Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 26 sty 2009, 16:01

to znalazłam na stonie "mojej" dr:

Mezolift - koktajl odmładzający

Mezolift - to jeden z zabiegów mezoterapii proponowanych na twarz. Jest to zabieg odżywiający i wygładzający zmarszczki. W jego skład wchodzi kwas hialuronowy o działaniu nawilżającym - substancja naturalnie występująca w organizmie, o działaniu silnie regenerującym i zagęszczającym zwiotczałą skórę twarzy. Dodaje się też kwas polimlekowy – najsilniejszy znany obecnie stymulator fibroblastów, witaminy, mikroelementy, aminokwasy i kwasy nukleinowe. Koktajl ten w widoczny i szybki sposób regeneruje skórę, poprawiając jej elastyczność i jędrność. Efekty są zauważalne już po pierwszym zabiegu. Twarz staje się zdrowsza i promienista. Koszt zabiegu ok. 800,-

jestem umówiona na 14.02, popytam o róznice pomiedzy mezoliftem a mezoterapią.

Dzisisj byłam w przymierzalni (spódnica zakupiona ;) i popatrzyłam, w te boczne lustra i samam siebie nie poznałam, czas na usuniecie podbródka, to postanowione :!: tylko komu sie oddać...Kobus lub Kasprzyk. Nęci mnie to ciecie pod brodą, bo wyobrażam sobie, ze radykalnie pozbęde sie tego czegos. Musze czekac az Kasprzyk wróci z urlopu....

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 26 sty 2009, 16:09

Dana_2, nie patrz w boczne lustra. Ja jak kiedys zaczełam patrzec na moje uda w tych bocznych, to myslałam, że zemdleje z wrażenia. :?
jedne wielkie gabczaste wałki. Ohyyyda :cry:

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 26 sty 2009, 16:23

muflon2121 pisze:Dana_2, nie patrz w boczne lustra
chciałam się popodziwiac, a tu klops ;) Muflon jak długo czeka sie na operację u kasprzyka, bo ja bym chciała juz :!:

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 26 sty 2009, 16:45

na powieki chyba z miesiąc lub półtora. na lift o ile pamietam to ze 3-4. tak było w zeszłym roku. W tym nie wiem . Trzeba dzwonic. któras pisala, że Kasprzyk dopiero po 9 lutego bedzie. Telefon do niego - na stronie internetowej.

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 26 sty 2009, 18:09

na stronie Kasprzyka jest info, ze do 9.02 przerwa. szkoda jade jutro do Krakowa i będąc w desperacji od razu bym sie pocięła ;)

Musze wybrac dobry termin, albo do maja albo dopiero na jesieni bo w lipcu mam slub syna i wypadałoby być sprawną ;)

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 26 sty 2009, 19:53

Dziewczyny!!!! Otóz juz wszystko wiem ( no nie,nie wszystko,ale duzo więcej) o tym naszym ,a właściwie moim mezolifcie. Dzwoniłam do mojej lekarki i dokładnie wypytałam.Nie miałam robione restylane ,tylko innymi.Okazuje sie ,że jednak są troche słabsze. Restylane vital jest na pograniczu ,jak to ona okresliła, wypełniacza.Taki nawilzaczo-wypełniacz. Pamiętam ,że podobała mi sie szyja pani doktor(jest kilka lat starsza ode mnie),a ona miała wypełnione własnie restlane vital i to juz dosyc dawno.Ponoc przed wypełnieniem szyja była brzydka-tak powiedziała.Sumując, ULLRIKE, efekt powinien Ci sie utrzymac przez dłuższy czas 8-) 8-) 8-) . Restylane to chyba jest TO o co nam chodzi.Teraz na kilka dni wyjeżdżam ,ale jak wróce lecę sobie to wstrzyknąć.Oczywiście zdam Wam relację ,czy u mnie zadziałało.
A teraz słuchajcie ile moja lekarka sobie liczy za ten zabieg-myslałam ,ze się przewrócę. Otóż...... 700 zł!!!!!! za 1 ml . Dla stałej pacjentki,czyli dla mnie,hehe 600 zł. A JEDNAK ZDZIERA,jak choinka :evil: :evil: :evil: . No coz przełkne to chyba i sprobuję.Co mi zostało.Chyba ,że jeszcze zapytam u mamy.Tam tez mam bardzo fajna zaufaną pania doktor.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 26 sty 2009, 22:10

A ja jednak sobie wstrzykne ten restylane vital w szyje, zobacze co mi powie pani dermatolog? Może sie nie pogrudkuje mi akurat, ale jakby powiedziała,że jednak może się pogrudkować to zrezygnuję.

Jak tu ładnie to wszystko opisują:Restylane Touch przeznaczony do wygładzania zmarszczek delikatnych, jak np. kurze łapki wokół oczu, zmarszczki palacza wokół ust, zmarszczki mimiczne na policzkach. Dostępny w opakowaniu 0,5 ml.

Restylane Perlane najlepszy do wygładzania głębszych bruzd, szczególnie bruzd nosowo-wargowych. Dobry do podnoszenia kącików ust. Tworzy mocniejszą strukturę i dłużej utrzymuje się w tkance.

Restylane Lipp stworzony specjalnie do uwydatniania i upiększania ust. Jego budowa dostosowana jest do struktury anatomicznej warg. Ma wyjątkowo długi okres utrzymywania efektu, nawet do 18 miesięcy. Dostępny w opakowaniach 0,5 oraz 1 ml.

Restylane SubQ nowy materiał, stworzony do wolumetycznego odmładzania twarzy. Podajemy go najczęściej w okolicy kości policzkowych, odtwarzając i uwydatniając naturalne wypukłości twarzy. Dostępny w opakowaniu 2 ml.

Restylane Vital przeznaczony do rewitalizacji i ujędrniania skóry. Stosujemy go najczęściej na twarz, dłonie, szyję oraz dekolt. Jest to podobnie jak wszystkie produkty Q-MED. kwas hialuronowy usieciowany, o jego unikatowości świadczy możliwość wykonania zabiegu HYDROBALANS- niejako stanowiącego etap pośredni pomiędzy mezoterapią a klasycznym wypełnieniem

Restylane Touch przeznaczony do wygładzania zmarszczek delikatnych, jak np. kurze łapki wokół oczu, zmarszczki palacza wokół ust, zmarszczki mimiczne na policzkach. Dostępny w opakowaniu 0,5 ml.

Restylane Perlane najlepszy do wygładzania głębszych bruzd, szczególnie bruzd nosowo-wargowych. Dobry do podnoszenia kącików ust. Tworzy mocniejszą strukturę i dłużej utrzymuje się w tkance.

Restylane Lipp stworzony specjalnie do uwydatniania i upiększania ust. Jego budowa dostosowana jest do struktury anatomicznej warg. Ma wyjątkowo długi okres utrzymywania efektu, nawet do 18 miesięcy. Dostępny w opakowaniach 0,5 oraz 1 ml.

Restylane SubQ nowy materiał, stworzony do wolumetycznego odmładzania twarzy. Podajemy go najczęściej w okolicy kości policzkowych, odtwarzając i uwydatniając naturalne wypukłości twarzy. Dostępny w opakowaniu 2 ml.

Restylane Vital przeznaczony do rewitalizacji i ujędrniania skóry. Stosujemy go najczęściej na twarz, dłonie, szyję oraz dekolt. Jest to podobnie jak wszystkie produkty Q-MED. kwas hialuronowy usieciowany, o jego unikatowości świadczy możliwość wykonania zabiegu HYDROBALANS- niejako stanowiącego etap pośredni pomiędzy mezoterapią a klasycznym wypełnieniem

Muflon jak Ty co napiszesz, to juz tak, że kto Cie nie zna to mysli, że to prawda, cha,cha. Ciekawam gdzie te gąbczaste wałki u takiej szczupłej kobitki jak Ty.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 27 sty 2009, 12:03

Miraabelko oj dobrze byloby zeby moj restylane w szyi utrzymal sie dlugo,lecz ja nie mam zludzen .Gora trzy miesiace i bedze po restylanie.
Z reszta nie wiem czy ta delikatna w sumie poprawa jest warta az 400 zl.
Mysle ze trzeba przestawiec swoej myslenie i miec w d....e szyje:)
Skupic sie na bardziej spektakularnych efektach.
Jak wygram w jakiej loterii kupe forsy wtedy owszem hehe zajme sie szyja.
A teraz moim celem jest brzuch.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 27 sty 2009, 13:48

ullrike, no, tego.
Moje grudki (chamskie jedne) siedzą juz ponad 3 miesiące. jest nadzieja, że Ci dłużej potrzyma :-)
Jak kurcze spektakularnych? Na wierzchu chcesz z tym brzuchem chodzic? :badgrin: Nie przejmuj-że sie tak strasznie. Podczytuję to Wasze odchudzanie. Strasznie to przezywacie. No, faktem jest że ja tez kiedys (po dzieciach) chudłam na własna reke. Byłabym sie w anoreksje wpedziła. Ale schudłam. Czego i Wam życzę, ale nie kosztem nerwacji.
A uda moje, choc niegrube i tak jak stare wałki są:-(
Może by tak se cos odessać :badgrin:

amanda211
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: amanda211 » 27 sty 2009, 14:20

8-) ...fajny temat ... robiłam kwas hialuronowy na szyje trzy razy pod rząd w odstepach co 2 tygodnie / 3 x 600 pln / z efektu jestem zadowolona , ale niestety powtórka za pół roku . To samo chciałam pod oczy ale słabsze , niestety zrobiłam raz / 500 pln /i wszystko mi opadło tzn. w tej chwili mam podkówki pod oczami z kwasu hialuronowego, ide w sobote moze cos z tym zrobi . Robiłam w zeszłym roku botox pod oczy / nie kurze łapki bo ich nie mam / i tez mi opadło . Widocznie nic nie moge pod oczy :( , chyba sie zdecyduje na operacje , kogo polecacie ...?

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”