Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 22 paź 2008, 14:22

Babina
Z tego co wiem,pelargonie wspaniale zimuja w temperaturze 4-6 stopni C ,w jasnym i przewiewnym miejscu.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 paź 2008, 14:32

Ja prze pare lat miałam skrzynki z wiszącymi pelargoniami,ale przestałam kupować bo szkoda mi na nie kasy. Ponad 200 zł kosztowały mnie tylko a górze na balkon+ ziemia,+ sadzenie,potem wyjmowanie,ciągle na dole obsypany taras czerwonymi płatkami... :evil: Teraz nie mam nic i nie bedzie nic. :-)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 22 paź 2008, 16:19

Wiszące pelargonie też mam ale tych nie chcę przechować, tylko chodzi mi o tzw krakowiaki. Stojące o duzych kwiatach. Słyszałam, że mogą zimować w piwnicy. Nie wiem czy trzeba im świecić żarówkę czy nie i czy trzeba jakoś te łodygi przycinać?

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 paź 2008, 18:57

babina7 pisze:Nie wiem czy trzeba im świecić żarówkę czy nie
Babina trzeba im nie tylko świecić,al musisz co wieczór czytać im bajki na dobranoc haha
Zażartowałam,bo strasznie mnie rozbawiło Twoje pytanie. wiem,że słuszne,bo bez światła chyba nie będa rosły? Zresztą nie wiem jak to jest. A rozbawiło mnie pytanie bo tak fajnie troskliwie zabrzmiało 8-) :badgrin:

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 22 paź 2008, 23:24

Sabrina!!! doprowadziłas mnie do łez tymi bajkami :badgrin:

Moja teściowa miala pelargonii, najbardziej zywotny kwiat jaki znam, kiedys podlalam go wrzatkiem (pomylka szklanek) i nic sie nie stało. Tesciowa obcinala mocno lodyge a na wiosne wyrastały kolejne kwiaty.

Dzieki Muflon, czasu troche mam przez zime przemysle co bedzie lepiej blachodachowka czy dachowka, krokwie wygladaja na solidne ale czy napewno?
Chyba Babine zaprosze do oceny, wszak ma doktorat juz z dachow ;)

Kwiatuszku, zyjesz?
2006 -2008 r. Dr BrzuchaĂąski

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 23 paź 2008, 00:32

Dziewczyny! Własnie wróciłam z teatru. Byłam na sztuce "Klimakterium". Jejciu już dawno tak się nie uśmiałam. Zużyłam kilka chusteczek papierowych.W roli głównej Jodłowska i Złotowska. W Warszawie ta sztuka leci z Cembrzyńską. Jak macie okazję ,to zobaczyć, to idźcie. Taka babska komedia, super aforyzmy na facetów - tylko dla kobiet po 40!!!!!Młodsze nie kapują o co chodzi.

"Mężczyzna rozwija się do szóstego roku życia, potem już tylko rośnie"
"Mężczyzna jest jak chleb - lepiej się nim podzielić niż go nie mieć"

Jak w miarę nowy dom, to krokwie powinny być dobre. Mój ma 70 lat i nie wszystkie wymieniałam. Jak już się robi, to można pociągnąć jakimś środkiem konserwującym drewno.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 23 paź 2008, 09:13

A ja byłam wczoraj na wystawie malarstwa. gwoli ścislości malarstwo końca XIX i poczatku XX wieku. I co widzę? widzę obraz, kobieta koło 40., wlosy czarne bez sladu siwizny, twarz Ok, a tytuł: "portret starej kobiety". Jak to sie kryteria starości zmieniają :-)
Jak bysmy te 100 lat wczesniej żyły to byłoby juz klepniete miejsce na cmentarzu i trumna obstalowana :-) Stara kobieta, brrr

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 23 paź 2008, 10:42

[quote="babina7"
"Mężczyzna rozwija się do szóstego roku życia, potem już tylko rośnie"
"Mężczyzna jest jak chleb - lepiej się nim podzielić niż go nie mieć"
[/quote]
No po prostu rewelacyjne. Zaraz zrobie z nich opis na GG haha :badgrin:
Po patrze czy nie graja tej sztuki u nas i na nia pójdę.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 23 paź 2008, 10:58

Sprzedawali płytę z piosenkami tego spektaklu. Też są super. Babskie , satyryczne teksty do znanych melodii.Na "You Tube" można odsłuchać "Po czterdziestce być kobietą" do melodii "Być kobietą" Maryli Rodowicz. Płyta też fajna , ale do salw śmiechu doprowadzały dialogi tych czterech aktorek, ich problemy z przemijaniem urody, zdrowia itd. Wszystko jednak tak na wesoło jak motto Sabriny.Trzeba zaakceptować i brać na wesoło czego nie możemy zmienić. Dzisiaj idę na sabat. Będzie nas 10!
Czy w temacie <Operacje twarzy> cisza? Czy mi komputer nawala?

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 23 paź 2008, 11:31

Kurde grali tylko przez jeden dzień!!!! i nigdzie nie grają juz w tym roku!!! Zwariowali!!!
cholerka a napaliłam sie bo byłam na Laydis i Testosteron i pewnie to jest cos podobnego!

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”