Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.3

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 11 lis 2008, 21:09

heheh, SAm ZMIEN FORUM CIAZOWE ! :!: 8-)
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 11 lis 2008, 21:31

hihi- no wlasnie, za duuuzo czytam ...
ale nie chce zaszkodzic fasolce ... ;)

wypilam dzisiaj kawusie...i odrazu poczulam sie lepiej...! :p

ale jesli chodzi o alkohol to stanowczo mowie nieee - alkoholu nie wolno pic
i koniec... :!: (chociaz piwko kuuuussssssiiiii w lodoweczce... :evil: )

kurde... tak sie mowi ,ze ciaza to nie choroba... :roll:
a ja sie gorzej czuje niz jakbym miala grype ...czy zapalenie pecherza... :oops: :badgrin: ...
...

a tak w ogole , to chcialam napisac ,ze moja pani gin. z polski miala racje !!!!!!!!!!!!!!! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... ii/139.gif
dzisiaj jedna pani dr. potwierdzila to ! (siostra mojego meza) ;)
powiedziala, ze oni tego nie "praktykowali " ale beda coraz czesciej ... bo jest duuuuzo poronien , od ktorych mozna sie uchronic !!!!!!!!!!!!!!!!! a nadmiar progesteronu na pewno nikomu nie zaszkodzi !
ginekolog u ktorego tutaj bylam, nie zna sie na niczym !!!!!!!!!!!!!!!
ale teraz bede walczyla z nia o recepte........................... :evil:

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 11 lis 2008, 21:42

Samanthii pisze:kurde... tak sie mowi ,ze ciaza to nie choroba... :roll:
a ja sie gorzej czuje niz jakbym miala grype ...czy zapalenie pecherza..
Tak jest w pierwszym trymestrze,potem jak reka odjal! Bynajmniej ja jak wiekszosc tamten okres wspominam FATALNIE,wygladalam i czulam sie jak upior! Jak zaczal sie czwarty miesiac to jak reka odjal,cala promienieje i mam zapas energii na caly dzien(gdyby jeszcze tak krzyz nie bolal :badgrin: )
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 11 lis 2008, 22:24

na poczatku ciazy alkohol raczej niewskazany ae pozniej- jedno piwko, kieliszek wina- nawet wskazane ;) <---slowa pani doktor ;)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 11 lis 2008, 22:41

karolka69 pisze:ae pozniej- jedno piwko, kieliszek wina- nawet wskazane
nie chce nic mowic ale alkohol pod zadna postacia nigdy nie jest tak ze jest-WSKAZANY a tymbardziej w ciazy. To wkoncu alkohol nie sok.Ja bym powiedziala- nie jest w malych ilosciach szkodliwy,ale nie- wskazany... :roll:

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 11 lis 2008, 22:55

mylisz sie, bo piwko oczysci nerki, a winko poprawi krążenie. Nie mowie tu o calej butelce, tylko o malej lampce wytrawnego wina czy szklance piwa. Ja powtarzam słowa lekarza oraz kobiet będących już po porodzie :) Ale jeśli sie ktoś ze mną nie zgadza to rozumiem, staram sie tylko pomóc. Jesli kobitka w ciąży ma na coś ochote- powinna to robic z umiarem oczywiście ;) Pozdrawiam wszystkie panie w ciąży :)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 11 lis 2008, 23:55

Londyjka pisze:nie chce nic mowic ale alkohol pod zadna postacia nigdy nie jest tak ze jest-WSKAZANY a tymbardziej w ciazy. To wkoncu alkohol nie sok.Ja bym powiedziala- nie jest w malych ilosciach szkodliwy,ale nie- wskazany... :roll:
Zgadzam się, alkohol przenika przez łożysko i jest w całości wchłaniany przez dziecko, więc nawet niewielka ilość może mu zaszkodzić.

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 12 lis 2008, 00:09

A tak a propos alkoholu, to tyle opinii ilu lekarzy. Niektóhrzy twierdzą, że nawet minimalna ilość może zaszkodzić dziecku, a inni, że niewielkie ilosci nie, a jeszcze inni, że czasem to nawet wskazane. Prawda jest, moim zdaniem, taka, że nic nie wiemy, bo w tym przypadku badania post factum to wieka loteria.
Więc Sam, zdaj się na swoją intuicję.

Pozazdrościłam Wam dzieciaków i adoptowalam od razu dwójkę (boszsz, tylko dlaczego nie śpią w nocy :?: :
:badgrin: ;) )
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... /alamo.JPG
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 12 lis 2008, 09:53

jennys- skad wzielas te blizniaki !!! ??? :p :p
....

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 12 lis 2008, 13:04

Jennys, ale super kociaki! jak mieszkalam na starym mieszkaniu to przychodzily do mnie pod okno codziennie takie dwa jeden czarny drugi rudy,byly sliczne,troszke mi ich brakuje.
karolka69, niewielka ilosc moze byc wskazana w przypadku malych dolegliwosci m.in. jakie opisalas,ale nie w ciazy bo nie widze nic w czym moglby byc dobry dla plodu :?: :roll: i takie jest moje zdanie,co nie znaczy,ze nigdy nie wypije nawet lampki(moze w sylwestra szampana) . Ogladam codzien "dzien dobry tvn" tam ciaaaagle mowia o dzieciach,o okresie ciazowym i niedanwo byl taki temat. Bylo mowione,ze generalnie w bardzo malych ilosciach nie powinien zaszkodzic ale moze czasem nawet jedna lampka,(bo przenika do naczyn krwionosnych dziecka,ktore nie zakonczylo jeszcze procesu rozwoju i rozwija sie w procentach alkoholowych...co nie wplywa dobrze)wiec decyzja nalezy do kobiety. Ja wybralam alkohol nie 8-)
ps nie slyszalam nigdy opinii,ze w ciazy alkohol jest wskazany-wskazany a nieszkodliwy to ogromna roznica.

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”