Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.3

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 15 lut 2009, 19:25

Londyjka pisze:ale wydaje mi sie,ze i tak przyjdzie kiedy sam/a bedzie chciec nie kiedy jej kaza
hehe no z pewnością:D Nie masz jakis koszmarów związanych z porodem?:P
Londyjka pisze:karolka,robilas cos z ustami?
nie robilam...jeszcze :P
Planuje wypad do Londynu na male powiekszanko gornej wargi, bo owszem dolną mam, ale górnej brak :roll:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 15 lut 2009, 19:31

karolka69 pisze:hehe no z pewnością:D Nie masz jakis koszmarów związanych z porodem?:P
pewnie,ze mam! :evil: Osttanio pisalam,ze snia mi sie po nocach kleszcze a na sam jego dzwiek dostaje zimnego potu, jak mi to zrobia jesli to bedzie jedyne wyjscie to ja umre oh(m1 to jest zbrodnia i wolalabym cesarke,mimo,ze dlugo po niej nie mozna nic robic.
wole narazie nie zakaldac takiej opcji, zakladam puki co naturalny porod we wodzie i musi byc 8-)

gorna warge tez masz,a ja lubie jak dolna wystaje bardziej niz gorna(niestety mam odwrotnie,taki uklad ust :evil: )
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 15 lut 2009, 19:38

Londyjka pisze:snia mi sie po nocach kleszcze a na sam jego dzwiek dostaje zimnego pot
:o
to stosują takie metody w Anglii? (ja jestem ciemna w tych sprawach, wiec prosze sie nie smiać!:P) Tzn., czy takie cos jest wogole konieczne? :o
Londyjka bądź dobrej myśli 8-) i pokarz Nam nowy brzuszek:D
13.07. 2009- JUŻ PO

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 15 lut 2009, 19:53

jest konieczne przy zagrozeniu zycia dziecka(jesli jest juz w kanale rodnym a nie chce glowka przejsc dalej i sie cofa,lub jesli dziecko traci tetno a kobieta nie ma sily przec,a na cesarke juz przez to ze sie ta glowka juz znajduje w kanale za pozno<czesto lekarze czekaja do osttaniej chwili zamiast zrobic cearskie ciecie a potem juz na to za pozno i stosuja kleszcze badz vacuum- proznociag>)
Lekarzom nie chce sie zazwyczaj robic cesarki bo za duzo zachodu.
W uk kleszcze sa BARDZO popularne, w Polsce odchodzi sie od tego od dawna.
Z forum w moimmiesie ok 90% rodzilo przy tej metodzie :(
Nie wiem czy we wszystkich przypadkach bylo to konieczne,watpie,dla nich jest to po prostu latwiej,ale nikt potem nie mysli jak taka kobieta ma dalej funkconowac, pochwa jest czesto uszkodzona,porozrywana i bardzo dlugo sie goi,trzeba ciac duzo wiecej niz przy naturalnymm porodzie,slyszalam,ze tnie sie w "gwiazdke" niekiedy az same posladki...
osttanio cztalam o tym sporo linkow internecie i dla wiekszosci kobiet jest to trauma taka,ze nie chca wiecej dzieci.
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 15 lut 2009, 20:01

Samanthii pisze:po trzecie: brzuch boli- owszem.
ale cipka tez boli ...zwlaszcza ,jak jest rozcieta ! :x
wole zeby mnie brzuch bola,moja siostra miala cesarke 2 razyl(a ciagnie bardzo i jestes tak slaba,ze dziecka nie mozesz podniesc) niz nie usias przez 1,5 miesiaca na pupie i nie kochac sie z partnerem przez rok,albo miec rekonstrukcje pochwy :o dla mnie nie ma wiekszego horroru niz kleszcze i to nacinanie do kleszczy!!

ja sie predzej zablokuje i nie pojde rodzic :doubt:

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 15 lut 2009, 20:17

:o o jaa :o
straszne z tymi kleszczami!
To mnie wystraszyłyscie :roll:

Czy w UK mozna zrobic cesarke na zyczenie?
13.07. 2009- JUŻ PO

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 15 lut 2009, 21:15

...widze Kochane Dziewczyny sa...a ja nie mam sily dzis chodzic tak jak przewidywalam...szalenstwo totalne bylo...znajomi dopisali,nowi ...jacys tez :p
Kolana mnie bola....pan instruktor sie do nas na dobre pozniej przyczepil i na sile uczyl niektore panie... :roll: po kazdym zjezdzie...musial byc lyk czegosc mocniejszego....dlatego wczoraj mialam pelne znieczulenie....a dzis...o 7 juz musialam sie z lozka podniesc....bo i tam mnie wszystko bolalo...ide sie polozyc...i nasmarowac kolana mascia.....

AWy tu dalej o cesarkach o wygniataniu bejbikow.... ;) od samego czytania boli mnei wszystko gorzej.... :badgrin:

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 15 lut 2009, 22:06

Londyjka, ja po pierwszym porodzie to nie mogłam na pupe usiąść tak mnie szwy ciągły jakoś do dołu ,jak rodziłam w Anglii to nawet mnie nie nacinali nawet nie po pękałam i nie trzeba mnie było zszywać dlatego szybko doszłam do formy !!!!! :-) :-) :-) a co do walentynek to mnie sie w tym roku niestety nie udały zapowiadało się nieżle aż w koncu zamiast wyjść na imprezkę z mężem to poszłam ze szwagierka i jej chłopakiem :( :( :( ale i tak się wytańczyłam
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

Awatar użytkownika
Poli
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Poli » 16 lut 2009, 10:53

Londyjka pisze:jest konieczne przy zagrozeniu zycia dziecka(jesli jest juz w kanale rodnym a nie chce glowka przejsc dalej i sie cofa,lub jesli dziecko traci tetno a kobieta nie ma sily przec,a na cesarke juz przez to ze sie ta glowka juz znajduje w kanale za pozno<czesto lekarze czekaja do osttaniej chwili zamiast zrobic cearskie ciecie a potem juz na to za pozno i stosuja kleszcze badz vacuum- proznociag>)
Lekarzom nie chce sie zazwyczaj robic cesarki bo za duzo zachodu.
W uk kleszcze sa BARDZO popularne, w Polsce odchodzi sie od tego od dawna.
Z forum w moimmiesie ok 90% rodzilo przy tej metodzie :(
.

No,Londyjka jestem w szoku :x , ze ta metode stosuja w anglii jako cos popularnego .

Ja rodzilam w Polsce 8 lat temu i wtedy kleszcze i metoda prozniowa byly zabronione :!: , nie mozna bylo tego stosowac, poniewaz te metody sa ryzykowne i moga spowodowac uszkodzenia dzecka. Wiec albo porod naturalny albo cesarka.

Ale Londyjka nie przejmuj sie na zapas, to ty rodzisz i ty decydujesz o metodach , nie musisz wyrazic zgody na kleszcze. Ja na twoim miejscu porozmawialabym przed porodem, ze kleszcze nie wchodza w gre i kropka 8-)

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 16 lut 2009, 13:20

dzieki dziewczyny znowu za wsparcie ;)
Prawda niestety jest taka,ze tu kleszcze sa b.popularne,jesli wezmiesz epidural(znieczulenie zewnatrzoponowe) to nie masz mozliwosci przec i wtedy to sie stosuje. Moze byc i cesarka ale zazwyczaj czekaja do ostaniej chwili i jest na nia za pozno.
Takze wyjscie nr jeden: NIE BRAC TEGO EPIDURALU! Wiem,ze bol ogromny bez znieczulenia ale przynajmniej nie pozwole sobie i dziecku krzywdy zrobic tym gow... :roll:
Bo bol sie usmierzy ale co potem.... :roll:
ja juz zreszta przezylam na zywca korekte nosa i migdaly i wyrwanie zeba(8semki niedawno,nie mogli mi podac zniecz.),ze jakos dam rade :-D

dzwonilam wczoraj do mamy i powiedziala,ze nas trojke urodzila bez zadnego nacinania,tylko parcie :o
i ze mam nie brac tego znieczulenia bo wtedy koniec :roll:
juz troche mi lepiej.
Poli, ta metoda nie jest w Polsce zabroniona.Przynajmiej nie teraz. Stosuje sie ja rowniez.(nie moze by zabr.bo nieraz to jest jedyne wyjscie do ratowania zycia dziecka-opisalam o gory powody kiedy trzeba ;) )
Tylko w anglii ponoc lekarze sa w tym bardziej przeszkoleni i przynajmniej dziecku nie robia krzywdy,ale pochwa zawsze jest uszkodzona :?

dla zainteresowanych podaje jeden z linkow http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2970741

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”