Nałóg - papierosy..

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
mleczna krowa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: mleczna krowa » 21 lip 2005, 22:16

wychodzi na to, że 14 :oops:

A wszystko przez to, że powstały gimnazja. To chyba najgorsza decyzja jaka została ostatnio podjeta w sprawie szkolnictwa. :evil:

A byłam takim grzecznym dzieckiem... :roll: :wink:
Omnis amans amens

Awatar użytkownika
Tatiana
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Tatiana » 22 lip 2005, 09:46

a w tej kwestii zgodze sie z Toba w 100%!!! to bylo najglupsze posuniecie oswiaty jakie mogli zrobic! to , co sie dzieje w Gimnazjach, to sie w glowie nie miesci!Pracowalam przez rok w gimn. i powiedzialam ze nigdy wiecej!!!! to jest chyba najglupszy wiek dzieciakow i papierosy, alkohol oraz dragi sa nieodzownym wizerunkiem niektorych gimnazjow-TRAGEDIA!!!

Awatar użytkownika
mleczna krowa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: mleczna krowa » 22 lip 2005, 11:17

dokładnie! Ja wyszłam z gimnazjum głupsza niz, za nim tam poszłam, nie przywiązują wagi do nauki, nauczycielom czasami chyba bardziej zalezy by lekcji nie było niz uczniom, a papierosy paliło sie w szatni przy klatce schodowej, a ochrona, która miała nas pilnowac bysmy tego nie robili, stała i patrzyła czy nie ida nauczyciele... :lol: a sklepiku mozna było kupowac papierosy na sztuki...hehe :lol:

Ogólnie cos słyszalam, że maja spowrotem przywrócic system 8 klas pods. i 4 l.O ale zanim sie to stanie jeszcze duzo młodzieży sie zmarnuje.....

Ja musze powiedzieć, że z podst. wyszłam z czerwonym paskie (przez 6 lat) i wzorowym zachowaniem a po 1 kl. gimn. miałam sredia 3.1 i zachowanie nieodpowiednie, później sie przeniosłam do innego gim....

PORAŻKA!!!!
Omnis amans amens

Awatar użytkownika
A.K.
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: A.K. » 22 lip 2005, 21:24

Ja rzucilam palenie jak zaszlam w ciaze.Niestety po pierwszym dziecku zaczelam po 18 miesiacach.Palilam znowu przez 5 lat(20 papierosöw i wiecej dziennie)Przy drugiej ciazy rzucilam znowu i nie pale do tej pory (prawie 5 lat).Przestawalam palic bez zadnych srodköw pomocniczych , poprostu z dnia na dzien.Ciaza i zdrowie dziecka mnie dopingowalo !!! Wszystkim wolacym skonczyc z nalogiem zycze wytrwalosci !!! :D

Awatar użytkownika
panczenka
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: panczenka » 23 lip 2005, 11:53

Ja nie pale już 2 tyg. ale bardzo się boję że utyję bo ciągle mam na coś ochote.Staram się nie myśleć o jedzeniu i pić dużo wody niegazowanej ale czasami jest mi ciężko od tej wody bo potrafie wypić nawet 4 litry dziennie

Awatar użytkownika
mleczna krowa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: mleczna krowa » 23 lip 2005, 12:46

Panczenka, wody nigdy niezawiele... :wink: To co tylko na zdrowie może wyjśc..heh

Pamietam jak kiedys rzucałam (to była jedna z wielu nieudanych prób) to cały czas musialam miec cos w buzi, a to jakies mentosy, albo guma do żucia, albo M&M's , najgorsze było to, że koleżanka przy mnie paliła a ja nie mogłam :evil: Ale wytrzymałam wtedy tylko 3 dni...ech a jak zapaliłam to tak sie cieszyłam, ze szok. Jak dziecko z lizaka,normalnie skskałam do góry... :lol:
Omnis amans amens

Awatar użytkownika
bbpp77
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: bbpp77 » 03 sie 2005, 13:36

A ja nie palę od wczoraj. Byłam wczoraj na biorezonansie magnetycznym i wbrew pozorom, daje to efekt. Oczywiście uzależnienie psychiczne jest tak jak było, natomiast nie odczuwa się fizycznej potrzeby nikotyny. Paliłam ;) pierwszego papierosa w pracy przy kawie i jak mi wszedł rano klient, gotowam była go zabić, bo aż mnie trzęsło do papierosa. Natomiast po tym niemalże nie odczuwam braku nikotyny!!! Gdybym dziś miała więcej pracy chyba zapomniałabym o nałogu!! Polecam
Achh była ze mną moja mama, która paliła ponad paczkę od bodajże 35 lat i też się dzis trzyma!!! :mrgreen: zobaczymy jak będzie dalej...

Awatar użytkownika
Alma
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Alma » 03 sie 2005, 15:43

bbpp77 życzę powodzenia ;) Może i ja spróbuję tej metody. Rzucałam już chyba z 10 razy. Pale już dosyć długo i na dodatek paczkę dziennie. Najważniejsze chyba to chcieć rzucić palenie no i silna wola :?
Ja jestem przed operacją i planuję po raz kolejny rzucić. Może to mnie zmobilizuje, bo chciałabym żeby wszystko dobrze i szybko się goiło ;)

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 03 sie 2005, 16:23

Jak ten czas leci :wink: nie pale juz bity miecsiac....
pozdrawiam Kamila :)
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.

Awatar użytkownika
Tatiana
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Tatiana » 03 sie 2005, 22:04

3maj sie kamila, bo wiadomo o co chodzi w tej chwili najbardziej... :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”