Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 11 mar 2009, 08:29

babina7, ty nie jesteś przeciwnikiem. Ty nie chcesz ich mieć w swoim ciele po prostu. na razie. :badgrin:
Wiesz, ja staram się dystansowac od nietolerancji rówiesników. Tych gadek "ja bym niegdy..." i " ja bym takiej forsy na to nie wydała". Słyszałam nawet stwierdzenie o operacji oczu laserowej, że 3,5 tysiaka i poprawa tylko na 2-3 lata nie jest warta wydania pieniędzy. Akurat wiem o czym mowa, bo operację oczu robiłam, wzrok mam słaby i wiem, że lepsze widzenie jest warte każdych pieniędzy. Nawet jeśli poprawa dotyczy w miarę krótkiego okresu. Ludzi starszych olewam, razem z ich nietolerancyjnymi poglądami.(starszych, hehe i kto to mówi ?!).
Ale ludzi znacznie młodszych ode mnie nie rozumię. Nie tylko nie rozumię. Mnie ogarnia przerażenie na brak tolerancji dla cudzej inności, dla cudzych poglądów i wreszcie dla cudzych wyborów. W skrajnym przypadku powiedziałabym: taka mała wesz, co nie widzi dalej niż koniec własnego nosa. Ale takich wszy jest ogrom :-(
Oprócz braku tolerancji jest kwestia wazniejsza. Bo w końcu w dobie internetu wszystkiego (prawie) możesz sie doszukać. A tu jest kwestia: "moje poglądy sa nasłuszniejsze bo ja to mówie". I to jest przerażające dla mnie. Cytowania nastepstw takiego sposobu myslenia sobie oszczędzę.

Kwiatuszku. Takiej kasy chyba nie warto na wolumę wydawać. Chcemy wyglądać ładnie, ale kurczę bez przesady z tym napychaniem kieszeni lekarzom. To se będziemy bez "pucków" i już. Z płaskimi twarzami. A w końcu jak tyle trzeba na wyprostowanie kurzych kasy, to niech ich sobie troche będzie. A co tam. jakiś ciuch tez trzeba kupic. I wyjechać gdzieś.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 11 mar 2009, 09:51

Tez sie wczoraj z tego usmialam ,Przeslij dziewczynom ,Sabrina :-D
A tak w ogole to macie pozdrowienia od Jasia janko jako jedyna paczka na forum ktora sie dobrze trzyma i nie zre miedzy soba 8-)

Muflon co do pogladow kobit ,my mamy dystans,Nich se gadaja.
Najbardziej mnie rozsmieszylo starsze pokolenie ,moich rodzicow.
Matka musiala rozklepac po rodzinie o moim lifcie :badgrin:
Bo jedna ciotka mowi "ojjj Ulla zmarszczek ci przybylo ,schudlas i postarzalas sie" :badgrin:
druga na to .."nie no co ty gadasz,dobrze wyglada"
a ja sobie z tego nic nie robie ,bo to inny swiat.
I napewno nie bede przejmowac sie jedna zmarszczka ,czy kurza lapa.
Byle nie bylo ekstremalnych zwisow ,ogolnie ma byc korekt.
Babina ,wypelniacze zrobisz se po lifcie.
Bo szczerze mowiac babcia z ciebie sliczna ,..ale szyjka (jako ze ja jestem na nia uczulona) to uwazam ze juz ci niezle wisi,i jak najbardziej nadaje sie pod remont,to samo bruzdy.
Sory za szczerosc ;)

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 11 mar 2009, 10:45

ullrike, mi sie zdaje że babinie te naturalne wynalazki na młodzienczy wygląd pomagają :-) Ja tam nie mam pretensji - same fatalne rzeczy dla organizmu robiłam w zyciu. To co niby nie miało wisiec i szarzec? I wisiało i szare było. Dopiero przed powiekami palenie rzuciłam i zaczełam wtedy te tony makijazu nakładać. Cięzko było się przyzwyczaić, ale przebrnełam.
Mój ojciec też mówi, że rzucenie palenia spowodowalo mój duzo lepszy wygląd :badgrin:
Janka pozrów od nas. Niech sie chłopina trzyma ciepło.
Dowcipy niezłe sa. :badgrin:

Kiedy wyjeżdżasz i relacji na brzuchach mumy szukać, tak? będziemy za Cie kciuki trzymać. Ale co to są te slimaki to nie mogę zrozumieć. Na fotach dziewczyn nie widzę ślimaków na brzuchach :-)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 11 mar 2009, 10:55

Uli, za szczerośc nie trzeba przepraszać. Ja zwykle też walę prawdę.....Ostatnio staram się powstrzymywać ale nigdy nie powiedziałam komuś ,że coś jest ładne jak uważam, że nie jest.

Po rodzinie opowiadają sobie jak byłam na weselu gdzie panna młoda wyglądała koszmarnie.Chciałam coś jej miłego powiedzieć ale nie przechodziło mi nic przez gardło więc ciągle podziwiałam jej paznokcie :badgrin: ,bo faktycznie miała ślicznie zrobione.

Szyja mnie strasznie denerwuje, to już nawet nie estetyczny defekt ale ona wręcz jakby mnie piekła ,po prostu ją czuję. Bruzdy mam duże ale mniej mi przeszkadzają niż chomiki, które są widoczne tylko przy pochylaniu głowy. Dlatego wolę lift od wypełniaczy. Może po lifcie się to zmieni, nie wykluczam. Ja jednak zawsze byłam zafascynowana liftingami, nawet jak miałam 20 lat, to "zazdrościłam" aktorkom ,że je stać na takie zabiegi.Wtedy nie myślałam, że będzie to w zasięgu ręki dla zwykłych śmiertelniczek.

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 11 mar 2009, 11:08

O RETY !!!! Ulli ( ;) ) ,to juz lada moment ten Twój brzuszek idzie pięknieć.Wszystkie będziemy trzymac kciuki z całych sił i myslec o Tobie bardzo cieplutko PDT_Love_13
Ode mnie tez pozdrów Janko :-)

Ja ostatnio byłam na wyjeździe z większa grupą znajomych i zaczęłysmy rozmawiac z koleżankami o róznych sprawach.Nagle jedna mówi z oburzeniem:"A wiecie ,że A. zrobiła sobie botox!!!!! Ale ona zawsze mówiła,że wszystko jest dla ludzi i kiedys sobie zrobi." Jejku ,aż mnie ciarki przeszły.Nie wiedziałam ,że one takie konserwy(naprawde super dziewczyny) .Gdyby wiedziały co JA sobie zrobiłam....!!!! :oops:
Bałam sie ,że cała twarz mnie zacznie parzyc ze strachu,co by powiedziały na moje botoxy i te inne :oops:
I jak tu komus powiedziec,lepiej siedziec cicho i nie narazać sie na zbedne komentaże. :(

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 11 mar 2009, 17:24

O matko i córko,patrze i oczom nie wierzę!!! KomentaRZe ,oczywiście.Tak to jest ,jak sie człowiek spieszy :roll:

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 11 mar 2009, 18:16

No faktycznie nasz wątek jednak jest wspaniały. Nie żremy się jak na innych. Wspieramy sie wymieniamy poglady i zawsze można napisac coś, co akurat mamy na sercu.

Babina ma wspaniła figurke i tym nadrabia, ale przyjdzie czas że poleci na wypelniacz, oj poleci, niech nie bede kwiatek ja tak nie bedzie.

Kochana babinko jak masz awersje do wypelniaczy to zawsze możesz własny tłuszczyk sobie zaaplikować, to naprawde jest super i całkowicie bezpieczne ale kosztowne.

Ja jak patrze na swoje czoło to pal diabli, niech bedzie co chce jest cudnie.

Dana 2 Ty jestes też nasza kobitka i dobrze ,że do nas dołączyłaś. Mamy tu swoja paczkę i jest nam dobrze, ale zawsze mile przyjmujemy nowe po 40-tce i wiecej.

Ja od zawsze mowie i pisze nie ma co sie chwalic ze swoimi poczynaniami, bo tak jak pisze Muflon i Ullrike mało wokoł nas babeczek naprawdę myslących o tym żeby coś zaradzic na swoja podstarzałą skorę. A niech one sobie tam mysla swoje a my swoje.

Wiecie,ze ja na drugi rok zrobie sobie tłuszcz w policzki. Skoro ta voluma nie wypalila trudno, ale tluszcz przetestowany przez siostre chwali, jeszcze jedna forumowiczka tez robi tłuszcz i bardzo chwali / nie pisze, ktora bo nie pamietam czy ona pisala o tym na forum,czy tylko mi na priva/ wiec to jest fajne bezpieczne. Skora jest taka błyszczaca zdrowa po tym. Rozeznajcie dziewczyny jak to jest u was w waszym mieście.
Muflon Ty jestes z dużego miasta, popytaj pania dermatolog. Meczą mnie te policzki bo potrzeba im takiego uwypuklenia. Może sculpra by cos dała nie wiem? Ale trzebaby im dać objetosci.

Ullrike Ty mnie znasz wypowiedz sie.

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 11 mar 2009, 19:26

Kwiatuszek* pisze:Dana 2 Ty jestes też nasza kobitka i dobrze ,że do nas dołączyłaś. Mamy tu swoja paczkę i jest nam dobrze, ale zawsze mile przyjmujemy nowe po 40-tce i wiecej.
to ja dopiero zostaję przyjeta do paczki ;) toz ja stara forumowiczka i weteranka w zabiegach ;)

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 11 mar 2009, 21:10

Dana 2 pisząc o przyjmowaniu nowych nie Ciebie miałam na mysli, tylko nowe, ktore chca do nas dolaczyć ewentualnie.

Ty jestes oczywiscie stara w sensie stażu koleżanka.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 12 mar 2009, 09:25

Spytam kwiatuszku co z tym tłuszczem. Znaczy jak to zdaje egzamin. Po niedzieli idziemy z Sabrina "podpompować" sobie usta :badgrin: U mnie wiekszość sie wchłonęła. Jako efekt została gładka dolna warga, bez tych bruzd co je na szmince tak paskudnie widać. Ciut-ciut trzeba jeszcze uwypuklic. Tak mi sie zdaje. Ale popatrzy na to jeszcze lekarka i Sabrina. Jak stwierdza, że więcej = ryjek, to nic nie bede już dostrzykiwac.
A z tym własnym tłuszczem to jak to jest, Kwiatuszku? Zdaje się że gdzieś czytałam, że to się pobiera np z uda i potem to miejsce boli, trzeba czymś obciskać i wogóle zabawa wieksza. Chyba pisałaś jak to u siostry było ale mi sie zapomniało. Kurde, temu Sankowskiemu to też się w glowie z cenami przewraca :-) 5 kawalków za tłuszc, to by lżejszy lift zrobił prawie u kogo innego. O Czechach to nawet nie wspominał. Doigra sie chłop z tymi cenami, że bez pacjentek zostanie. Inni nie gorzej robią. Wiem, że sława ma cenę, ale portfele pacjentek z kolei mają dno :-(

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”