Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.3

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Dominia
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominia » 17 gru 2008, 17:57

Poród intymny nie w tym sensie, że bez męża czy partnera ale bez zbędnego personelu. W PL jak rodziłam to leżałam okrakiem na plecach i każdy kto chciał mógł sobie zaglądnąć tu i ówdzie :? I tak robili, przychodzili co jakiś czas, zaglądali między nogi, wsadzali palce i mówili ile jeszcze mi zostało stanu błogosławionego :?
Z kolei podczas porodu w UK leżałam dość długo w...spodniach :-) Dopiero gdy bóle były prawie parte położna zapytała się mnie, czy jestem gotowa na to, żeby zdjąć spodnie :p Nie było lekarza, tylko ta jedna położna która i tak znikała raz na jakiś czas. Byłam więc często sama z moim facetem. Dopiero gdy zaczęły się małe komplikacje podczas partych (mojemu księciulku nie śpieszyło się na świat) wezwano panią doktor i drugą położną. Rodziłam we wszystkich pozycjach w jakich chyba się da :-D Po porodzie karmisz sama, przewijasz sama, przebierasz sama. Ja poprosiłam o pierwsze przewinięcie bo bałam się, co ja tam zastanę w tej pieluszce :-)
Moje dwa marzenia...wkrĂłtce do speÂłnienia...

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 17 gru 2008, 22:00

Ale mnie dawno nie bylo,bo cos mam z forum,ze rzadko moge wejsc !
Dzisiaj mielismy w szkole mala wigilie i poznalam troche tradycji brytyjskiej w swieta; maja mnostwo fajnych wspolnych zabaw,gier,zgadywanek itp. Fajnie. U nas sie tlyko przed tv siedzi :badgrin:
W Uk faktycznie rodzi sie bez zbednego personelu,oni uwazaja,ze lekarz "na pokladzie" to zly znak i pielegniarka jest tylko z Toba i maz lub ktokolwiek z rodziny. Oczywiscie przychodzi lekarz jak cos nie gra. Ja juz dawno wybralam metode porodu na samym poczatku -we wodzie,mysle ze to najlatwiejszy dla mnie sposob no i czuje sie we wodzie jak ryba ;) ,tak na sucho pewnie bardziej boli. I po porodzie jestes z dzieckiem,i pokazuja ci jak przewijac czy jak karmic, slyszalam BARDZO DUZO pozytywnych rzeczy na temat rodzenia w uk,ze traktuja cie jak czlowieka, i ciesze sie ze bede tu w takiej chwili, slyszalam od znajomych,ze ich znajomi specjalnie przyjezdzaja do uk rodzic. W Polsce slyszalam natomiast same niepochlebne opinie o poloznych czy pielegniarkach. Lepiej ponoc traktuje sie tu psy niz kobiety rodzace w polsce... :roll:

ps a moja dzidzia prawdopodobie bedzie miala francuskie imie ( moze Sophie ) :-D (jesli to bedzie dziewczynka)
Ja mialam miec na imie Zofia :badgrin:

ps wszyscy mi sie pytaja czy to boy czy girl i sie dziwia,ze tego mi nie powiedzieli; a niestety w uk to tylko jeden,gora dwa skany obowiazuja,wiec dowiem sie w Polsce jak pojade po swietach :-)
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

niebieski
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: niebieski » 17 gru 2008, 22:05

czytam wasze wszystkie posty i zbieram wiedzę od tak mądrych i doświadczonych kobiet jak wy.
Nie jestem jeszcze w ciąży...ale czasem już bym chciała mieć małego brzdąca :badgrin: ...no ale jeszcze trochę muszę poczekać.

Samanthii jak ten czas leci...pamiętam cię z forum jak jeszcze nie byłaś w ciąży, a tu proszę..będziesz mama i to na dodatek śliczna, widziałam twoje ostatnie zdjęcia, tu na forum...oj trzymasz sie super 8-) ...ciąża ci służy.

Bluebeleczka mnie tez jakiś wirus dopadł....i mam bóle mięśni, okropny katar i ból gardła, ogólnie czuje sie fatalnie, jakby mnie 100 ciężarówek przejechało. Do tego musiałam przesunąć interview....bo moja koncentracja jest przez tego virusa na niskim poziomie, po za tym nie umiem się na niczym innym skupić :roll: tuż przed świętami...więc te interview może poczekać :?:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Poli
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Poli » 18 gru 2008, 11:37

Samanthii zdjecie boskie PDT_Love_16 , oj rosnie, rosnie maluszek 8-)

bluebeleczka pisze:rodzilam w domku w pozycji ktora mi odpowiadala, polozna zdala sie na moj instynkt jak powiedziala, ze mamy najlepiej wiedza jak to zrobic i rodzilam hi,hi hmm.......na kucaco.
Tylko zazdroscic, tak powinna rodzic kazda kobieta :!: . A nie rutynowo: na lozko, rozchylic nogi, lekarz nacina itd :evil: , U nas w polsce porod traktuje sie jak operacje, koniecznosc, a nie jak cos naturalnego- piekne przezycie.

Mam nadzieje, ze w koncu wrocimy we wszystkich krajach do porodow naturalnych w pozycji pionowej i bez tych cholernych parć, ktore tylko stresuja dziecko i dopuszczaja do pekniec pochwy i zeszpecenia nas kobiet :?

Ja w 3 miesiacu mialam chyba juz z 5 kg na plus :badgrin: , a podczas calej ciazy przytylam z 20 :x , ale ja bylam bardzo szczupla przed ciaza, wazylam 45 kg, a zrzucilam te dodatkowe kilogramy chyba w niecaly miesiac :p , moj syn byl nielzym zarlokiem :-D i wyyssal ze mnie wszystkie zapasy tluszczyku :-)

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 18 gru 2008, 12:51

Moze chlopiec hehe,ale ja czuje ostanio,ze jednak moze dziewczynka :) :badgrin:
Bardzo podobaja mi sie w ogole francuskie imiona.

Ja mialam tylko dwa skany(ten jeden i tak specjalny). A brzuszek juz mam naprawde duzy i widoczny i codziennie mnie maluch kopie,tanczy w tym brzuchu przez prawie caly dzien, (wiem juz kiedy mniej wiecej jest aktywny a kiedy chodzi spac), doslownie czuje juz reka od paru tyogodni :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Przytylam w sumie tylko w brzuchu i na nieszczescie w tylku najwiecej :roll: ciekawe ile jeszcze przytyjemy nie ? ;)
Moj podczas skanu jednego bo na drugim spal,byl bardzo ruchliwy i widzialam wszystkie paluszki,kiedys tez tu wkleilam skan.
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 18 gru 2008, 13:37

Sam i Londyjka --powklejajcie swoje fotki --no pochwalcie się tak pięknie wyglądacie :-D

Sam --będzie dziewczynka, a u Londyjki -chłopiec --tak obstawiam :p
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
Dominia
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominia » 18 gru 2008, 13:45

Ja podczas dwóch ciąż(urodziłam dwóch chłopczyków) niestety wyglądałam okropnie.
Dziewczyny no właśnie, wklejcie zdjęcia :-D
Moje dwa marzenia...wkrĂłtce do speÂłnienia...

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 18 gru 2008, 18:40

Londyjka pisze:wszyscy mi sie pytaja czy to boy czy girl i sie dziwia,ze tego mi nie powiedzieli; a niestety w uk to tylko jeden,gora dwa skany obowiazuja,wiec dowiem sie w Polsce jak pojade po swietach :-)
hihi londyjka niemow nam kto bedzie pozwol zgadnac hihihi
zabawimy sie ;)
a moze sama sobie zrob niespodziewanke i nie dowiadoj sie czy boy czy girl?! hihihi
Samanthii pisze:a teraz znowu stoi przede mna deser a la samanthii !!!
mmmmmm mniam mniam mniam ;)
co ty tam slodziaku wlozylas????
czekoladowy budyn???
Samanthii pisze: no ja licze na jakies 10-12 kg. :roll:
hm.. mam dwie wiadomosci, zla i dobra hihi
zla jest taka - ze mozesz przytyc wiecej - choc nie koniecznie
a dobra to taka ze zrzucisz wszystko nim sie obejrzysz hihi

ja przytylam ponad 25 kilo mimo ze obrzywialam sie jak najzdrowiej tylko sie dalo
spuchlam strasznie , ale wszytsko zeszlo ze mnie bardzo szybko....
dzis znow waze za duzo ale to dlatego ze zle sie odzywiam :evil:
nie ruszam sie tylko jem i tyje :evil:

:-D :-) :-D :-) :-D :-) :-D :-) :-D :-) :-D :-) :-D :-) :-D
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 18 gru 2008, 20:39

cukiereczekPL, tyle przytylas?? :o to ja mialam nadzieje,ze tak zostanie u mnie :badgrin: :badgrin:
co do plci nie dam rady w niewiedzy wytrzymac, musze wiedziec :-D ale wam moge zrobic quiz na zgaduj zgadule jak wroce z pl ;) jestem bardzo ciekawa sama co sie "wykluje " http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 5_1_55.gif

Dzisiaj zarzadzilam w domu porzadki przedswiateczne, bylo http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 3_13_3.gif
i szorowanie http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... _11_6v.gif
nastepnie dekorowalismy sprayem okna (takie tam rozne balwanki,renifery itp i snieg )
i biegalam po tesco za lampkami i nie wierze,ale w calym tesco extra,takim wybitnie duzym nie bylo lampek a chcialam dzisiaj ubrac choinke http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... hoinka.gif

Michitka Ty wklejaj fotke,bo my sie juz trocho rozroslysmy :badgrin:

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 18 gru 2008, 21:41

Michitka pisze:Sam i Londyjka --powklejajcie swoje fotki --no pochwalcie się tak pięknie wyglądacie
Dominia pisze: Dziewczyny no właśnie, wklejcie zdjęcia
:badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:
widzisz londyjka... palca dac- to zaraz cala reke by laski chcialy !!! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... thii/5.gif

dostaniecie pozniej cos ode mnie... ;)
...narazie londyjka zaszalala... i pieknosc pokazala sie nam w awatarze... :p :p

cukiereczekPL pisze:Samanthii napisał/a:
a teraz znowu stoi przede mna deser a la samanthii !!!

mmmmmm mniam mniam mniam
co ty tam slodziaku wlozylas????
czekoladowy budyn???
hehe
budyn waniliowy, bananki zmielone, czekolada (gorzka, robiona), rodzynki , bita smietana (tez wlasnorecznie bita :badgrin: ) i dwa plasterki kiwi !!!http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... erbaty.gif
byl pyyyszny ,hehe http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... op_014.gif

ja jeszcze nie sprzatalam... bo nie mam co !!!http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... e_wiem.gif
wystarczy przeczepac dywanik w salonie, wyczyscic podlogi i bedzie git ! :p
okien nie myje... bo wciaz sniezy... i bylo by bez sensu... :doubt:

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”