Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 19 wrz 2008, 21:47

Kwiatuszku, kupiłam dziś kozaki. Na cene krwawi mi serce :cry: a przede wszystkim konto. Jakby był na mnie WYGODNY fiolet to bym sie nie zastanawiała. Do czerni baardzo fajnie wygląda.
Płaskie jak stół, jak deska. Nie moge na razie innych butów bo 1,5 roku temu operowałam haluxy. Potem na jednej stopie zrobil sie odcisk pod stopą. Wycinałam laserem- na 2 razy. Koszmarnie bolało, a stopa do dzis cienkiej podeszwy i obcasa nie toleruje. A wszystko zaczelo sie od chęci noszenia butów na fajnych obcasach.:-( Młodym też widocznie wygodniej na płaskim, bo wszystkie młode dziewczyny kupują płaskie.
Co do i9nternetu, to ja nie korzystam z żadnych er (ale fakt, komórcy nie posiadam). Tepsa od zawsze miała zbójeckie ceny. Mam lokalnego operatora, pare osiedli w Krakowie obsługuje. Net dla dwóch komputerów kosztuje mnie 77 zeta. Bez zmian od paru lat.
Łacze nie najgorsze, choc i komputer nie najlepszy. Ale jakby mi sie strony tak wolno ładowały, to by mnie trafiło.
Ja bym polecała właśnie takich lokalnych operatorów. Z łączami radiowymi to jest właśnie jakos tak niepewnie. Sieć ci wykryje, ale łacza często brak.

Na jednym z kanałów leci stary film z Paulem Newmanem. tak mie sie przypomniało jak gadałyśmy o facetach.
Newman to jest facet! Klasę ma niezależnie od wieku.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 19 wrz 2008, 21:57

muflon2121 pisze:Do czerni baardzo fajnie wygląda.
A do czekoladowego brązu taki fiolet raczej nieagresywny taki sliwkowy pasuje, bo mam takie futerko, ale też takie krociutkie, nie na cieżkie mrozy. Jutro ide jeszcze do galerii popatrzeć,zeby mieć lepsze rozeznanie, czasami cos kupie a potem żałuję, musze sie dobrze zastanowić. Nie miałam jeszcze butow na płaskim obcasie. Ale koleżąnka mego wzrostu w zeszłym roku kupiła sobie plaskie oficerki / dla mody a nie wygody i chwali sobie, przyzwyczaiła sie. napiszcie co jeszcze pasuje do czekoladowego brązu.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 19 wrz 2008, 22:51

[quote="Kwiatuszek*"Ale koleżąnka mego wzrostu w zeszłym roku kupiła sobie plaskie oficerki / dla mody a nie wygody i chwali sobie,
[/quote]
Oj marzą mi sie oficerki,ale takie fajne kosztuja z 400zł :? może na nastepna zime sobie przkąbinuje troche kasiory,bo teraz poszło 700zl a botox.
znalazłam fajny blog i super artykuły. Warto przeczytac....
"Wierzę, że możemy podjąć decyzję o tym, jak przeżyjemy najbliższą godzinę i najbliższy dzień. Gdy wstaniesz rano i szczerze do siebie powiesz: „chcę być zadowolony ze wszystkiego co mnie spotka”, tak właśnie będzie. I może nie wygrasz w totolotka, nie dostaniesz nagrody i nie spotkasz kogoś, kogo zawsze szukałeś. Ale jeżeli będziesz mocno tego chciał, jeżeli będziesz sobie to powtarzał przez cały dzeń („chcę być dziś zadowolony ze wszystkiego, co mnie spotyka”) skończysz ten dzień wypełniony radością i zachwytem....."
http://www.energiawewnetrzna.pl/2008/decyzje/
Najnowsze wpisy......
tu sa te art.....
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 20 wrz 2008, 22:05

Kwiatuszek* pisze:co jeszcze pasuje do czekoladowego brązu.
rozowy, troche ciemniejszy jak roz barbi , blekit , turkus w obu wersjach - pod niebieski i pod zielony ,wiosenna zielen jak jabluszko ,no i sliwka oraz fiolet .
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 20 wrz 2008, 22:10

Dzieki Beatko za wypowiedz w interesujacym mnie temacie.

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 20 wrz 2008, 22:11

Nie ma za co :-) Wszystko dla pierniczka ;)
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 20 wrz 2008, 22:59

Nikt, nic nie pisze chyba przeniosę sie do emerytek, cha, cha.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 20 wrz 2008, 23:29

anima60 pisze:A wiecie co, jeszcze wrócę do krótkich włosów, bo i ja kiedyś wyczytałam jak jakiś fryzjer mówił że postarzają. No to dawaj, zaczęłam zapuszczać swoje. Męczyłam się okropnie, ale wytrzymałam ze dwa miesiące i umówiłam się do salonu Czajki /jeden jedyny raz zresztą, bo tam drogo/, ale nie do niego
Animo, napisz cos nt. tej fryzury w gabinecie Pana Czajki , dla ciekawosci jakie sa tam ceny. Czy byłas zadowolona, ile trwalo całe strzyżenie i układanie. tak pytam z czystej ciekawości. Jak ja ide do fryzjera to 30 gora 40 minut i jestem ostrzyzona i wymodelowana. Bardzo bym chciała dłuzsza fryzurke ale tak samo jak Ty do pewnego momentu i koniec, widze,ze mi brzydko, za duza głowa i scinam. teraz przed liftem troche mam dłuzsze ale nie powiem żebym była szczęśliwa.

:oops: Ale fryzurka Muflona bardzo mi sie podoba. Muflon oddam Ci te swoje włosy jak chcesz a ja biorę Twoją fryzurę.

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 21 wrz 2008, 00:46

[quote="Kwiatuszek*"]
napisz cos nt. tej fryzury w gabinecie Pana Czajki

Kwiatuszku, u Czajki byłam dawno temu i nie pamiętam ile to kosztowało, ale jak dla mnie to było ze 3 razy za dużo. Pieszczą sie tam z włosami i wcierają różne balsamy i masują głowę, czego ja nie lubię, bo mnie bardzo boli kark, jak mam długo odchyloną głowę. To jest cały rytuał. A ja poszłam, żeby mnie jakoś inaczej ostrzygli i chciałam, żeby to było rach- ciach, bo mam cienkie włosy i nie ma się co z nimi tak pieścić. Jak wychodziłam, to byłam zadowolona, ale po pierwszym myciu okazało się że strzyżenie było takie sobie, bo ja mam takie włosy ze jak mnie dobrze ostrzygą, to wgniatam tylko piankę i nawet nie suszę, tylko od czasu do czasu palcami unoszę włosy i same sobie schną.
O dobrego fryzjera jest ciężko. Kiedyś mnie świetnie podobno ostrzygła fryzjerka córki /ją zresztą też dobrze strzyże/, ale zrobiła mi oczywiście fryzurę krótką z mikroskopijną grzywką. Wszystkim się to bardzo podobało, ale ja się czułam za stara na taką ekstrawagancką fryzurę i już do niej nie poszłam.

Jak Wy to robicie, że cytowany fragment jest w białym okienku?
Teraz robiłam znowu próby z zapuszczaniem włosów pod kątem ewentualnego liftu, ale stwierdziłam że nie ma co na razie się męczyć, bo przy dłuższych włosach robią mi się jakieś loczki i fale i źle się z tym czuję.

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 21 wrz 2008, 01:31

Kwiatuszek* pisze:Jak ja ide do fryzjera to 30 gora 40 minut i jestem ostrzyzona i wymodelowana
Tak długo :oops: :oops:
Do mnie fryzjerka przychodzi do domu czas zajmują tylko pasemka a strzyzenie to nie dluzej niz 10 min. fakt ze bez modelowania, kiedys wyprostowała mi włosy inna fryzjerka w salonie (mialam isc na wesele), biedna meczyla sie dosyc dlugo po godzinie mialam z powrotem swoj nieład na glowie :roll: pamietam jak moj po mnie przyjechal a ja wyszłam z salonu i stałam przy drodze to pare razy przejezdzał obok mnie szukając mnie :badgrin: zapomnialam telefonu i jak za którymś razem przejezdzal to zaczełam zachowywac sie jak małpa wymachujac rękoma w rozne strony a ten i tak przejechal :badgrin:

Anima, zaznaczasz tekst i klikasz na cytowanie selektywne, mała ikonka po ignoruj
2006 -2008 r. Dr BrzuchaĂąski

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”