Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 06 maja 2009, 07:41

Kwiatuszek* mogłabyś coś więcej napisać o tej maseczce z płatków? jakie proporcje? i ile trzymać na twarzy? z góry dziekuję
na starcie: 75A na mecie: 70F dzięki anatomicznym mentorom 440 cc styczeń 2009

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 06 maja 2009, 08:42

muflon
podaje cie ten krem ojay
wiec nazywa sie
olay comlete słoneczna cera
krem nawilżający z dodatkiem substancji opalających
efekt subtelnej opalenizny SPF15
spisalam to dzis z kremu
jest w tubce żółtego koloru na środku ma takie jakby slonce niebieskie
ale wczoraj na allegro sprawdzalam to jest wiecej z samoopalaczami i samych samoopalaczy z tej firmy ale ich nie probowalam wiec nie wiem
ja tez zle wygladam z biala twarza
a ze w marcu robilam kwasy wiec dopiero teraz moge sie troszke opalic na twarzy
tez marzy mi sie solarium ale oczy to chyba platkami kosmetycznymi zakryje zeby blizny mi sie nie opalily
co sadzisz o tym
tez myslalam zeby gebe zakryc chusteczka ale jak tobie przez podkoszulek sie opalila to nie wiem

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 06 maja 2009, 09:41

marena43, ok, dzięki. Sprawdzę w sklepie. W żadnym wypadku blizn nie opalaj jeszcze.
Sabrina, dzwoniłam do doktora. Zmieści nas na koniec miesiąca. Koło 20. sie zadzwoni i umówi na końcówkę maja.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 06 maja 2009, 11:06

Jeszcze coś o kartach. Okradli mojego znajomego.Zorientował się na drugi dzień, więc nie zablokował od razu. Gdy otrzymał wyciąg z banku zobaczył gdzie złodziej zrobił zakupy na jego kartę. Wydano ok.1000 zł w Sephorze. Podejrzewał kelnerkę z restauracji {marynarkę powiesił na oparciu krzesła, a nie było gości}.Poszedł do Sephory i faktycznie ekspedientka zapamiętała kupujących {zgadzał się rysopis}. Zwrócili na siebie uwagę, bo kupowali jak leci, bez wybierania i zastanawiania się. Kazda kobieta kupując kosmetyki wybiera, porównuje, wącha...... Jest sprawa w sądzie, może odzyska forsę za ....10 lat :( wiadomo, jak to trwa.

Te płatki owsiane, to używaj jak lubisz. Łyżkę stołową zalewam mlekiem i po minucie nacieram twarz {taki peeling}. Zmywam po 5 min. myję zęby, czeszę się w tym czasie. Można je namoczyć dłużej wtedy są bardziej miękkie i zastosować jak typową maseczkę. Czytałam kiedyś o cudownych kąpielach w płatkach owsianych.
Nie róbcie w wannie, jeśli chcecie umyć włosy!!Zawsze trochę wpadnie do wanny. Ja już chodziłam z płatkami we włosach :badgrin: .Ciężko wyczesać.

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 06 maja 2009, 11:27

czy otręby też się nadadzą? :) mam je na stanie :) jak nie to zakupię płatki :)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 06 maja 2009, 15:00

Masz otręby z płatków owsianych? Na sam pylling też się nadają, {jak sól czy cukier} tylko mają na pewno inne działanie, bo mają co innego w sobie.
Dzisiaj na TVN testowali w "jak pięknie wyglądać nago" kremy do pyllingów i też polecali do ciała sól kuchenną w oliwie 8-)

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 06 maja 2009, 15:02

mam otręby owsiane :) popróbuje :)

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 06 maja 2009, 15:09

muflon dzieki
czyli nie isc na solarium jeszcze czy tez te platki na oczy mi wystarcza bo cycyszki to oczywiscie beda zakryte
a teraz z innej beczki
sól z oliwa czasami sobie robie (tak 2 razy w tygodniu)
bierzesz garsc soli na spodeczek albo raczej 3-4 duze lyzki do tego z lyzeczke oliwy jak nie masz dla dzieci to zwyklej kuchennej
i zaczynasz od stop do gory na suche cialo
najpierw nogi posladki brzuch i ramiona (teraz omijam cycuszki) i potem sie splukujesz czasami jeszcze w ta sol z oliwka wkorpie pare kropli zelu pod prysznic to jeszcze ladnie pachnie
skora gladziutka jak dupka niemowlaka na kolanach i lokciach to tre az sie zaczerwieni ale pozniej spoko
sol ujedrnia skore moze tez byc sol kamienna to wtedy grubszy piling
a zabieg ten polecila mi kiedys kosmetyczka po depilacji nog woskiem zeby wloski nie wrastaly

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 06 maja 2009, 16:26

Na ciało jeszcze lepszy jest peeling kawowy, podobno działa też trochę na cellulit. Kawę mieloną /nie musi być dobrej jakości/ miesza się np. z żelem pod prysznic+oliwka /jest taki gotowy/, ale... żeby tego używać trzeba być zdesperowanym, bo bardzo brudzi wannę.
Mnie się raczej nie chce i stosuję gotowe peelingi, a jak akurat nie mam, to mieszam cukier trzcinowy z żelem i tym się nacieram. Solą porysowałam sobie kiedyś skórę na nogach, więc od tamtej pory nie stosuję :?
marena43 pisze:myslalam zeby gebe zakryc chusteczka
Żadne szmatki ani płatki nie ochronią Ci blizn.
Ja byłam w solarium 2 razy w życiu, bo pewnego razu przed ważną imprezą zależało mi, żeby mieć opalone ręce i plecy. Zakryłam szczelnie twarz i przykryłam dekold, posmarowałam się dodatkowo filtrem, a i tak mi wylazły plamy :!:

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 06 maja 2009, 21:05

"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”