Miejsca, które warto zobaczyć cz.II

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 24 lis 2008, 19:50

nie obylo sie bez niespodzianek:/

jaka pogode mialas mara? - a ja sie zastanwialam gdzie wyblas;)
dalabys jakies fotki:) ty masz napewno ciekawe;)
fajnie ze wypoczelas

Awatar użytkownika
Rina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rina » 24 lis 2008, 20:17

mara bedzie co wspominac :)

Szukam wlasnie miejsca na przyszloroczny wyjazd. W tym roku bylam w sharmie + izrael i jego atrakcje(morze martwe , cos niesamowitego). Podjelam decyzje, ze kolejnym miejscem wlasnie bedzie Taba. I tak bylo w sumie do niedawna... az obejrzalam film capitan corelli... no i zamarzyla mi sie grecka kefalonia :)

mara szepnij mi cos na temat rafy przy hotelu.
no i podlaczam sie do prosby o fotki :p

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 24 lis 2008, 20:43

fotki beda, mam z 3 aparatow ;)
narazie takie tam moje:

jerusalem:
http://i36.photobucket.com/albums/e30/B ... small2.jpg

taba heights za mna, brodzac w morzu przy hotelu:
http://i36.photobucket.com/albums/e30/B ... 1small.jpg

taba jest fajna. przynajmniej czesc przy izraelskiej granicy. te gory, ta zatoka. wielblady spacerujace ulicami i wyzerajace zarcie ze smietnikow ;) ja bylam naprawde blisko granicy, na samym srodku zatoki. cudny widok z plazy na jordanie i arabie saudyjska. hotel tez sobie chwale bardzo. w sumie to jesli ktos chce spokoju to taba jest idealna. dla liczacych na rozrywki na miescie- odpada. miasta nie ma. miejscowosc byla oddalona od mojego hotelu o 20minut drogi autem i zawsze bylo mi nie po drodze. a jako iz miejscowosc ta to taka wieksza dziura typu cos tam cos tam na krzyz to sobie odpuscilam. lubiacym zycie nocne polecam sasiedniego hiltona, w movenpicku cisza i spokoj. obsluga w hotelu super, nie zdazysz zamowic a oni juz ci drinka niosa, naprawde sie staraja i podobno nie ma porownania miedzy tym co ludzie dostaja w sharm czy hurghadzie a tu. temperatura co dzien miedzy 25 a 30 stopni, woda 23, nad morzem martwym 30 stopni powietrze, w jerozolimie kolo 17-23. rafa przy hotelu sliczna, szczegolnie miedzy hiltonem a movenpickiem. tak cudna, ze sama sprobowalam snorkelingu :) przy hiltonie juz gorzej, powiedzmy, ze zadeptana ;)
co do jerozolimy i autonomii palestynskiej- absolutne must see. kompletnie rozlozyla mnie sciana placzu. nie wiem co napisac. miejsce niesamowite. miejsca kultu religijnego chrzescijan tak srednio dla mnie- znaczenie symboliczne budowli postawionych w XVIIIw srednio mi robi. ale sam wjazd do palestyny, te ulice- szok. dopiero wtedy zdalam sobie sprawe gdzie ja jestem.
co do ludzi- mam dosc rosjan. sa wszedzie, w ilosci hurtowej. w hotelu plaga. pili od sniadania po szklance wodki ale na szczescie zasypiali na plazy... nasi rodacy tez sie nie popisuja za bardzo- panie z mojej wycieczki robily sobie zdjecia na tle sciany placzu stojac do niej plecami w krotkich rekawkach... zenada... albo schemat typu "zrobmy sobie zdjecie w grobie jezusa"... albo lepiej- "zrobmy zdjecie zolnierzom z dluga bronia pilnujacym muru sharona.. lub uzbrojonemu zenskiemu personelowi granicy" . poprostu czasami nie przyznawalam sie, ze jestem polka..
jakies jeszcze pytanka? :)
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 24 lis 2008, 20:51

Mara czekamy na resztę fotek -chętnie pooglądam moje ukochane miejsce :-D
Hotel Hilton kojarzę

Na mnie Izrael, Morze Martwe wywarło ogromne wrażenie --jedna z piękniejszych pobytów na jakich byłam i ta magia Jerozolimy, zwłaszcza wieczorem w szabas

Nadal jest zaostrzone przekraczanie granicy??
Wjeżdżałaś na Masadę??
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 24 lis 2008, 20:52

mara, bosko :roll: zyc - nie umierac, jezdzic i zwiedzac :-) Zachecilas mnie bardzo i kiedys napewno sie tam wybiore :) No i ten Twoj biust ashh :p
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 24 lis 2008, 20:58

na granicy trzepia jak szaleni, pytaja nawet o imiona dziadkow...
na masadzie nie bylam, ogolnie mialam malo czasu bo planowany wyjazd byl o 2.30 z hotelu a granice opuscilam dopiero przed 6 rano... z powodu tego spoznienia musielismy zrezygnowac z paru rzeczy. ale za to jadlam obiad w sercu palestyny ;) ja bylam w czwartek, wiec mnie szabas ominal ale za to bar-mictve widzialam :)

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 24 lis 2008, 21:06

wlasnie a co tam do jedzenia dobrego daja?:)
2 tygodnie bylas?

ja starsznei byl sciane placzu chiala zobaczyc

nie wiem tylko czy w zimie oplaca mi sie tam pojecha czy pogoda bedzie w miare ladna...
fajne fotki- ladnie wyszlas;)

Awatar użytkownika
Rina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rina » 24 lis 2008, 22:27

Marus po pierwsze, slicznie wygladasz.
po drugie sliczne zdjecia,
po trzecie ja chce takie okulary :)
Czy to nie Ray Ban?

Z opisu widze, ze ten hotel by nam bardzo podpasowal. Cisza spokoj i piekna rafa :)

My w Izraelu bylismy jakos na przelomie maja i czerwca. To prawda, ze to magiczne miejsce.

Na obiadku w Betlejem tez bylismy, szlo sie takimi schodkami w gore. A widok z placu na te waskie, krete uliczki i budynki na wzniesieniach - zapieral dech w piersiach. W miejscach kultu chcrzescijan czulam sie dosyc nieswojo, golgote inaczej sobie wyobrazalam, tlumy ludzi oraz godziny czekania przed grobem Jezusa mnie przerazily, a widzac kobiety, ktore tarly calym swoim cialem plyte, na ktorej wg Biblii bylo namaszczenie - wpadlam w panike.
Musialam stamtad wyjsc, i na grupe czekalam na zewnatrz podziwiajac ichniejsza architekture.

Duze wrazenie wywarlo na mnie miejsce, gdzie byla "droga krzyzowa". Jejku, zakamarki, waskie uliczki i te straganiki z roznymi wypiekami i zapachem unoszacym sie wokol. Cos niesamowitego.
No i oczywiscie sciana placzu. Dopiero po powrocie do polski, dotarlo do mnie to, ze tam bylam :)

Przechodzilismy przez granice chyba z 3 godziny, bez zadnych niespodzianek. Pelno bramek i glupich pytan :) Typu jak mam na imie (a trzyma w reku moj paszport na odpowiedniej stronie). Ale widocznie tak to juz u nich jest..

A jaka jest plaza przy hotelu? Zwirek, czy nawieziony piaseczek?

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 24 lis 2008, 23:50

bylam tydzien.
piasek nawieziony, miejscami czerwony.
a okulary ray ban from ciotka milucha :)

Awatar użytkownika
Vodia
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Vodia » 28 gru 2008, 11:11

dziewczyny w tym roku chce leciecw wakacje na Krete :-)
Wiem dosc popularne i zaludnione przez turystów miejsce ale mi sie ubzduralo.

Zalezy mi natym zeby plaza była po wiekszosci piaszczysta :-)
Możecie cos polecic?
Podobno poludnie Krety...
Jakies konkretnie miejscowosci? ew. hotele?
11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”