Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)cz.2

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 18 paź 2008, 13:24

ja wiem o takich przypadkach niestety :(
dlatego boje sie szczegolnie tutaj im zaufac. Na skanie jak bylam tez musialam wyciagac informacje czy wszystko jest wporzadku,bo nic nie mowila, tylko gdzie ma raczki nozki itp

A ja za pierwszym poronieniem(6 tydzien) to tez starsznie mialam bole brzucha i mowilismy to w przychodni,ale nic,zero odezwu aby sprawdzic. Dopiero jak zaczelam krwawic to mi w tym samym dniu dali skierowanie ale bylo juz za pozno. oh(m1
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
bluebeleczka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: bluebeleczka » 18 paź 2008, 13:35

londyjka dzis jestes juz madrzejsza o to doswiadczenie. nie ufaj im tylko wymagaj, zadawaj pytania, zadaj wyjasnien, nie dawaj sie zbyc.
nikt ci nie robi lachy, to ich zasrany obowiazek, poprostu badz czujna a jesli masz mozliwosc badz w stalym kontakcie telefonicznym z twoim zaufanym lekarzem.

czy ty wogole wiesz jaka byla przyczyna poronienia, czy dzis lekarz twoj bierze pod uwage zagrozenie.
"Life is a stupid game, but atleast the graphics are awesome!"

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 18 paź 2008, 16:46

bluebeleczka pisze:nie ufaj im tylko wymagaj, zadawaj pytania, zadaj wyjasnien, nie dawaj sie zbyc.
dokladnie!!
racja bluebeleczka!!!
a co do Ciebie to wspolczuje syluacji z lekarzami z uk,ale naszczescie masz zaufanego dr w polsce wiec dobre i to ;)
Londyjka pisze:Dlatego przyrzeklam sobie po pierwszym poronieniu,ze jak bede w ciazy to pojade zbadac wszystko dokaldnie do Pl i dopiero wiec w grudniu bede spokojna.
londyjko to bardzo dobry pomysl!
ja baaaaardzo zaluje ze niemoge jechac teraz do PL bo tez mam male problemy a lekarze tu nie umieja pomoc....ale to nei temat na forum.
caluuuski Kobietki
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 18 paź 2008, 18:49

bluebeleczka przyczyna nieznana,powiedziano,ze takich poronien zdarza sie 3 na 5 ciaz,i jest to najczesciej bez zadnej przyczyny, wadliwy zarodek,ktory sie nie mial prawa utrzymac. Nie mamy na to wplywu.
Wiedza o moi poronieniu i dlatego,ze trafilam na super lekarke w przychodni dala mi specjalny wczesny skan w 12 tygodniu,bo normalnie w uk pierwszy robi sie ok 14-17 tygodnia. Gdy juz zobaczylam na skanie jak sie rusza,glowke,nozki i raczki to sie bardzo ucieszylam i uspokoilam.Dziecko bylo duze i wtedy(byla inna) tez powiedziala,ze wszystko jest wporzadku. Tak jak teraz. Mam nadzieje,ze tamto poronienie to byl zwykly przypadek jak wiele ciaz bo z zajsciem nie mialam zadnych problemow i teraz tez,i zadnych lekow nie bralam procz folika(teraz witaminy) i z ta ciaza wszysko przebiega prawidlowo,a i tyle razy bylam nerwowa czy bralam tabletki na zab,ze jak dziecko to wytrzymalo,to raczej,mam nadzieje,ta ciaza jest silna 8-) puki co jestem spokojna i szczesliwa o nia. mam nadzieje,ze tak zostanie.

cukiereczekPL, a ty cala ciaze przeszlas w uk czy bylas w polsce.?
Aha,mam andzieje,ze podroz samochodem do Polski tak daleko nie zaszkodzi malenstwu? co myslicie? Zaznaczam,ze w polowie drogi bedziemy spac w Holandii u rodziny.
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 18 paź 2008, 20:46

Londyjka pisze: cukiereczekPL, a ty cala ciaze przeszlas w uk czy bylas w polsce.?
W UK Sloneczko....
calutka....
na szczescie wszystko przebiegalo bezstresowo wiec nie balam sie ze mnie nie dopilnowali tu itp....
mialam lacznie 2 scany - to chyba standard tu...
przy pierwszym scanie mimo ze bylo tam tylko bijace serduszko przezylam to jak nic innego..wylam ze szczescia jak kot.. nie dowierzajac ze tam we mnei naprawde bije serduszko....
drugi scan- bylo juz widac wyraznie dzieciatko. bobasek taki skulony hihi ;)
ogolnie dobrze wspominam wszystko zwiazane z opiela lekarska podczas ciazy.

tylko porod mi sie nie podoba ze czekaja tak do ostatniej chwili(moze w pl tak samo jest,niewiem.... :|
) i tak "na sile" wymuszaja troche porod silami natury z gory zakladajac ze kazda kobieta sobie poradzi...

a ty bluebeleczka rodzilas w uk tez?
;)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
bluebeleczka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: bluebeleczka » 18 paź 2008, 20:54

cukiereczekPL tak rodzilam tutaj jak wspominalam wczesniej mialam porod domowy. wspaniale to wspominam, we wlasnej sypialni i lozeczku.
ciesze sie ze u ciebie wszystko przebieglo pomyslnie.

londyjka podroz dzidzi nie zaszkodzi zwlaszcza ze masz zaplanowany odpoczynek.
napewno nie.
"Life is a stupid game, but atleast the graphics are awesome!"

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 18 paź 2008, 23:43

i wlasnie z powodu tej calej opieki na wyspach mam starszne leki przed lekarzami...a przed ciaza i porodem tu w Irlandii to juz wogole!!!....
Londyjka, 3 maj sie slonko ;)
pzdr!
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 19 paź 2008, 00:22

bluebeleczka pisze:tak rodzilam tutaj jak wspominalam wczesniej mialam porod domowy. wspaniale to wspominam, we wlasnej sypialni i lozeczku.
ah to milas szczescie ze tak cudownie to wspominasz ;) gratuluje ;-)
ja bym sie bala w domku....
ale napewno nie bylo to tak stresujace dla ciebie jak szpital ;)
Londyjka pisze:ze podroz samochodem do Polski tak daleko nie zaszkodzi malenstwu?
Londyjko, nie powinna, a jedyne co to od tego kolysania to bedzie w brzuniu smacznie spalo hihihi
ja sobie tak zawsze tlumaczylam jak jezdzilam w ciazy na dluuzsze wyprawy- po wyspach tylko niestety hihi
pamietam jak juz mialam koncowke ciazy i wygladalam jak hipopotamek to i tak sie pchalam na taakie podroze dalekie...
ale wkoncu ciaza to nie choroba prawda? :badgrin:
ah...jak tak czytam ze Londyjka w ciazy... Sam w ciazy to az mi sie zachciewa znowu dzieciatka ...brzunia tego okraglego..... :roll:
ale..........................za 2 tyg cycole se robie wiec........
narazie wystarczy mi jedna pociecha w domu ;)

pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 19 paź 2008, 15:56

Dziewczyny ja tez mam doswiadczenia z porodami i w Polsce i w UK 8-)
Wiec wtrace swoje trzy grosze ;)

Synka rodzilam w Polsce. Na usg powiedzieli mi ,ze bede miala coreczke i szczesliwa nakupowalam rozowych ciuszkow a przy porodzie szok!!! Miala byc Iza a wyciagneli chlopaka :o
Do szpitala pojechalam bez boli, na wizyte kontrolna ale podlaczyli mi kroplowke i urodzilam tego samego dnia. Bolalo strasznie a nikt nawet nie zaproponowal mi tabletki przeciwbolowej :roll: na sali razem ze mna byly 4 inne kobiety, najgorzej jak chcialam nakarmic malego a akurat ktos przychodzil z wizyta do jednej z nich :roll: Nie wspominam ciekawie tego porodu :?

Z drugim dzieckiem zaszlam w ciaze juz w Anglii. Od poczatku wszystko bylo ok. Zdecydowalam sie na porod w szpitalu, na usg powiedzieli mi ,ze bede miala dziewczynke (nic za to nie placilam) wykonali mi milion badan, miedzy innymi na prawdopodobienstwo wystapienia u dziecka zespolu downa.
Dostalam bole okolo 7.00 rano. Do szpitala pojechalam z moim facetem i mama ;) Dostalismy osobny pokoj z lazienka i przez caly czas byla ze mna polozna. Jak zaczely sie mocniejsz bole odrazu podali mi gas (Fajna rzecz ;) ) a polozna robila mi masaz. Przed samym porodem tak bardzo bolalo ,ze poprosilam o zastrzyk i nie bylo z tym zadnego problemu. Po 5 minutach urodzilam :-D
Przez caly czas mialam przy sobie swoja rodzinke. Zaraz mile panie przyniosly mi upragniony dzbanek kawki, owoce i kanapki dla wszystkich. Poniewaz byl to juz moj drugi porod, ze szpitala wyszlam po 3 godzinach 8-)

Naprawde baaardzo chwale sobie opieke medyczna w Anglii i ciesze sie ,ze tu urodzila sie moja corcia :-)

2 tygodnie temu rodzila tutaj moja znajoma. Dlugo miala bole ale nie mogla urodzic, zdecydowali sie na cesarke... bez problemu 8-)

Londyja Mam nadzieje kochana ,ze Ty tez bedziesz zadowolona i szczesliwie urodzisz malego/mala londyjke ;)
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 19 paź 2008, 18:31

renusia, to mnie bardzo pocieszylas,ze tu mimo wszystko dbaja o kobiety przy porodzie
.Ja tez jak bywam w przychodni to wiekszosc (jedna sie trafila taka ........ oh(m1 ) pan byly bardzo mile uprzejme,wiec mam nadzieje,ze w szpitalu tez bede miala dobrze.
Wiem,ze pomimo lepszego wyksztalcenia w Polsce to o uprzejmosc w wielu miejscach baaaaaaaardzo ciezko i dlugo tak bedzie,moja siostre w Polsce przy skurczach zostawily pielegniarki na kilka godzin mowiac,ze nie ma sensu,zeby przy niej siedzialy,jak zacznie rodzic to przyjda,ze beda tylko zagladac :o
Dlatego rodzic wole tutaj(lepsze szpitale,sprzety itp) a posprawdzac wszystko w Polsce.
Mam jeszcze do ciebie pytanie: w jakim miesiacu mialas robione to usg i te wszytskie badania?? Bo mi powiedziala,ze przede mna beda jeszcze takie bardzo skomplikowane badania na wykluczenie wszystkiego,czy dziecko sie prawidlowo rozwija, wlasnie takie jak chyba ty mialas; jakos przez badanie kregoslupa czy jakos tak powiedziala :| ,nie za dobrze ja zrozumialam, z takim medycznym slownictwem to na nastepny raz bede miala tlumacza. Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.

I jeszcze do dziewczyn,ktore mialy cesarke tutaj: czy ladnie szyja ;) :?:

ps dzisiaj bylam na targu i znowu kupilam maleńki ciuszek,po prostu nie moge sie powstrzymac sa takie anielsko slodkie angel narazie jednak kupuje uniwersalne kremowe ,ale tak mnie kusi na te przecudowne rozowe sweterki, i malenkie dzinsowe spodniczki hmmm

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”