aparaty fotograficzne

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 01 sty 2009, 14:44

Rina pisze:Do czego Ci aparat Michitka?
Potrzebuję aparat na wyjazdy, wycieczki -po to jest mi głównie potzrebny
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 02 sty 2009, 13:29

Rina pisze:E tam, rewelacyjne Narazie sie ucze i codziennie odkrywam nowe funkcje i mozliwosci :)
Rina, naprawde robisz sliczne zdjecia 8-) bylam naprawde pod duzym wrazeniem, jak zobaczylam te zdjecia z lasu w "naszych fotkach" :-D

a ja chyba musze kupic sobie jakis fajny kompakt cyfrowy ;) lustrzanka jest dobra wtedy, kiedy idziemy gdzies tylko z zamiarem robienia zdjec ;) i to dobrych zdjec ;)
ja mam tylko lustrzanke i czasami brakuje mi czegos lekkiego i porecznego, szczegolnie kiedy chodzi o samo pstrykanie zdjec dla pstrykania ;) chcialabym cos malego i plaskiego, zeby mozna go bylo wlozyc do kieszeni ;) szczegolnie jak sie idzie na impreze itp to nie chce mi sie taszczyc lustrzanki....a potem sie boje, ze jak ja gdzies zostawie, to mi ktos ukradnie ;)
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 04 sty 2009, 14:58

Czekam na przesyłkę jednak tego Canona :-D
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 05 sty 2009, 12:47

Michitka pisze:Czekam na przesyłkę jednak tego Canona
...fajna zabawka!
Czekam Michitka na fotki!

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 07 sty 2009, 22:47

Anielicanrw pisze:
Michitka pisze:Czekam na przesyłkę jednak tego Canona
...fajna zabawka!
Czekam Michitka na fotki!
Anielica, jutro będę miała to cacko --jak nauczę się je obsługiwać to może coś pstryknę ;)

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 08 sty 2009, 13:24

Dziewczyny ja na Canonach zbytnio sie nie znam, dlatego prosze o jakąś rade, bo wciaz niezdecydowalam czy chce inwestowac w Nikona czy też wlasnie w Canona.
Najbardziej chce robic fotki przede wszystkim ludziom- do tego bedzie mi potrzebny aparat.
Poki co ucze sie, wiec nie chce kupic sprzetu zbyt skomplikowanego na poczatek.
Czy Canon ma tansze obiektywy jak Nikon? I czy znajde w Canonie cos podobnego jak Nikon d80?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 08 sty 2009, 17:22

Od siebie moge tylko powiedziec,ze teraz mam Canona 450D oczywiscie za porada Mary...mialam 400D ale zmienilam na nowszy model... Firma nie ma znaczenia ...chodz jest widze wojna miedzy Canonem a Nikonem..mam rowniez Nikona lustrzanke ale starszy typ F65 na filmy...maja swoj urok,piekne fotki mi robil...ale najwazniejsze jest pozniej okreslenie jakie fotki chcesz robic...i wtedy jesli juz kupisz sobie aparat sukupic sie na odpowiednim obiektywie...
Co do obiektywow...czy do Canona czy do Nikona mozesz zakupic obiektyw nie tylko firmowy,ktory jest o wiele drozszy...ale np.Sigmy czy Tamrona...ale z mocowaniem do danej marki aparatu... Ja powiem szczerze,ze przede wszystkim kierowalam sie tym ze Canon ma wiecej dodatkow...i sa tansze... Ale co bys nie wybrala....aparat nei kupujemy co miesiac i tak samo wydatek na odopwiedni obiektyw jest jednorazowy...
Ja kupilam Canona 450D wraz z obietywem kitowym 18-55mm standartowo dodawany do body... obiektyw ten ma dodatkowo jako nowos dodany stabilizator...czego nei bylo w poprzednim i nie ma tej funkcji w samym body 450D ale to nie potrzebny szczegol...
Ja jestem raczukujaca amatorka...wiecej moze powiedziec Mara,bo ona jest tu ekspertem...ja sie jej posluchalam i jestem bardzo zadowolona... To nie aparat robi fotki tylko Ty...ty swoja wizje pokazujesz za pomoca aparatu...a najwazniejszy w lustrzance jest obiektyw... Gdzies w tym temacie przeczytaj pare stron wstecz podany jest link do stronki gdzie mozna sobie porownac aparaty...Polecam tez dobre strony o fotografi,aparatach ,obiektywach i same fora na ktorych mozna poczytac co tam ludzie polecaja,jakie maja doswiadczenia.... ;)

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 08 sty 2009, 18:11

wybierz ten, ktory ci bardziej pasuje. do reki, do oka, w obsludze. firma nie ma znaczenia. ja kupilam canona, bo wiekszosc znajomych fotografow je ma i latwiej bedzie mi pozyczyc szkla do niego poprostu. poza tym- do canona jest dziebko wiekszy wybor szkiel firmowych i ich tanszych zamiennikow. tyle w temacie :)
Próżność to mój ulubiony grzech...

ewelinakarolina
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: ewelinakarolina » 09 sty 2009, 14:26

a jaki obiektyw na poczatek jesli mamy juz canona450???od czego najlepiej zaczac?co brac przedewszystkim pod uwage?

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 09 sty 2009, 14:56

Dobra dostałam tego Canona --i no zielona jestem --choć go włączyłam i tyle

ale co to sa te określenia P?Tv?Av itp?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”