Moderator: Zespół I
To jest oczywiste, ale niestety zadaniem działu kadr jest znalezienie obstawy dla firmy po jak najmniejszych kosztach, czasami ktoś się zgodzi pracować za 2000zł a ktoś inny na identycznym stanowisku będzie żądał 2500zł i też je dostanie.janko2 pisze: A na podwyżke......no właśnie..na podwyżke ,trzeba zapracować...bo pracodawca to nie Święty Mikołaj....chociaz niektórzy tak uważają....![]()
I to jest właśnie to..czyli rynek pracy,,,Jeśli można za tą samą pracę zapłacic 2 tys..to ja płacę właśnie tyle...nie przepłacam,bo interesują mnie koszty firmy...Jeśli na etapie sprzątaczki zaoszczędzę..25%... to pomyśl ile na kolejnych....Mariano pisze:ktoś się zgodzi pracować za 2000zł a ktoś inny na identycznym stanowisku będzie żądał 2500zł i też je dostanie.
Nie wymieniaj....wictory pisze:Narzekają ,że się nie mogą wyrobić a przeglądają w pracy Nasza Klasę ,allegro itp.... mogłabym wymieniać jeszcze więcej ale chybaby brakło czasu ...
Proszę proszę, ukryty ekonomista sie nam wyjawiłjanko2 pisze:Praca jest równiez produktem wycenionym,przez prawo popytu i podaży...Oczywiście wpływ maja także inne czynniki ,choćby lokalne...Dlatego zarobki w Trójmieście bedą wyższe niż w Tczewie....badgrin:
Troszke się nabijasz,ale brzmi to jak pochlebstwo...nesia pisze:Proszę proszę, ukryty ekonomista sie nam wyjawił
O tak......Do tej pory nie moge pogodzić sie z tym,że przestrzega sie czasu pracy pracownika..ale pracodawca juz ..może pracować ,aż padnie na nos....Mariano pisze:Tak, można założyć własną działalność, ale tak czy inaczej trzeba będzie jakoś pogodzić lekko przeciwstawne cele pracodawcy i pracownika.
janko2 pisze:Troszke się nabijasz,ale brzmi to jak pochlebstwo...nesia pisze:Proszę proszę, ukryty ekonomista sie nam wyjawił....
![]()
...Prowadzę niewielką firme,dlatego ta strona życia jest mi stosunkowo bliska..Uczyłem się na własnych błędach,za które oczywiście sam płaciłem i sam podejmowałem ryzyko....Polecam wszystkim znalezienie jakiejś pracy na własny rachunek..Tylko żeby nie było na mnie....
...Najłatwiej jest zawsze narzekać....Ale to taki wenyl bezpieczenstwa..byle było konstruktywnie....
Ps...Nesia....skąd Ty wzięłas te usta....niech Cię........sa kuszące..