Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.3

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 04 gru 2008, 10:19

:roll: nie wiem czemu ludzi mieszkających na wsi tak się osądza, w ogóle się z tym nie zgadzam, wszędzie można spotkać tego typu osoby czy to w mieście, czy na wsi ......

Awatar użytkownika
magdaj
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: magdaj » 04 gru 2008, 11:03

anne21, Nadia125, to była metafora... ;)

też mieszkałam na wsi przez kilka lat i ta wypowiedż wogóle mnie nie uraziła..
wyluzujcie bioderka dziewczynki.. 8-)
18.09.08 mentor plus profil 250cc i 225cc
14.06.10 mentor 275hp i 225hp
15.11.10 korekcja otoczek

dr Checinski

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 04 gru 2008, 12:11

dokladnie...
Tymbardziej jak ktos sie za takiego nie uwaza po co zaraz obrazy ;)

A z ta opinia zadufanych Polek to ja na codzien sie spotykam, sama z boku widze to wszystko i sama zle sie czuje w klasie w towarzystwie niektorych Polek,ktore chodza sztywne jakby kij polknely(chociaz pakiszki tez za takie uchodza...ale na pierwszy rzut oka,bo jednak usmiechaja sie do innych itp. ) Kiedy byly w klasie same tajki czy inne narody bylo duzo sympatyczniej. One sa zawsze takie wesole , Polacy nie potrafia podejsc do siebie z przymruzenie oka, biora wszystko zbyt powaznie...) oczywisice nie wszyscy,zeby nie bylo... ;)

kurcze jak mi sie literowki myla,musza wciaz edytowac i poprawiac :oops:
A tak w ogole jak ida przygotowania do Swiat imigrantki???
U nas ostanio nawet lezal snieg :-D
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 04 gru 2008, 12:55

...
dziex ,ze jestescie ze mna ! PDT_Love_12

anne... nie musisz czekac rok ! pakuj walize i juz do Sam uderzaj !!! :p :p
(zreszta, wszystkie mozecie) ;)

a cukiereczkowi to chodzilo o te laski, ktore ledwo co sie odchamily na zachodzie :p
a juz nos wyzej dupy nosza ! (a wy przeciez nie z tych...wiec luzik !)http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... ktoria.gif

...ja tez za takimi nie przepadam...
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/1323.gif

jesli moge cos powiedziec o polkach...mieszkajacych tutaj... :oops:
to do tej pory poznalam same materialistki...!!! :shock: :shock: :shock:

...zawsze, za wszelka cene chcialy pokazac ,ze ich to stac na wszystko!
ale czym (?) wygladem - przede wszystkim CIUCHAMI !!! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... hii/24.gif
IM WIECEJ TYM LEPIEJ - :badgrin: , im bardziej rzucajaca sie w oczy, tym bogatsza... :badgrin:
...w rzeczywistosci sama tandeta !http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... jezuuu.gif
czesto lubily tani luksus ,czyli kicz
...i oczywiscie wieelkie wypasione samochody... :x

a jak chodzilysmy razem na shopping...to zawsze byla obraza i juz temat sie nie kleil ... :oops:

ale coz, co kraj ,to obyczaj ! :badgrin:

moja rada: glupie dupy, najlepiej zignowrowac...http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/1371.gif

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 04 gru 2008, 14:18

Samanthii pisze:czesto lubily tani luksus ,czyli kicz
...i oczywiscie wieelkie wypasione samochody..
a ja z takimi spotykalam sie w Polsce jak przyjezdzalam z mezem i dziecmi na wakacje . Mialam radoche jak ogladalam ich zachowanie a mezowie z szerokimi barami i ogolonymi glowami nie odstawali od zon :roll: o byl wyscig kto ma lepszy samochod , wyzsze szpilki zalozone tylko na sniadanie w hotelu (potem byl wypad na plaze) czy inne glupoty.Na mnie patrzyli sie dziwnie bo ...wygladalam tak ...normalnie i ...stawialam daleko samochod (wypasiony :badgrin:) zamiast jak oni prawie na wejsciowych schodach , podjezdzajac z piskiem opon. A kiedys kiedy spalam w Grand Hotelu w Sopocie to mnie napadly "dziewczynki" bo myslaly ze moj maz to ...klient :evil: a to byl ich rewir hmmm
Mozna sie smiac ale naprawde to jest smutne
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 04 gru 2008, 15:53

Ja się nie obrażam, akurat nie mieszkam na wsi, nie jeden raz się spotkałam z opinią, że jak cham czy "burak" to zaraz musi być ze wsi i to mi się nie podoba, nawet jako metafora :-)

Odnośnie ludzi na emigracji, to ja mam chyba szczęście :-) Mieszkam w UK 1,5 roku mam parę koleżanek Polek i są to naprawdę fajne, normalne dziewczyny. Chodzę na angielski gdzie przewaga ludzi to Polacy i też jest ok. Może za krótko tu jestem ;)

niebieski
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: niebieski » 04 gru 2008, 16:41

Ja w Anglii nie mam żadnych koleżanek wszystkie to takie pustaki i po pierwsze fałszywe baby, którym nie można zaufać. Z jedna to sie prawie w ubikacji pobiłam, tak mi dupę obrobiła, ze hej. A poszło o ty ze jakiś Portugalczyk podszedł do mnie na dyskotece i poprosił do tańca i zatańczyłam z nim, dość spontanicznie (tzn ja bardzo lubię tańczyć i mam dobre poczucie rytmu, wiec jak przystało na mnie, zaszalałam na parkiecie) ale bez żadnych macanek lub pocałunków. To ona mi zrobiła wykład jak ja sie zachowuje, ze mam chłopaka od 10 lat i nie powinnam sie tak zachowywać i ze jej nie chodzi o to ze to on ja nie poprosił...tylko. Ona i jej płytkie koleżanki ciągły mnie wtedy do clubu i jakoś im nie przeszkadzało, ze mam chłopaka!!!
Przychodzę w poniedziałek do pracy....i jakoś wszyscy dziwnie na mnie patrzą, no wiece tak z pod byka i wtedy jedna z moich koleżanek powiedziała mi, ze już wszyscy wiedza i oczywiście ona jeszcze coś dodała jakieś głupoty, zaczęła sie wtrącać w mój związek :| oceniać mnie, pouczać i najśmieszniejsze jest to ze ta głupia krowa nie miała żadnego poważnego związku i nie umiała nigdy żadnego faceta przy sobie zatrzymać. Tak na marginesie zawsze wybierała zajętych facetów, żonatych z dziećmi. I takie coś, takie gówno miało prawo mnie oceniać i z szarpać mi moja reputacje :roll:
Nie tłumaczyłam sie przed tymi wszystkimi ludźmi,bo nie było sensu
wiec taniec z nieznajomym ukazał jej prawdziwe oblicze i poróżnił nas....od tego momentu powiedziałam, ze nie będę tu szukać żadnych pseudo koleżanek...fałszywych żmij
Moje koleżanki z polski to normalne dziewczyny, można z nimi konie kraść i zawsze są pomocne i super sie rozumiemy :-) ale tu w Anglii nie potrafię.....tym ludziom tu odbija czy co? Juz niedługo i jedziemy do Polski....tam jest nasze miejsce..... wiem ze nie będzie łatwo ale jak robie bilans strat i zysków to tylko kasa mnie tu trzyma....tu sie nie rozwijam, bo nie mam na to czasu, jestem po pracy tak zmęczona ze padam na łózko, ciągle zmieniam prace :o bo prawie nigdzie nie wytrzymuje długo....a jak widzę jak Polacy podniecają sie tymi pieniędzmi zarobionymi i tylko to sie dla nich liczy, żeby później jak przyjadą do polski szpanować jacy to panowie wielcy sie z nich zrobili.
Czuje już taki nie smak i jestem już tak zmęczona, ze chce wracać :cry:

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 04 gru 2008, 16:47

Nadia125 pisze:dnośnie ludzi na emigracji, to ja mam chyba szczęście :-) Mieszkam w UK 1,5 roku mam parę koleżanek Polek i są to naprawdę fajne, normalne dziewczyny. Chodzę na angielski gdzie przewaga ludzi to Polacy i też jest ok. Może za krótko tu jestem ;)
wiadomo,ze czlowieka poznaje sie cale zycie, ale to nie o tym...jak juz jest okey od razu ,to masz szczescie do ludzi. Ale niestety przewaza to co mowi opinia, ze ciezko jest takich spotkac. Ja moze na 100 spotkalam 10 normalnych.

Ja niedawno chcialam sie spotkac z jedna poznana przez internet,ale juz od samego poczatku zaczela sie nosic co to nie ona,wiec wychodze z zalozenia ze lepiej miec malo znajomych niz byle jakich....a stresowac sie kims teraz mi nie wskazane ;)
Ale ja z natury bardzo wierze w ludzi pomimo zawodów jakie doswiadczylam i wciaz mam nadzieje na spotkanie jakiejs bratniej duszyczki
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 04 gru 2008, 17:27

magdaj pisze:anne21, Nadia125, to była metafora... ;)

też mieszkałam na wsi przez kilka lat i ta wypowiedż wogóle mnie nie uraziła..
dokladnie !!!
ja tez jestem ze wsi i uwieelbiam wies!!!!

chodzilo tylko o zachowanie
ludzie zapominaja kim sa....kiedys skromni mili a teraz zadufani i drugiego by w lyzce wody utopili...
Nadia125 pisze:jak cham czy "burak" to zaraz musi być ze wsi i to mi się nie podoba, nawet jako metafora :-)
ja nie generalizuje ze chamy czy buraki sa ze wsi...
moga byc nawet z palacu...
Nadia125 pisze: Odnośnie ludzi na emigracji, to ja mam chyba szczęście
oby bylo jak piszesz
a moze jestes tu za krotko....
Londyjka pisze:Ale ja z natury bardzo wierze w ludzi pomimo zawodów jakie doswiadczylam i wciaz mam nadzieje na spotkanie jakiejs bratniej duszyczki
to tak jak ja....
mi na 5 lat pobytu tu i poznania maaassssyy dziewczat i ludzi ogolnie
udalo sie zaprzyjaznic z garstka polek wiec... nie mozna powiedziec ze niema fajnych ludzi bo sa ale baardzo nieliczni i w mniejszosci...

naprawde mnostwo ludzi chodzi tu z zbyt wysoko podniesiona glowa....
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 04 gru 2008, 18:33

Cukiereczek fakt jestem tu krótko, nie znam zbyt wielu osób, raczej w zawieraniu bliższych znajomości jestem ostrożna, poza tym nie pracuje, więc też mam ograniczony kontakt. Prawda jest taka, że nasłuchałam się sporo o zazdrości, zawiści ze strony Polaków zwłaszcza w miejscu pracy. Polacy niestety są takim narodem (oczywiście nie wszyscy), ostatnio w telewizji Pazura powiedział, że Polacy nie mają twarzy tylko "gęby", przykre ale prawdziwe i chyba jako jedyny naród nie potrafimy trzymać się razem tylko dołki pod sobą kopać.

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”