Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.4

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 25 kwie 2009, 22:18

Annetta, gratulacje :-D :-D :-D
renusia pisze:znalazlam dla nas Poprawiacz humoru - KLIKNIJ:)
:badgrin: 8-)
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

czarnulka21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: czarnulka21 » 26 kwie 2009, 01:03

Annetta gratuluje
londyjka oszczedzaj sie takie latanie po cesarce nie jest wskazane ;)

Awatar użytkownika
ewelinatroll
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelinatroll » 26 kwie 2009, 03:20

Annetta, gratulacje!!!
beauty plodne forum :-)
Doktor Kasprzyk Powiekszenie 27 luty 2013
Silimed Maximum XH 485
Wyjsciowka http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 45#p756845" onclick="window.open(this.href);return false;
6- dniowe http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=610" onclick="window.open(this.href);return false;

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 26 kwie 2009, 10:20

Anette dratuluje, trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie i fasolke.

Londyjka A Ty sie Skarbie tak nie forsuj, pamietaj, ze cesarka to powazna operacja i powinnas po niej odpoczywac i pozwolic cialku na regeneracje, nie mowiac juz o powrocie do formy po 9 mc ciazy.

Cukiereczku kochany jestem, ostatnio mam malo czasu, bo moja bardzo dobra kumpelka urodzila dzieciatko i popadla w bardzo ciezka depresje, wiec wiekszosc swojego wolnego czasu spedzalam u niej pomagajac jej i jej mezowi w tych trudnych chwilach, a poztym bylam i nadal jestem dla nich chodzaca informacja i z kazdym problemem dzwonia do mnie, a, ze ja sie bardzo skupiam na takich sprawach, chcac pomoc, a nie zaszkodzic najpierw musialam poczytac o takich depresjach i jak sie z takimi osobkami rozmawia, podszkolic sie w temacie, bylo bardzo ciezko, ale juz jest o wiele lepiej. :-) Najwazniejsze, ze maluszek zdrowy i kochany, tak sie do niego przyzwyczailam, ze jak go dluzej nie wiedze to zaczyna mi sie tesknic :o

Ale w miedzyczasie zadzwonilam do dr od "naszego tematu" i kazal Ci przekazac, ze jesli masz problem z zarejesterowaniem to jedz tam na pogotowi, najlepiej najpierw tel, jesli to mozliwe zarejestruj sie aby dlugo nie czekac, a zreszta, co je tu pisze, pusc mi dzis sygnalak jak bedziesz miala chwilke na pogawedke, a ja oddzwonie i Ci wszystko powiem. pozdrawiam i buziaki
Ps. Dzieki za troske o mnie. :-)
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 26 kwie 2009, 11:47

Annetta, gratulacje!!!!!
londyjka biedna ty uważaj na siebie i jak tylko Mia spi to równiez zrób sobie odpoczynek razem z ciórcią
ps.pewnie juz nie mozesz sie doczekac mamusi
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 26 kwie 2009, 12:39

slicznie dziekuje Kochane PDT_Love_18

Londyjka :-D ty sie oszczedzaj i nie szalej za bardzo.

Wiecie co ja juz wczoraj zamowilam mebelki dla fasolki i kupilismy wozek (A mielismy tylko z mezem tak sobie poogladac co maja w sklepie :roll: )

W NL maja swietny system, polegajacy na tym ze meble i wozek sa zamowione -przyjda w sierpniu i od tego momentu liczy sie gwarancja, zaplacimy przy odbiorze.
A gdyby cos sie nie powiodlo z ciaza to anulujemy cale zamowienie i i nic nie placimy.
Fajne rozwiazanie. 8-)
Kupilismy mebelki biale (szafa, lozeczko i komoda i gratis dostalismy box dla dziecka (jak to sie nazywa w naszym jezyku-dziecko tam moze sobie siedziec i sie bawic???? :oops:

A do wozka gratis dolonczono maxi cosi tylko innej firmy, a ze ja sie uparlam na prawdziwe maxi cosi to musielismy tylko za nie zaplacoc 65 euro :p

Wiecie co wcale nie mam ochoty jesc serow, jogurow i pic mleka i owoce ...bleeee, noralnie mnie od tego odpycha :evil: ale chyba musze sie zmusic dla dobra fasolki i mojego :roll:

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 26 kwie 2009, 13:29

No Annetta :-D :-D :-D 8-) ciesze sie z Twojego brzuszka :-D :-D :-D
Mi sie takie boxy w Hollandii podobaly bo mozesz robic co chcesz i nie martwisz sie o maluszka...ale to jeszcze przed Toba...teraz tylko brzuszek bedzie Ci pieknial :-D
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 26 kwie 2009, 14:00

Dziewczyny ja nawet nie wiedzialam,ze sie nie oszczedzama,ale moj kregoslup tak mi sie daje we znaki,ze juz kilka razy myslalam,czy by nie zadzwonic po karetke.Ten bol promieniuje az po klatke piersiowa i brzuch.
Juz gadam do meza przez sen,zeby mi go zlamał i wyrzucil podobno... :roll: Kregoslup bardzo boli po epiduralu,ja zaaplikowalam 5 dawek; widzicie,bez niego zle i znim niedobrze pozniej... :roll:

Annetta nie bede prawic moralow,ze musisz sie dobrze odzywiac itp bo sama jadlam wszystko na co mialam ochote; pamietam tuziny zelkow haribo,codziennie paczki itp ;)
teraz za to jak widze cos slodkiego to chce mi sie wymiotowac,w ogole nie mam apetytu(penwie przez bol) i schudlam mocno w ciagu 1wszego tygodnia pologu,brzuch juz z powrotem jest prawie jaki byl(no nie taki jedrny... :roll: )

Poza tym tez mam jakas tam depresje,pewnie nie tak silna ale mysle,ze jest ona w duzej mierze powiazana wlasnie z tym cholernym cierpieniem...ale szczesciary te kobiety,ktorym udalo sie urodzic naturalnie... :doubt:
Z piersi nie chce karmic,denerwuje mnie to i nie daje rady z tym wszystkim,i jeszcze jak pomysle ze musialabym byc uwiazana w tym stanie do niej to chyba bym uciekla...
najlepsze sa te "dobre rady" rodzicow- mleko matki najzdrowsze dla dziecka itp... :roll:
na szczescie tu przykaldaja duza wage do samopoczucia kobiety po porodzie; daja duze wsparcie odnosnie tego tematu i nie czujesz sie jak w polsce-napietnowana . Dzieki tutejszemu podejsciu nie mam wyrzutow sumienia bo zadnej krzywdy dziecku nie robie.

ps jak bym kiedys znalazla sie w Poslce to postanowilam,ze rodzic bede TU w UK! oh(re1
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 26 kwie 2009, 15:25

Annetta pisze:Wiecie co wcale nie mam ochoty jesc serow, jogurow i pic mleka i owoce ...bleeee, noralnie mnie od tego odpycha :evil: ale chyba musze sie zmusic dla dobra fasolki i mojego :roll:
anetko jedz to na co masz ochote i nie zmuszaj sie do niczego hihi
Rene1, wspolczuje jezeli chodzi o znajoma i zycze zeby jakos sie pozbierala z Twoja pomoca... odezwe sie wieczorkiem ;)
Londyjka pisze:Z piersi nie chce karmic,denerwuje mnie to i nie daje rady z tym wszystkim
londyjko nic na sile..jak cie denerwuje karmienie cyckiem to daj butle i tyle. ty masz sie cieszyc macierzynstwem i twoja samopoczucie jest bardzo wazne a dzieci sa zdrowe jak jedza mleko z butki tak samo jak te mamusine...
wcale sie nie stresuj tym ze niehccesz karmic cyckiem, nie musisz Londyjko...
a kregoslop - powiedz poloznej, moze ci zaleca jakies masaze lub cosik...
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 26 kwie 2009, 16:29

Londyjka, Cukiereczku- mnie narmalnie odpycha od nabialu :evil:

Zmusilam sie do zmiksowania owocow z jogurtem i jakos to wypilam.
:oops:
Ja tam nawet nie bede robic tragedii z tego jak przytyje, jak tylko sie dowiedzialam ze mam fasolke to prestalam chodzic na spinning i fitness-chociaz tu zalecaja fitnes nawet do 5 miesiaca :roll:
Ja tam nie chcialam ryzykowac, zreszta tutaj maja dziwne podejscie do ciazy-jak poronisz to poronisz kiedys znowu tam zajdziesz, nie dostaja tu kobiety zadnych lekarstw na podtrzymanie ciazy-lekarze sadza ze jak plod est zdrowy to sie utrzyma.
Tylko skad tyle w NL poronien,mojej przyjaciolki dwie szwagierki 4 razy poronily :roll:
Zreszta tu ciaza tak na powaznie dopiero sie liczy od 3 miesiaca.No coz takie tu maja dziwne zasady.

Rene 1To straszne z ta depresja,naszczescie jest ona juz dosyc znana i lekarze wiedza jak moga pomoc kobiecie.Choc nadal to jest trudne.
Pamietacie kiedys to nawet nie wiedzieli o tej depresji i takie kobiety uwarzali za pozbawione instynktu matki, jakies potwory bez uczuc :?
Mam nadzieje ze uda sie twojej znajomej z tego wyjsc, a ty naprawde dobra kumpela jestes :p

Londyjkatak jak pisze Cukiereczek , nic na sile,nie zmuszaj sie, teraz mleko proszkowe jest naprawde dobrej jakosci.
Sporo mojich tutejszych znajomych tez karmily butelka,a jednym z glowniejszych powodow bylo to ze nie chcialy 24 godzinnego przywiazanie do piersi ze podobno to dosc meczoce jest.
Niektore karmily do 3 miesiaca a pozniej butelka , bo dzidzia i tak szla do zlobka.Dzieci sa zdrowe i rosna jak na drozdzach.

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”