Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
foxxia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: foxxia » 28 sty 2009, 13:25

marena43, edytuj swój post, zamiast pisać jeden pod drugim. Masz na to 60 minut :-) Wystarczy kliknąć http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... a/edit.JPG (prawy górny róg Twojej wypowiedzi) i dopisać, co zapomniałaś ;)
Wszystkie foty do Galerii Zamkniętych
(mail) galeria@beautywpolsce.com

---->Jesteśmy też na facebooku!!<----

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 28 sty 2009, 13:37

Marena,Amanda my nie dużo ważymy,tylko tak sobie marudzimy.Widziałam Mulfonka,to waży może 53 kg,ja 56kg inne dziewczyny może ciut więcej ;) nie jest tragiczne,ale po marudzić można.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 28 sty 2009, 14:44

no :-)
A wogóle co sie z babiną dzieje?
Wnuczka juz na świecie jest?
Ulli a jak twoje dziecie sie ma? mamy nadzieje, że lepiej

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 28 sty 2009, 15:39

muflon2121 pisze:Ulli a jak twoje dziecie sie ma? mamy nadzieje, że lepiej
Dziecie w piatek odbieram ze szpitala.Ponad trzy tyg tam spedzila.Idzie do domu ,ale nie oznacza to calkowitego powrotu do normalnego trybu zycia.
Dzis np bolal ja jeszcze lewy bok.Lewa strona zwlaszcza reka jeszcze jest "nieczula"
Nastepny rezonans pokaze co bedzie jej wolno a co nie.Na ile cofnely sie zmiany zapalne w mozgu.
Na razie to nie moze nawet swiezego powietrza lyknac bo przez sterydy organizm jest bezbronny wobec infekcji.
Studia raczej da sie zalatwic i egzaminy poprzekladac,ale co z tymi egzaminami sprawnosciowymi?Na Awf musi zaliczyc plywanie albo pilke reczna.

Babina faktycznie zniknela z reszta tak samo jak i Lianka ,ktora odpoczywa od forum:)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 28 sty 2009, 19:58

jak miło, że zauważacie brak mojej osoby :-) . Piałyście o wypełniaczach, więc czytałam ale mnie to nie bierze więc nie wcinam się. Podziwiam tylko fachową wiedzę....Wiecie , 50+ ma tą zaletę, że trochę pogarsza się wzrok i coraz bardziej podoba mi się odbicie w lustrze :badgrin: Jestem szczęśliwa bo "odchudziłam " a raczej "odgrubiłam" się . Polecam takie ćwiczenie, które robię gdy nogawki spodni zaczynają obciskać. Gwarantuję ujędrnienie galarety udowej w ciągu 2-3 tygodni! Klękamy, tułów i uda sztywne.Przechylamy się do tyłu i prawą ręką dotykamy palców lewej stopy ,a potem lewą ręką dotykamy palców prawej stopy. Robiłam codziennie po 20 razy i już nogawki luźne 8-) co za rozkosz!
Muszę być w formie , bo za tydzień przyjeżdża córka. Ma lekkie rozwarcie więc będę koło niej skakać żeby jak najdłużej ponosiła. Jest w 8 miesiącu, a przytyła mniej niż 5 kilo. Dziecko podobno duże i wyniki ma idealne... Teraz lekarze zalecają żeby nie tyć w ciąży więcej niż 10 kg! {jakby dla fanaberii tyły po 20 kg!}
No , jak zacznę jej podkładać pod nos jedzonko, to przez miesiąc utyje te 10 kg!

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 29 sty 2009, 08:57

babina7, 5 kg?
To co ona robi, że nie tyje. Może jej nie tucz? :badgrin:
Ulli, będzie dobrze. Najważniejsze, że nie jest unieruchomiona. Rehabilitacja jej pomoże. Młode organizmy się dobrze regenerują.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 29 sty 2009, 10:46

babina7 pisze:Przechylamy się do tyłu i prawą ręką dotykamy palców lewej stopy ,a potem lewą ręką dotykamy palców prawej stopy. Robiłam codziennie po 20 razy
Babina zrobiłam sześć,ale już przy szóstym myślałam,że sie nie podniosę!!!
Boże jaki człowie sie zrobił ociężały,zero ruchu,tyle co przy gotowaniu i wieszaniu prania! MASAKRA!! Tak sobie obiecuję,że jak mi znikną strupki z twarzy,po laserze,to chyba pójde spowrotem na siłownie,tam maja takie fajne maszyny do ćwiczenia ud. Strasznie zrobiłam sie leniwa,przez to siedzenie w domu!!!
23.01 miałam dostac okres. Zawsze miałam co do dnia,a dziś jest 29!!!! W ciązy nie jestm,nie ma takiej opcji więc chyba klimakterium sie zaczęło :cry: :cry: :cry: Nic mi nie dolega,nie pocę sie,nerwowa tez nie jestm jakos bardziej niz normalnie czyli od 20 lat haha :badgrin:
Dziewczynki plisss czy moze ustac miesiączka bez wcześniejszych tak strasznych objawów jak opisują w poradnikach medycznych? Jak któraś jest juz w takcie ,albo po i nie krępuje sie napisać,to piszcie ja przechodzicie ten podobno trudny okres?
Od trzech lat profilaktycznie łykam codziennie Soyfem i może dla tego nic mi nie dolega?
Dziewczyny a jak jest w tym okresie z tyciem? Na prawde człowiek zaczyna tyc nawet jak odżywia sie tak jak do tej pory? Przeraża mnie myśl,że mogła bym przytyć!!!

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 29 sty 2009, 13:32

Sabrinko! Nie martw się, ja jestem już po {2 lata} i nijak nie mogę zrozumieć tych kobit narzekających na przekwitanie. Teraz czuję się wreszcie suuuuper! Nie stosuję żadnych wspomagaczy aptecznych! Zawsze jadłam soję, a to są naturalne hormony. Miałam coraz słabsze i coraz rzadsze {raz nawet 40 dni przerwy!} miesiączki. Na koniec zaznałam super stresu i pierwszy {i ostatni} raz w życiu po pięćdziesiątce kupiłam test ciążowy :badgrin:
Mam dużo lepszą cerę, włosy mi nie wychodzą wręcz są mocniejsze. Nawet nie muszę obcinać końcówek, bo przestały się rozdwajać....Schudłam, ale fakt że jem dużo mniej. Jak tylko spodnie robią się ciasne, to w czasie oglądania telewizji zamiast siedzieć na fotelu, to wyginam się na podłodze {wszyscy się śmieją, że mam ADHD}. U mnie jest o niebo lepsza samopoczucie 8-)
Z typowych dolegliwości, to miałam nocne poty. To było okropne....W nocy budziły mnie strużki potu płynące po ciele! Jak się odkryłam, to za moment trzęsłam się z zimna i tak w kółko. Zrobiłam kurację z łup pomarańczy i przeszło. Za pół roku wróciło ale powtórzyłam kurację i znowu spokój.... Tak ,że jest cudownie! No i faceci oglądają się za mną {tylko inny przedział wiekowy :badgrin: } Ja Ci gratuluję!!!!A ile zaoszczędzisz na podpaskach!? :p Trzeba widzieć tylko pozytywy!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 29 sty 2009, 14:14

babina7, dzięki wielkie. Napisz mi o tej kuracji z łupin pomarańczy,bo jak mnie te poty dopadną,to musze sie jakoś bronić,a z forum to różnie jest i jutro może go nie być,więc wole sie zabezpieczyć.
Kiedys rozmawiałam z taka babeczka ciut starsza ode mnie może 51 lat? i pytała mi sie jak przechodze kimakterium? Odpowiedziałam,że chyba jeszcze nie przechodze,bo ok mam co do dnia,i żadnych objawów..To powiedziała,ze to nie możliwe,że muszę po prostu lekko przechodzić.Moja mam tez mówi że to nie możliwe,że nic mi sie jeszcze nie dzieje,bo ona w ieku 48 lat,to juz przynajmniej z 5 lat miała doleglowości. Jedna moja znajoma w wieku 41 lat juz miała uderzenia,i poty!!!! Szok!!!
No nic zobaczymy,okresu dalej nie mam.Dobrze,że mam spirale bo bym chyba umarła ze strachu!!
Babina ile ty masz lat?

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 29 sty 2009, 14:35

hehe, babina, ja tez miałam takie wątpliwości, ale testu nie kupiłam. Na szczęście nie był potrzebny.
Sabrina u mnie zaczęło sie od przedłużających sie krwawień. Potrafiło to trwać i ze 2 tygodnie (raz na jakis czas). Stopniowo zanikało. na przestrzeni kilku lat. Uderzenia- owszem, były.Paskudna rzecz. Poszłam do lekarza. Dostałam plasterki - system Conti się nazywa. Do przyklejania na tyłek. No i nic mi nie jest. Funkcjonuję OK. mam spokój z róznymi rzeczami i trochę komfortu. Zero tycia. Tycie to mit. Może kiedys od doustnych środków było. Ale generalnie jak to ktos powiedział:" widzieliście tłustych ludzi w Oświęcimiu" . "Nie".
No właśnie. Palenie tez rzuciłam . Stosunkowo niedawno zreszta . I tez nie przytyłam. Co nie znaczy, że mogą jeść wszystko. Nie mogę. Jakbym nie uważała, to bym tragicznie wyglądała.
Tak, że akurat uderzenia gorąca i poty sa chyba najłatwiejsze do opanowaniu. Tylko musisz iść do lekarza.
Babina jest tu wyjatkiem. Ja bym nawet tych jej łup spróbowała, tylko nie mam jej zapału do zabawy z takimi rzeczami :-)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”