Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 25 lut 2009, 19:16

Kwiatuszek* pisze:Napisz jak tam odbyła sie rozmowa konsultacyjna, bo rożne tu opinie krazą na temat Kobusa. Jedne pisz a,ze szorski i małomowny inne ,że wsprost przeciwnie.
konsultacja odbyła sie e-mailowo i telefonicznie. Ja cenie w ludziach rzeczowosć i profesjonalizm (oczywiscie w sprawach zawodowych) tak więc nie miałam żadnych kłopotów z porozumieniem się z profesorem. A żartownis z niego i owszem ;) głos jak głos, nie jest rzeczywiscie wylewny na początku. Wiesz Kwiatuszku jak rózny jest przekrój ludzi i jak rózne oczekiwania, reakcje, zachowania....... wierze, ze bedzie dobrze.

Mówiłam prof., ze w pracy ludzie, którzy mogliby być moimi wnukami walą mi "czesc Danusia" ;) no i trza mnie jakos podreperować ;) zwazywszy na to, ze nie mam zamiaru odejsc z zawodu ;)

Wiecie jestem strasznie podekscytowana.....i sama nie wiem dlaczego. Zamówiłam juz pensjonat na 8 dni - tyle zostane w Polanicy i wróce prawie na swieta. Trzeba chyba zlecic komus sprzatanie mieszania ;)

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 25 lut 2009, 19:39

Ja tez strasznie przezywałam lifting, juz jak byłam w klinice to byłam taka zakrecona,że nawet zapomiałabym dac doktorkowi suvenira z Polski, trzy razy wychodzilam z gabinetu i wracałam bo ciagle mi sie coś przypominało.

Bedziesz miała komfort,ze pojedziesz prawie zagojona po zdjeciu szwow, reszte wloskami przykryjesz.

Na swięta zamow cos gotowego i tez wszyscy przezyja te dwa dni świat.

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 25 lut 2009, 20:04

Kwiatuszek* pisze:Na swięta zamow cos gotowego i tez wszyscy przezyja te dwa dni świat.
na świeta jestem zaproszona do syna (juz mieszkają razem przed slubem - bezwstydnicy ;) a sprzatanie mieszkania zostawię koleżance. Poza tym nie mam zamiaru się objadac, bo wiosna i musze być piekna i wiotka ;) eh...marzenia, marzenia.....

bardziej martwie sie o pracę, jakos musze ich przygotowac do mojej nieobecnosci do niedzwonienia nawet w tych niecierpiacych zwłoki przypadkach (w zyciu sie tak nie zdarzyło ;) i do innego wygladu po powrocie ;)

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 25 lut 2009, 21:36

Dana_2, no to świetnie. My tu się cieszymy z każdej zliftingowanej :-)
Na dzwonienie w czasie urlopu jest tylko jeden sposób: nie mieć telefonu komórkowego. Niech Ci się zepsuje. Co do tego mówienia po imieniu, to mnie w sumie też na poczatku zmobilizował fakt, że miałam sporo znajomych niewiele starszych od moich dzieci. Róznic mentalnych ani światopoglądowych między nami nie było, tylko ten wygląd mamuśki oh(m1

kwiatuszku, a jakiś "tanczacych" ćwiczeń to nie ma? moje znajome na jakieś takie do domu kultury chodziły. Takie dla 40+.
Jakby nie było tego portalu, to Kwiatuszek by cos podobnego w ramach wolnego czasu rozkręcił :-)
Sabrina jesteśmy jutro umówione koło 16,00 na pl. Axentowicza. Pamietasz? Znaczy w środku od razu.

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 26 lut 2009, 11:17

Dana,suuuper!!!! 8-) 8-) To Twoje podeekscytowanie i mnie sie udzieliło.Ciekawa jestem ogromnie ,co profesor zamierza z Twoja szyjka majstrować.Skoro wycina nadmiar skóry,to moze to coś Ullrike dla Ciebie???
Kubus jest naprawdę świetnym specjalista ,tylko ,że ceny ma zabójcze.Kiedys był taki program o operacjach plastycznych w Polanicy i pokazywano prawie cały ich przebieg.Operował między innymi Kobus-jeeeej ,jakie on cuda wyczyniał :o Pomógł wielu ludziom.Moja kolezanka robiła u niego niedawno piersi,a kiedys nosek.Nosek super,a piersi jeszcze nie widziałam,ale ,jak zdejmowała szwy ,pielegniarka nie mogła wyść z podziwu(takie naturalne i piękne :p )

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 26 lut 2009, 12:17

miraabel pisze:Kubus jest naprawdę świetnym specjalista ,tylko ,że ceny ma zabójcze
Miraabel ceny są porównywalne z cenami u innych lekarzy (krajowych).
Dzisiaj sniło mi sie, ze jestem chora i nici z operacji......prof. zapytał mnie, czy mam tendencje do opryszczki, powiedziałam, ze nie ale jak bede o tym myslec to nie daj B....sie pojawi:0 mam nadzieje dotrwac w zdrowiu do 2.04.

Musze poczytac co brałyscie przed operacjami.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 26 lut 2009, 12:59

miraabel pisze:Skoro wycina nadmiar skóry,to moze to coś Ullrike dla Ciebie???
Miraabel,moze i dla mnie ale za dobrych kilka latek jak sie pomarszcze do etapu Jolanty Kwasniewskiej:)
Na razie po lifcie to nie ma co za bardzo wycinac.To tylko moje narzekactwo ,ale jakbym poszla z moja szyja do jakiegokolwiek chirurga pogonilby mnie psami :badgrin:

Dana jak opryszczki nie miewasz to nie dostaniesz.
Ja wole teraz o tym cholerstwie nawet nie myslec zeby tfu tfu..
Wlasciwie co jest w tej opryszczce ze przeszkadza w operacji nawet nie zwiazanej z twarza?

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 26 lut 2009, 14:32

Ulli ,ja wiem ze to jest Twoje "narzekactwo". Ty po prostu patrzysz na te szyje pod lupą i z kazdej strony czegos się dopatrujesz :badgrin: Ja tak myslałam na zaś. Sama jestem ciekawa.A do etapu J.K. to myslę ,że raczej w ogóle u Ciebie nie dojdzie.Ona ma jednak mocno pomarszczona tę szyjkę. Ty juz ją jednak miałaś podciągnietą. 8-)

Dana,nie mów ,Kubus sie jednak ceni.Za konsultację bierze 200 zł. :o Moze mozna go porównać np. do Sankowskiego.On tez jest drogi ,jak dla mnie.No cóz ,ale w końcu Kobus to profesor i podkreślam jeszcze raz -doskonały specjalista. 8-)
ullrike pisze:Wlasciwie co jest w tej opryszczce ze przeszkadza w operacji nawet nie zwiazanej z twarza?
Myslę ,że samo to ,że wirus sie uaktywnił i kiedy organizm jest osłabiony może się bardzo rozprzestrzenic....

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 26 lut 2009, 19:48

marena43 pisze:kup sobie glinke ceramiczna albo cos podobnego doradza ci i sproboj w domu cos
Siedzę sobie z córcią w domciu, czekamy na poród i czytamy.......dzisiaj az popłakałyśmy się z tego tekstu. Wiem, że to z serca ale tak sobie wyobraziłyśmy takiego pięknego kwiatuszka, powycinanego, odchudzonego, wypełnionego i co? Ma siedzieć w domu , wypaćkana gliną ? To już lepiej Kwiatuszku kup sztalugi i w plener. Tam przynajmniej jakaś widownia i można się pokazać......
Nie ma w Twoim mieście PTTKu? Moje koleżanki często chadzają na takie wycieczki a tam przynajmniej radośni i ruchliwi bywają. Niedługo wiosenka i przestanie być nudno!!
zadowolona

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 26 lut 2009, 20:29

Babinko kochana, jeszcze nie urodziłas. A bierzesz udzial w porodzie rodzinnym, cha, cha. Melduj jak bedzie dzidziuś na swiecie.

Macie ubaw z corcia z tych naszych postow, ale w koncu jest to jakas rozrywka.
Kurcze ja mam wiele pomyslow własnie na takie wedrowki z PTTkiem, ale wiesz mąż pracuje, pies. Trzeba z psem trzy razy dziennie wyjść to jak meża nie ma nie moge zostawić ja sama na tyle godzin. A i obiad trzeba ugotowac, zakupy posprzatac. A jak maz jest to marudzi,ze np, w sobote na 8 godzin znikam z domu. A te wedrowki sa właśnie w soboty chyba , albo wniedziele. Ten pies to mi tak zycie komplikuje, sama zreszta wiesz, miałas psa.

Ale jak tylko ciepło będzie to zaraz ruszam rowerem. No i jak przestanie mnie bark boleć, idę bezapelacyjnie na siłownie.
No fajnie byłoby tak umiec malowac, mam znajoma ktora na emeryturze /nauczycielka/ zajeła sie na poważnie malowaniem obrazow, ma nawet wystawy, takie u nas w miescie i sprzedaje obrazy. Fantastyczna sprawa, naprawde.
/

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”