pod pachami częściej.
Kupiłam kiedyś córce reklamowaną specjalną maszynkę Browna za kilkaset złotych. Użyła tylko jeden raz i przyniosła mi z powrotem, leży na dnie szafy. Podobno bolało bardzo, chociaż było skuteczne.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 07 maja 2009, 11:12

No widzicie a dla mnie nic innego poza depilatorem nie istnieje.Golarke dyskwalifikuje,bo jeza na nogach czy bikini bym nie zniosla.Raz w tygodniu albo wtedy jak mam natchnienie jade sobie depilatorkiem rowno ,nogi pachy , na lonie zostawiam paseczek a tak to wloski spomiedzy warg tylko fruwaja :p ,Skora jest tak przyzwyczajona ze zadnego bolu nie czuc.Wasy na twarzy kiedys tez tak usuwalam,ale ostatnio wasik zalatwilam sobie laserem wiec juz nic z nim teraz nie robie bo go nie ma.
Wszytsko kwestia przyzwyczajenia.Mam kolezanke ktora cyrkowala z bolu testujac depilator elektryczny,a teraz sobie nie wyobraza jak mogla sobie nogi golic:)
I widze coraz smielej siega po bikini,i juz nic ja nie boli.
Z reszta wloski po depilatorze robia sie takie rzadkie i watle ,nie to co umacniajaca sie szczota po maszynce,
Kobiety maszynki do golenia zostawcie facetom!!!
wosk za uciazliwy w uzyciu za duzo zabawy. No i grozba wlasnie tych poparzen zaczerwinien.
Depilator to jest TO!!
najtanszy i najwygodniejszy Medal zaslugi dla tego co go wymyslil!

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”