Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.4

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 05 maja 2009, 11:27

ghostdog pisze:Nesiu...czy masz na mysli Buderhin ten na katar SIENNY...bo on dziala na uczuleniowy katar i ma sklad pochodny sterydow i nie jest chyba dla malych dzieci.....no chyba ze jakis inny tez jest :?
Hyy, to mnie zaskoczyłaś... moja córcia jak miała 4 latka p. doktor przepisała nam go pierwszy raz. Generalnie katarki mamy rzadko a on szybciutko udrażnia nosek i niweluje wydzielinę. (opakowanie buteleczka z atomizerkiem - kartonik biały z zielonym czy czarnym napisem...)
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 05 maja 2009, 21:17

dokladnie ten....ma pochodne sterydow i jest na katar sienny...stosuje juz ok 15 lat i dzieki niemu mniej kicham i zniwelowalo mi to uczulenie na koty 8-)
Popros aptekarke o ulotke i poczytaj to bedziesz miala stu procentowa pewnosc...ja mam tylko butelke wiec nic z ulotki nie zacytuje :?
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 06 maja 2009, 08:28

Witam

Dawno mnie tu nie bylo bo od czasu przejscia na dzienna zmiane nie mam za duzo czasu. Pisze dzis bo wczoraj mialam maly wypadek samochodowy i potrzebuje Waszej pomocy. Wypadek z mojej winy, bo przy parkowaniu zarysowalam kolesiowi lakier z przodu kolo swiatla, poniewaz byl w aucie, wymienilismy sie detalami, koles pracujacy w sklepie obok zrobil dla mnie fotke tego zarysowania, bo ja nie mialam przy sobie tel. facet od auta nie zgodzil sie na kaske, ani na to bym ja naprawila i zaplacila za szkode w jego samochodzie, wiec podalam mu swoj nr ubezpieczenia, a teraz moje pytanie do Was, czy wiecie moze o ile moga mi teraz podniesc ubezpieczenie na moj samochod i jak to teraz bedzie ze znizkami ktore mam? Z gory Wam dziekuje za odpowiedz, mam teraz mega dola, a wczoraj przeryczalam pol wieczoru, zaliczylam swoj pierwszy w zyciu wypadek. Ach jak mi smutno. :cry:
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 06 maja 2009, 09:16

ghostdog pisze: Popros aptekarke o ulotke i poczytaj to bedziesz miala stu procentowa pewnosc...
No masz.....
Aż w domu zerknę na ulotkę (zawsze trzymam kartoniki z ulotkami do momentu aż dany lek mi sie nie skończy) ;)
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 06 maja 2009, 09:19

Rene1, zalezy jakie ubezpieczenie wykupilas. Są takie, gdzie mowisz, ze w razie wypadku ty sama wyplacasz do 500F lub wiecej. Wiele osob tak robi, bo wtedy insurance jest tanszy. To jest taki wlasnie haczyk.Dokladniej mowiac jest to voluntary excess. A co do znizek to tez zalezy, czy wykupilas tzw ''ochrone'' na nie. Jesli nie to obawiam sie, ze mozesz je stracic :(

Najwazniejsze, ze nic Ci sie nie stalo :!:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 06 maja 2009, 18:17

Pozwolcie,ze sie pozale :cry:

Nienawidze Irlandii.. nienawidze tego prostego narodu. Tej ich glupoty, prostackiego myslenia, niskiego intelektu, wykorzystywania Polakow, szwawych pieniedzy, gownianego zarcia, pogody..mozna by wymieniac w nieskonczonosc. Dochodze do wniosku,ze po co tu w ogole przyjechalam. Zeby jakies cioty po podstawowce mna rzadzily? :roll:

W Polsce ogolem nie narzekalam,moze nie mialam pieniedzy ale bylam szczesliwa. Cieszyly mnie male rzeczy, nie klocilismy sie z partnerem, codziennie sie z kims spotykalismy..teraz zaczynam dostrzegac roznice. W pracy lipa, daja na po 4 dni bo niby kryzys :badgrin: a sa jedna z tych frim w ktorej ruch jak w ukropie i tylko na tym korzystaja, tj na owym kryzysie.

Dlaczego kiedy 2 Irlanczykow sklada Requesta i jeden Polak, to im przyznaja a jemu nie? Dlaczego oni moga sie opierdalac a my zasuwamy za nich za te same pieniadze/badz mniejsze? Dlaczego strasza,ze jak cos sie nie podoba to drzwi szeroko otwarte? A co by tak naprawde bed nas zrobili? Bez Polakow? Po dzis dzien sie zastanawiam jak ten obs***ny kraj dawal rade bez nas.

To jest zenujaca. Jeszcze 2 lata i zamkne 5, a wtedy wracam do domu. Bedzie ciezko,ale wole miec spokoj ducha i dobre zdrowie nizeli codziennie sie zastanawiam ile godzin mi obetna, a dlaczego ONI dotasli 5 dni a ja tylko 4 itd... nienawidze :evil:

Oczywiscie na wszystkie zadane przez siebie pytania znam odpowiedz- bo nie jstesmy u siebie. Jednak tu nie chodzi o to- czlowiek powinien szanowac i traktowac drugiego tak, jak sam chcialby byc traktowany.

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 06 maja 2009, 18:21

shandapanda, ja rozumiem ze jestes rozżalona ale wnoszę ze nie znasz historii irlandii i lepiej nie mowic o cudzym kraju ze jest obs***ny...

na emigracji zawsze wlasny kraj wydaje sie bardziej rozowy....
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 06 maja 2009, 18:24

Viki, to akurat bylo slowo uzyte poprzez moja frustracje, wiec sorry.

Jednak nie zmienie zdania co do ich plytkosci myslenia i traktowania ludzi z innych krajow. Sa oczywscie wyjatki, jak wszedzie :roll:

Jaka historia... tym ludziom sloma z butow wystaje, jeszcze 10-15 lat temu owce sie pod Szpila pasly :roll: a teraz zgrywaja wielki nowoczesny narod i mysla,ze to w Polsce konie po betonie biegaja :? Ta ich prostota jest tak zaskakujaca (analfabetyzm), jak zobaczylam co maja na drugim roku studiow bankowosci to mi szczena opadla- ROWNANIA Z NIEWIADOMA :o Bosh...co za tepota.

Wiem, to byl moj wybor,ze jestem teraz gdzie jestem, przynajmniej poznalam jak to jest na emigracji..

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 06 maja 2009, 18:33

ja mowie o historii narodu- bardzo podobnej do naszej....

a z ta edukacja to u nas tez jest rozniei my tez emigrantow roznie traktujemy, dlatego przez paru glupkow nie mozna oceniac calego narodu...

wiem ze napisala co napisalas bo masz dola a tak jak napisalas wyjechalas z wlasnej woli i pamietaj ze zawsze mozesz wrocic...
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 06 maja 2009, 18:39

Fakt, nie mam dzis humoru i zebralo sie we mnie wszystko co mnie wkurza :badgrin: ale z niecierpliwoscia czekam na moj powrot do domu..bedzie ciezko, ale lepiej niz tu.

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”