blokada przed byciem matką

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

ewro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: ewro » 27 sie 2008, 08:02

ja podobnie jak wictory, ...będąc nawet już w zaawansowanej ciąży nie potrafiłam nawet zagadać do maluszków..byłam może juz w 7-8 mcu jak odwiedziła na koleżanka z trzymiesieczna córeczką..ja cos niespecjalnie przy rodzinie na nia spoglądałam...szczerze powiem że wogóle mnie to nie interesowało czułam lekkie przerażenie wszyscy obserwowali moja reakcje...a ja nic wkońcu męza mama dała mi maleństwo na ręce mówiąc " masz przecież niedługo swoje bedziesz trzymała.." przeżyłam traume potrzymalam tak kilka sekund dziecko po czym powiedzialam do koleżanki żeby mi je zzabrala bo sie zle czuje nic zupelnie nic nie czulam...nie umialam nawet czegokolwiek zdrobniale powiedziec do dziecka. Aż urodziłam swoje...balam sie ale wiecie co jak Dr ( a nie znałam płci) powiedzial 11:15 "no teraz mama bedzie mogła pleść warkocze" poryczałam sie była sliczna taka podobna do męża :-D zakochałam sie jest cudownym aniołkiem teraz raczej mała kopią swojej mamusi
ja wczesniej nawet imion nie szukałam dla dziecka...maż strasznie chciała mieć córkę..i to on od poczatku ciązy wraz z moja sister wybral imie...mi było to obojetne zgodziłam sie..a teraz jest to najpiekniejsze imie dla mnie na świecie
..tylko to wcale nie zmieniło mojego stosunku do innych dzieci...mam nadal do nich dystans i nie potrafie do nich sie zbliżyc..nawet do dzieci u nas w rodzinie..swoim sie zajmowałam a tymi nadal jakoś nie potrafie...i tak mi juz zostało...także nie martwcie sie SWOJE TO SWOJE :-D :-D :-D
2008-nowy nosek Dr LÂątkowski
poprawka- kwiecień 2009

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 24 lis 2008, 17:55

Dziewczyny!!!
Moj maz wlasnie nie dawno przedstawil mi swoj plan na przyszly rok....poinformowal mnie ze wszystko zaplanowal i ze we wrzesniu przyszlego roku ja zajde w ciaze :o Normalnie mnie zatkalo :? :oops: Powiedzial ze do tego czasu mnie przekona do dzidziusia.... :roll:
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
foxxia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: foxxia » 24 lis 2008, 18:01

misialeczek24, nie ma to jak wspólna decyzja :doubt:
Wszystkie foty do Galerii Zamkniętych
(mail) galeria@beautywpolsce.com

---->Jesteśmy też na facebooku!!<----

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 24 lis 2008, 18:06

foxxia pisze:misialeczek24, nie ma to jak wspólna decyzja :doubt:
wlasnie :? Nawija mi ze mnie przekona do tego czasu i ze zobacze ze bede chciala...jakos mu nie wierze.....Wiadomo ze nic nie zrobi bez mojej zgody...ale on tak bardzo chce dziecka.....a ja ....same wiecie....mam mieszane uczucia.....
Boze nie chce go stracic...... :?
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 25 lis 2008, 18:55

Misialeczek 24
Faktycznie Twoj maz wszystko zaplanowal:)
Jednak decyzja o posiadaniu dziecka powinna byc podjeta obustronnie.
Moze powiedz mezowi ze potrzebujesz wiecej czasu zeby to przemyslec, albo z jeszcze nie jestes gotowa .Posiadanie dziecka to wielka odpowiedzialnosc i mysle ze oboje rodzice powinni tego chcec.
A kto wie, tak sie na forum ciazowo zrobilo ze byc moze obudzi sie w tobie instynkt macierzynski-kto wie :p :p Byc moze jak zobaczysz bobaski naszych forumowiczek sama zapragniesz swojego :-D

Awatar użytkownika
foxxia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: foxxia » 25 lis 2008, 19:52

U mnie było tak, że ja zawsze strasznie chciałam mieć dzieci. Tak strasznie, strasznie :p A teraz już wogóle nie chcę. Mam 24 lata i trafiłam na faceta, który nieznosi dzieci. Przyszła teściowa też mówiła, że ona babcią nie chce być, że za młoda (ok 55 lat) i się wogóle nie czuje. A ostatnio rozmawiając z nami napomknęła, że oczekuję po ślubie wnuka... Tylko, że mi się już zupełnie tego dziecka odechciało, szczerze powiem :(
I nie wiem co począć :|
Wszystkie foty do Galerii Zamkniętych
(mail) galeria@beautywpolsce.com

---->Jesteśmy też na facebooku!!<----

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 25 lis 2008, 20:44

MISIA - biedactwo... :(

...pamietasz, moj mezus tez chcial dzidzie...a ja nie za bardzo... nie bylam po prostu pewna ... :oops:

...zaszlam w ciaze ... bo myslalam ,ze tak bedzie lepiej dla mojego zwiazku...
wiesz, tak naprawde to dopiero w czasie ciazy zapragnelam dziecka - zycie bez malej istotki wydalo mi sie nagle zupelnie bez sensu ...

a potem poronilam ...

... poczulam , jakbym stracila czesc siebie ... i zaczelam sie obwiniac...(wmawialam sobie ,ze to kara, za moj egoizm...)
:(

...kiedy "zauwazylam" ,ze ponownie nam sie udalo... ratowalam/ratuje fasolke na wszystkie sposoby...

...sa dni, kiedy nie wyobrazam sobie - ze JA , Sam , bede matka... :-)
- obawiam sie tych wszystkich zmian, ktore musza nastapic w raz z narodzinami dzidziusia...
:roll:

...ale kiedy pomysle sobie , ze niedlugo juz bede miala moj malutki skarb, czastke mnie i mojego meza ... PDT_Love_05
ze bede za niego odpowiedzialna (juz jestem)... ;) ...i bede miala dla kogo zyc...
...przechodza mi wszystkie zwatpienia i zaczynam myslec pozytywnie...

w moim brzuchu rosnie maly fasolek :p - masakryczne uczucie... :p
nawet sobie nie wyobrazam , jakie to musi byc super uczucie bycie mama... 8-)

misia ,chce powiedziec, ze NIC NA SILE.............
ale prosze, nie baadz egoistka - taka jak ja bylam !
nie mysl, ze konczy sie swiat w raz z twoja ciaza !!!

zycie dopiero sie zaczyna... :!: a bejbik to najpiekniejszy cod, prezent, jaki moze przytrafic sie kochajacym ludziom...

(24 lata ,to dla mnie tez troche za wczesnie...
... foxxia, masz czas ! spoko! )
i juz wiecej niz nie powiem w tym watku... bo nie chce sie powtarzac ! ;)

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 25 lis 2008, 23:52

sam fajny podpis masz:)
a ja juz wiem ze matka nigdy nie bede...i nie wiem chyba pogodzilam sie z tym juz

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 11 gru 2008, 00:11

jaaa pisze:sam fajny podpis masz:)
a ja juz wiem ze matka nigdy nie bede...i nie wiem chyba pogodzilam sie z tym juz
:?
..zaszlam w ciaze ... bo myslalam ,ze tak bedzie lepiej dla mojego zwiazku...
wiesz, tak naprawde to dopiero w czasie ciazy zapragnelam dziecka - zycie bez malej istotki wydalo mi sie nagle zupelnie bez sensu ...
myslisz ze i ze mna tak bedzie?jakos nie umiem sobie tego wyobrazic....
Moze powiedz mezowi ze potrzebujesz wiecej czasu zeby to przemyslec, albo z jeszcze nie jestes gotowa
mowilam i to nie raz...nie wierzy mi...nie wiem dlaczego...
(angel

Awatar użytkownika
extazka
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Re: blokada przed byciem matką

Post autor: extazka » 25 kwie 2011, 19:21

ja mam 25 lat i narazie ne wyobrazam sobie zeby byc matka, nie wiem czy to strach czy niechec do dzieci bo jakos specjalnie za nimi nie przepadam ... wiem napewno ze swoje bede mocno kochac, ale narazie nie mialabym odwagi swiadomie sie zdecydowac na macierzynstwo (shake
26.05.11 - Usta - dr.Aneta Franczak - Drygalska, Estetic Line ... (Juvederm 2 0,7ml)
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 12&t=13571
21.12.11 - Moje Pierwsze Rzęsy.
22.12.11 - Wybielanie Zębów Lampą Beyond

Zęby:
Aparat góra i dół (w trakcie leczenia ortodontycznego)
[/b][/b][/b]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”