Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 01 maja 2009, 20:47

babina7, rozczarowujesz mnie :-) Krem (pewnie drogi) chcesz testować? No co Ty? lepiej se kwas kupić, dodać tłuszczu - np. oleju arganowego i będzie wiekszy luksus.
na wizażu kiedyś bywałam. Ale nachalne reklamy czepiające się nie tylko każdej podstrony, ale i każdego wątku sprawiły, że już tam nie bywam. Wszystko ma swoje granice. Tego się nie da czytac przez reklamy. Bez sensu jest.
nefertari wg nas botox jest bezpieczny. Nikt tu nie pisał, żeby mu zaszkodził. Chociaż w przypadku schrzanionych piersi czy innych ślimaczących się ran dziewczyny pisza bez obciachu.

Wczoraj zadzwoniło chłopię z ING banku i po sprawdzeniu mnie (musiałam podać pesel
) oświadczyło radosnie, że reklamację mi uwzględnili. I nawija radośnie tym mechanicznym głosem do którego mam uraz " nadpłacone pieniądze przekażemy na wskazane przez panią konto w najbliższych dniach, najpóźniej d poniedziałku". Aha mówię, to ja będę codziennie sprawdzać konto. A państwo pracujecie w wolne dni? Na co słyszę:" w TEN łikend niestety nie pracujemy". To jak chcecie mi przekazać pieniądze w najbliższych dniach pytam, skoro pracę zaczynacie dopiero w poniedziałek? No tak, odpowiada chłopię, włąsnie w poniedziałek będą pieniądze na koncie. Tu znowu zagotowałam i mówię niegrzecznym tonem, żeby nie opowiadał mi jak dziecku, tylko wyrażał się ściśle i dokładnie, że forsa będzie w poniedziałek. Na co nie zbity z tropu odpowiada że w zasadzie to on nie wie, bo to inny departament przesyła. Już odkładałam słuchawkę, ale jeszcze zaskoczyłam i pytam go na które konto chcą mi przekazać pieniądze skoro żadnego mu nie podałam. Tu nie wiedział. I musiałam go spytac czy czasem nie na to co je u nich mam. Szczeknął jeszcze jak automat czy w czymś jeszcze mi może pomóc i pożegnaliśmy się.
Kurde, no ja nie wiem, jestem za stara, za nerwowa czy co. Jak dla ten mechaniczny bełkot to jest prosta droga do utraty klientów. Jak mam ufać bankowi, którego wszyscy przedstawiciele recytują jak przygłupy "w czym mogę pomóc" i żaden mi pomóc NIE może, bo przeciez on tylko info, a resztę to inny departament.
Syn koleżanki kupił sejf i tam składa kasę na budowę domu. Tak ma dość banków. Facet jest przed 30., więc może ja nie całkiem zwariowałam.

Sabrina , pewnie robi ta lekarka i botox. Ale chciałam jeszcze lwią wypełnić (nigdy jej nie wypełniałam). A o ile wiem, to ona wypełniacze wszystkie robi przynajmniej na dwa razy. Kasprzyk mi walnął wypelnienie raz i było OK. Ale można rozważyć.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 02 maja 2009, 01:17

muflon2121 pisze:babina7, rozczarowujesz mnie
nieeeeeeeeeeeeeeee! Błagam, tylko się nie rozczarowuj :badgrin: .Na razie wyleczyła wszystkie syfki {uczulenie to było na bank} kremem oliwkowym i codziennym pylingiem z płatków owsianych. :p
Już zaglądałam do biochemii po kwas ,ale tam strasznie dużo rodzajów i nie wiem, który kupić i jak to robić.
Dostałam kremy ,które reklamuje A.M.Jopek , na każdym jest cena sugerowana 75 zł. Tak się zastanawiam ,co im daje takie testowanie skoro już są w sprzedaży i reklamują od kilku miesięcy?
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 02 maja 2009, 09:12

Ja czasem w sklepie kosmetycznym dostawałam próbki kremów i nigdy zadren mi nie podszedł :roll: albo ściągał mi skórę albo dziwnie sie nie wchłaniał tylko zostawał na skórze.
Oliwkowy i nivea jest de best! Dwa tygodnie temu przysłali mi próbki kremów z vichy. Kermy oczywiście zużyłam do smarowanie d.. ale był tez podkład. REWELACJA!!! Cudownie nawilża skóre,robi ja aksamitną. Raczej podkładów nie uzywałam bo nigdy nie dobrałam dobrego. Wszystkie strasznie ściągały mi skóre,a ten od Vichy jest cudowny. kupiłam 35mil,dalem 75 zł,starczy mi na lata przy moim raz na miesiac uzywaniu :-)
Mulfon jak uzbieram kase to do Kasprzyka tez moge isc,bo mam bliziutko.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 02 maja 2009, 18:37

Sabrina, ok, to zadzwonię do niego testowo po niedzieli.
Przepisz no mi dokładnie jak sie ten podkład nazywa. I jaki kolor (na ogół jest to numerem oznaczone) Ja podkładów uzywam całą zimę, wtedy, gdy sie obdzieram Zorac-iem. Testowałam (próbki apteczne) Avene. Kolor porcelanowy. Ileś tam próbek było OK. Kupiłam. I nie jest OK. Nie wiem-podesechł czy co. Kolor piekny, ale robi smugi, jakby za suchy był. ostatnio testowałam Clinique - też próbki (z sephory). Matujący. I znowu jest bardzo OK. Az się boję kupować. Bo co? odłożę znowu na półkę podkład za prawie stówę? Z drudiej strony przy tym słońcu przestałam sie obdzierać, więc mi sie nie spieszy.
babina ja tym razem o kwasie hialuronowym z biochemii. Mieszasz to-to we wgłębieniu dłoni z dowolnym kremem i smarujesz. Sam kwas hialuronowy, przynajmniej u mnie jakoś nie najlepiej sie wchłania.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 03 maja 2009, 00:48

A ten kwas ,to taki dodajesz jak kupisz, czy wcześniej trza go jakoś rozcieńczać lub w inny sposób przygotować??
Sabrina , fakt! Oliwkowy jest najlepszy.Nie wiem ,czy dlatego, że oglądałam się przez okulary ale wydaje mi się, że pryszczyki wracają :cry: Jeszcze parę dni poużywam to "cudo" za 75 zł i jak się nasilą ,to znak że krem nie dla mnie.Szkoda, bo ładnie pachnie.... :p
Cóż, będę miała super prezent dla koleżanki, która uwielbia drogie kremy.

Ja bez podkładu nie wyjdę z domu. Używałam różne. Od b.drogich po Erisa. Najbardziej zadowolona byłam jednak z Isadory. Dobrze kryje i nie znać na buzi. Kolory też są ładne.
Nie lubię takich o odcieniu różowym, wygląda się w tym jak prosiaczek. Zawsze wybieram o odcieniu żółci
Teraz mam zamiar wypróbować ten
http://www.skapiec.pl/site/cat/136/comp/247526

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 03 maja 2009, 09:31

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 03 maja 2009, 18:28

Babina ty jestes zarejestrowana tez na innym forum,wiec zerknij do tematu OPERACJA POWIEK. NORMALNIE SZCZĘKA MI OPADŁA JAK CUDNIE BABECZCE OCZY ZROBILI :o :o

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 04 maja 2009, 00:33

No, ładnie. 8-) .Ale to jeszcze młode oczy i ona nie miała zwisów tylko taką urodę.Wyglądały jak opuchnięte. Podobne miała Majamajamaja.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 04 maja 2009, 11:36

babina7, nie rozcieńczać. A chyba nawet się nie da. Nałozyć troche kremu palcem od prawej ręki w zagłebienie dłoni - lewej. Do tego dodać (plastikowa buteleczka z dziura - wstrzykuje sie jakby) troche tego żelu hialorunowego i zmieszać palcem prawej ręki na lewej rece . Razem do kupy zmieszć. I tyle. Na twarz to-to. Sam kwas/żel hialuronowy jakos mi sie"kluszczy" i wałkuje. jakby wogóle sie nie wchłanial. nawet w naskórek.
Gdzie Wy dziwczyny jeszcze te operacje plastyczne oglądacie, hę?

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 04 maja 2009, 12:10

a z dowolnym kremem można to mieszać? a kwas jest w postaci proszku tak?
na starcie: 75A na mecie: 70F dzięki anatomicznym mentorom 440 cc styczeń 2009

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”