Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 30 wrz 2008, 10:40

Kwituszku wyrazy współczucia :cry: :cry: :cry: z powodu wstrętnych urodzin :roll:
Ha ha oczywiście żartowałam :badgrin: :badgrin: Kochanie wszystkiego NAJ.....spełnienia Twoich wszystkich marzeń PDT_Love_18 [smilie=be mine!.gif]
Musimy zapomniec o metryce bo dostaniemy kota do głowy.
Ja się cieszę moim pięknym buziaczkiem ;) i wiem ze nie wyglądam teraz na 47 lat.
Ullrike dobrze napisała,ze ten nasz wygląd zakrawa na świrowanie.
U mnie to nawet na obsesje.strasznie sie z tym meczę,bo wiem ze z miesiaca na miesiąc bede co raz starsza i co raz wiecej części ciała będzie nie tak :cry: co z tego że twarz jest fajna,cycek jak u 18 nastki jak uda robia sie galaretowate,na dłoniach wychodza wątrobowe plamy :cry: Teraz to marzy mi się żebym przestała wreszcie sie tym zadręczać,bo jestem już chwilami zmęczona.
Na bieżni nie byłam chyba juz z miesiąc,bo mi sie nie chce i własciwie to nic mi sie nie chce od dłuższego czasu.
Ullrike pisała,że sie objadała i miała wszystko w d****. Ja czasem tez tak mam,ze zjem wiecej,a potem mam wyrzuty sumienia i mówie sobie,ze jestem świnią :-)
Doszłam niedawno do wniosku,ze sama sobie stwarzam problemy i musze sie jakos zdystansowac do mojego ciała,a skupic sie na czyms innym,ale na czym :?:
Kwiatuszku Twój dzień sie zbliża.wiem,że jest ktoś jeszcze przed Toba ale pogubiłam sie która to dziewczyna.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 30 wrz 2008, 10:54

babina7 pisze: Co do powiek...może i lenistwo? Ale jest to prosty zabieg, więc nie warto tłuc się setki kilometrów jak ma się pod nosem chirurga. Gdzieś na forum wyczytałam, że na zachodzie powieki wycinają kosmetyczki???????!!!!!!! :o
no z powiekami to mam podobne zdanie, dlatego tez rozważam ewentualny zabieg ze względów logistycznych ;) ale i cena ma tez znaczenie. Natomiast jesli chodzi o lift to jednak przyjęłabym inne kryteria (co wcale nie znaczy, ze musisz sie ze mna zgadzać ;) jak bede u Wigusa to wypytam o doswiadczenie w zakresie liftów.

Kwiatuszku z okazji urodzin (fantastyczny wiek ) duzy bukiet kwiatów ode mnie, same róze, i wszelkiej pomyslnosci :-)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 30 wrz 2008, 15:31

Zgadzam się, dlatego myślę o Brzuchańskim, ale przeraża mnie nie tyle odległość, co podróż. Z Katowic nie mam daleko , ale ja wszędzie poruszam się samochodem albo rowerem. Autobusem jak jadę ,to zawsze się pogubie :badgrin: takie ciele ze mnie. Mam córkę w Krakowie więc Kasprzyk by mi też pasował, ale cena dla mnie ma znaczenie. Jakbym wygrała te 10 lub 50 tysiaczków to bym się nie zastanawiała, ale zapracowane {przez męża!} pieniążki inaczej się wydaje.
Lifting jest już poważniejszym zabiegiem dlatego chciałabym się więcej dowiedzieć. Jak byłam do kontroli powiek zapytałam tylko o cenę {z szyją było 7 000}. Nie prosiłam o zdjęcia, z resztą czytałam, że nieuczciwi lekarze podkradają sobie zdjęcia lepszych liftingów. Powiedział, że robi dużo, ale co to znaczy "dużo"? I z jakim efektem -nie wiadomo. Na forach nie ma dobrej opinii

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 30 wrz 2008, 20:04

Kwiatuszku, spóźnione, ale szczere. [smilie=heart fill with love.gif]
Wiesz, ja tam staram sie nie pamietać ile mam lat. Mam po 40. i już. Za chwilę Ci lat ubędzie i bedziesz znów szalec w Ciechocinku :-)
Ulli, jeden ma takiego bzika, inny innego. Przejdzie nam pewnie, ale na razie sie cieszymy ładnym wyglądem. Z koleżankami na stare (chciałam napisać zliftowane) lata fajnie jest. Wogóle babskiego towarzystwa nam trzeba.
Sabrina, my sie tak dystansujemy od ciała, że u lekarza lądujemy :-) czasem trzeba odpuścic i powiedzieć:" nie chce mi się". I już. Od razu psychicznie odpoczywasz.

Jechałam dzis tramwajem. Naprzeciwko babka. Na oko młodsza. Dobra figura. Widać, że dba o ubiór. Twarz niczego. Tylko ta pralka na czole. No coś okrooooopnego. Straszna miałam ochote powiedzieć;" weź dziewczyno zbotoxuj to czoło". Niesamowite jak taka totalna tarka potrafi postarzać. Za to pani obok miała czoło podejrzanie gładkie. Ani jednej kreseczki :-)

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 30 wrz 2008, 20:22

Wszystkim moim kochanym koleżankom dziękuje za życzenia, milo jest zyć w przeświadzeniu,że tam daleko ktoś pamieta o mnie, razem smuci sie i cieszy ze mną. Dziekuje Wam kochane psiapsółki.

Na urodzinki dostałam prezent, bede miała wnuczkę. Wszyscy bardzo w rodzinie chcielismy dziewczynki. Widziałam usg trojwymiarowe, dziecko widać jak na dłoni. Będe wiec stuprocentową babcią, ale sie nie martwię. Szapołowska tak piekna i tez ma bodajże 5 letnia wnuczkę. Jakos tu zadna jeszcze nie pochwalila sie,ze jest babcią. Wiec ja pierwsza, szalona liftingujaca babcia.

A kto mowi o chowaniu, niania juz jest, sasiadka wis a wis. Ja moge awaryjnie ale na stałe nigdy w życiu.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 30 wrz 2008, 20:31

No to jeszcze raz gratuluje BABCIU 8-)
Ja moich synów proszę,żeby nie robili ze mie jeszcze babci. Nie dla tego,że staro sie z tym bym czuła,ale nie wyobrażam sobie zajmować sie dzieckiem. oh(m1 Nie przepadam za małymi dziećmi.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 30 wrz 2008, 20:47

Hahaha.
Ja też tak mam. Swoje odchowałam, ale teraz (co stwierdzam z niejaka przykrością, ale jest to faktem) małe dzieci działaja mi na nerwy.
A nerwów nie da sie wyliftować.
Kwiatuszku, poprowadzisz ją przez meandry chirurgii plastycznej. A jakby Ci chcieli ja wcisnąć, to zaraz sie tu któraś z tobą na drugim końcu Polski (oczywista w SPA) umówi, żebys czasu nie miała ;-)

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 30 wrz 2008, 21:09

Gratulacje Kwiatuszku,bedziesz prawdziwa babcia,dziewczynki sa fajne szybciej dorastaja sa madrzejsze szybciej mowia szybciaj zalapuja sikanie na nocnik i ogolnie sa SUPER!!
Popiescic ,pogniesc od czasu do czasu moze jest przyjemnie a wychowywac nie musisz.
Ja nigdy za dziecmi nie przepadalam ,i poki co tez sobie nie wyobrazam babciowania.Ale to dlatego ze najstarsza corka ma dopiero 18 lat,choc w moim wieku mam kolezanki babcie.
muflon2121 pisze:ta pralka na czole. No coś okrooooopnego. Straszna miałam ochote powiedzieć;" weź dziewczyno zbotoxuj to czoło". Niesamowite jak taka totalna tarka potrafi postarzać. Za to pani obok miała czoło podejrzanie gładkie. Ani jednej kreseczki
No i widzisz Muflon i tak zle i tak niedobrze :badgrin:

Babina nie len sie! Co Ty nie lubisz podrozowac ,czy co??

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 30 wrz 2008, 21:14

Uwielbiam noworodki i mogę sie nimi zajmowac,ale tylko do 3 miesiecy. Potem musieli by mnie sporo prosić,zebym pilnowała malucha,ale jeszcze by mnie uprosili. Natomiast dzieci powyżej roku i do lat 12 tu,to juz jest dla mnie masakra!!! ;)
Chyba bede wredną babcią ;)

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 01 paź 2008, 08:54

jestem po wizycie u naszego doktorka ;) no i ustalilismy, że nie bedzie op. powiek, zaproponowałam za rok wizytę a Brzusio: pózniej ;) no to niech tak będzie pojadę pózniej, czli za rok+1 m-c ;) wizyta była darmowa :-) ale za to zrobiłam "wyskokowe" zakupy na jesienne wieczory i zjadłam w mojej ulubionej nalesnikarni tyle, ze nie mogłam się unieść ;)
Tak wiec w zakresie upiększania u mnie poprzez cięcia narazie koniec, no chyba ze znowu wpadnie mi do głowy jakis super pomysł ;)

Babino dojazd do Brzuchanskiego jest prosty, ale jak by co słuzę pomocą (czasem wpadam do Katowic popracować ;)

Wiecie, ja bym chciała wnuczkę/wnuczka, nawet proszę syna ale oni nie i nie........ chciałabym bo nie ma szans na codzienne niańczenie przeze mnie, chociaz w terminie pózniejszym nie wykluczam takiej ewentualnosci ;)

Wszystkim Paniom miłego i pogodnego dnia zyczę :-)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”