Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 24 lut 2009, 20:09

Kwiatuszkupadłam ze smiechu haha :badgrin: :badgrin: Chyba bym umarła jak bym miała z takimi osobami przebywać....Radio Maryja..Szła dzieweczka...i mosteczek ugina sie :badgrin: Nogi by mi sie ugięły jak by tak zaczęły śpiewać. :badgrin: :roll:
Jeżeli byłas i sprawdziłas towarzystwo,to nie ma co sie na siłe katować.
O kursie tańca ja tez myslałam,ale.... no własnie z kim potem tańczyć. Na kursie moze znajdzie sie jakis partner,ale co potem? Mój mąż nie taneczny i nieruchawy i szlak by mnie trafiał jak ja bym chciała cos fajnego zatańczyć a on tańczył by swoje "dwa na jeden "którego sie nauczył 30 lat temu i nic innego nie umie :roll: :roll: Musimy cos innego wymyślić :? :-)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 24 lut 2009, 20:21

No tak Sabrina ja myślałam o jakimś takim kursie kosmetyczno-wizażowym coby mi pomogł dobrze ubrać sie, dobrze umalowac. Albo cos zwiazane z wystrojem mieszkania, dobieranie kolorystki.

Musze iść do Domu Rzemiosła tam kiedys widzialam rożne ogłoszenia.

Interesowałoby mnie cos zwiazane z turystyką. Poszłabym własciwie pracowac na 1/2 etatu, bardzo bym chciała bo to i kasa by sie przydała i rozrywka by była.

Myśle myśle, a Ty jak Twoje plany zyciowe sie realizują, wejdz na ZM tam sa moje fotki .

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 24 lut 2009, 21:34

Kwiatuszek*, o! praca na pół etatu to je ono ! Tego Ci trzeba. Tylko gdzie w tym kryzysie takie cos znaleźć? Wiesz co, jak Ci salsa sprawia przyjemność to idź z koleżanką lub sama. U nas była (nie wiem czy jest bo nie chadzałam) knajpa z tango argentino. Znaczy mozna było przyjść i tańczyć. Ja to bym chętnie tych milong posłuchała. Albo popatrzyła jak inni tańczą.
Jak sprawdziłaś U3wieku i cię odrzuca - to nie chodź w żadnym wypadku. Można unrzec za życia. W naszej przystarawej ekipie jest osoba tak z 10 lat ode mnie młodsza. I wiesz co mi kiedys powiedziała? że człowiek nie ma już nic z życia poza patrzeniem na sukcesy dzieci (dwoje dzieci- tak w wieku okołolicealnym). Nie rozumiem ludzi, których nic nie interesuje. Którzy nie potrafia znaleźć przyjemności we własnym życiu. Ja nadal nie mogę uwierzyć w swoje szczęście, że nikt d... nie zawraca i jestem prawie (prawie, bo małzon w domu jednak jest) wolna. Ale pewnie to nie potrwa długo, bo szczęsliwe chwile w zyciu za długo nie trwają. Spędzanie czasu z rówiesnikami jest OK pod warunkiem, że nadajecie na tych samych falach. Tak po prawdzie to lepiej sie czuje w grupie tak z 10 lat młodszej ode mnie ;-0
Co do nauki w tym wieku. Wiecie. Ja sie tez kiedys francuskiego uczyłam. Sto lat nie miałam kontaktu. I poszczególne słowa zaczeły mi sie przypominać jak miałam goscia z Francji w domu. Który oczywiście gadał po francusku i ang. ja - ledwie co dukałam po ang. No i wtedy ten francuski zaczał mi sie przypominać . Ale podobno nauka w tym wieku ćwiczy umysł i zapobiega - no, wiecie, temu co zapomniałam :-)
jest ciężko, ale mobilizują mnie nie tyle te 2 stówy co miesiąc co wkurzenie, które mnie zawsze za granicą ogarnia, gdy język jest barierą.
Dana, ja nie miałam odsysanego podbródka, tylko cięty. Dlaczego chciałaś odsysać? Nic Ci nie wisi (znaczy mięśnie są dobre) jak rozumiem? Napisz tu zaraz jak to endo powiek ma wyglądać. Chodzi o górne powiki - z ich podciagnięciem w góre i podniesieniem brwi czy dolnych? jeśli dolnych to o co chodzi i jak by to miało wyglądać?

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 25 lut 2009, 08:59

tak sobie czytam i mysle
ja nie moge sie doczekac kiedy wkoncu przejde na emeryture
mam tyle planow tworczych
chce sie zajac malarstwem, grafika, pisaniem, rzeźba, nie mam teraz na to czasu czasami cos tam sobie tylko narysuje a tak to tylko praca
wnuczki niech mnie odwiedzaja a czemu nie raz w tygodniu to nawet im ciasto upieke i bede dobra babcia niech przenocuja u babci bo to frajda dla dzieciakow spac nie u siebie
ale nie na codzien
ja mysle ze to ile mamy lat nie ma znaczenia dla otoczenia i tak daja nam ile im sie podoba
ja np zauwazylam ze sie starzeje po tym ze coraz starsi mezczyzni zwracaja na mnie uwaga nie mowie ze duzo starsi ale jeszcze piec lat temu zawieszali oko mlodsi ode mnie tak z 5 lat a teraz rowniesnicy i starsi o 5-10 lat dla mlodszych jest sie niewiedocznym zreszta dla kobiet tez
mlodszych ludzi dziwi wszystko co my robimy uwazaja ze tylko oni maja patent na smiech, tance, , wyglupy, ciuchy, i ekskapady
zobaczymy co przyniesie zycie ale plany mam ambitne tez chcialabym nauczyc sie jezyka tak zeby pojechac za granice i nie robic sobie obciachu tylko normalnie rozmawiac
mam wielkie zaleglosic w literaturze z rok juz nic nie czytalam ciagle brak czasu
wspolczesnych pisarzy prawie nie znam (no kilka by sie wymienilo)
wiec na emeryturze bede tez czyttac noi jeszcze ja lubie robic na drutach czasami mnie napadnie i wt4edy cos tam sobie wymysdle - przynajmiej mam cos czego nie ma w sklepie nie wiem tylko czy na to wszystko starczy mi czasu

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 25 lut 2009, 09:25

muflon2121 pisze:Dana, ja nie miałam odsysanego podbródka, tylko cięty

ja miałam odsysany kiedyś, i w tym miejscu jednak tworza sie zrosty. Poza tym miałam kiedys (w czasach licealnych - czyli wieki temu) drobne zderzenie z drutm kolczastym w okolicy podbródka i została małe blizny. Chciałam a własciwie wyobrazałam sobie, ze dało by sie ładnie wyciąc pod brodą takim szwem jak masz Ty. Jednak dr długo myslał, zastanawiał się nie gwrantujac za ładny efekt ja nie naciskałam i stanęło na tym, ze zapytam jeszcze prof. Kobusa.
Jeśli chodzi o endo brwi to musze sie zastanowic, najpierw poogladam zdjecia, przemysle i dam dr znac czy jestem zdecydowna. Podobno po tym zabiegu mozna normalnie wrócic do pracy.

Wiecie, ja czesto marze o tym aby tak na maxa sie nudzic. Czyli wstac rano i nic nie musiec ;) Pewnie nie wytrzymałabym długo, wiec bede pracowć, pracować.......i pracować. Lubie swoja prace i jestem wszędzie chyba najstarszym pracowikiem ;) Czasem na wyjazdach mam kontakt z równolatkami i z niektórymi jest całkiem fajny kontakt. Przejrzałam w swoim miescie propozycje un. 3 wieku i chyba dwa tematy by mi pasowały. Ale jak tylko bede miała normowany czas pracy na pewno wróce na joge. Polecam:)

Dziewczyny przetestowałam kapsułki dla cery suchej hydroskin (w promocji za 60 szt zapłaciłam 12 zł) efekty rewelacyjne a zuzyłam 15 szt:)

Własnie otrzymałam info od prof. Moja szyja i dól twarzy kwalifikuje sie do liftu:) huraaa

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 25 lut 2009, 10:34

No tak. ja mam chyba tentencje naturalne do "zajmowania sobie" czasu. nawet nie pomysły, tylko mam rzeczy (zaliczyc by to mozna do hobby), które wymagaja tzw. aktywności. A że to nie jest przymus, to je lubie . Ale czasu mi brakuje. Tak że nawet juz nic nie planuję więcej, bo i tak mam, nawet w planach, zajete ;-)
dana, to kiedy lift planujesz?
Do suchej cery uzywam capivit hydro-control i (poniewaz stale się zoracuję i stale mam suchą cerę), to olejki rózne na twarz ze sklepów internetowych. Oczywiście na noc.
Na dzień filtry 50 już mi w krew weszły. Niezaleznie od pory roku.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 25 lut 2009, 10:44

a ja od tygodnia testuje krem do twarzy firmy clarena nazywa sie gold vit c
zawiera efekt jakich tam zlotych nici - w to akurat nie wierze ale ogolnie fajny kremik momentalnie sie wchlania bardzo delikatnie pachnie i poki co twarzyczka mi sie poprawila ale nie wiem czy tak jest czy ja to tak widze dostalam ten krem od kosmetyczki jak bylam na czysczeniu i masazu i kazala mi to stosowac a odstawic wszystko inne i od dzisiaj mam miec 3 zabiegi kwasow aha w odstepach tygodnia
powinno byc 5 ale nie wyrobie sie z tym do wyjadu i wypelniaczy bo potem trzeba troche spokoju dla twarzy
ten krem mozna tez kupic na alegro
mam do was pytanie
dzis rano sie obudzilam a na powiece gornej mam siniaka filetowego od koncika wew do polowy powieki nie wiem dlaczego co sie w nocy stalo i czym to traktowac zeby szybciej zniklo w ogole nie wiem jak dlugo znika siniak z oka mam nadzieje ze do op zniknie

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 25 lut 2009, 11:13

muflon2121 pisze:dana, to kiedy lift planujesz?
jak najszybciej, wszystko zalezy od doktorka:)

spróbuj tego hydroskinu, wg mnie zdecydowanie lepsze niz capivit hydrocontrol

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 25 lut 2009, 11:14

marena musiało Ci naczynko krwionosne peknąc, wiec samo weszlo, samo zejdzie. Moim zdaniem nic na oko nie rob, przynajmiej żadnych niesprawdzonych masci.

Widzę,ze tylko mi brak pomyslow na życie. Ale to tylko jesienia i zima, latem zupełnie mi dobrze i mam zajety czas. Ale własnie chodzi mi o cos tworczego. No w kazdym badz razie mysle. Może jakies społeczne zajecie sobie znajde. Mysle, mysle, mysle.

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 25 lut 2009, 11:53

Dana_2 pisze:Dziewczyny przetestowałam kapsułki dla cery suchej hydroskin (w promocji za 60 szt zapłaciłam 12 zł) efekty rewelacyjne a zuzyłam 15 szt:)
Dzieki Dana,ja na pewno spróbuje tych kapsułek.Stosowałam hydrocontrol,ale nie widziałam az takiej poprawy.Te Twoje kapsułki zawieraja olej z ogórecznika,a słyszałam ,ze on bardzo dobrze wpływa na stan skóry 8-) . Fajnie ,że napisałas o nim.W aptekach tyle tego jest ... :roll:

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”