Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
turkus109
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: turkus109 » 18 wrz 2008, 15:04

uli , wyslij mi tez foty z imprezy , mam ograniczony dostep do internetu , jak pisalam zmienilam operatora i zaluje :o :cry:

dzis bylam na masazu limfatycznym twarzy i oczu , myslalam , ze ten masaz to jak jak np. masaz ciala , a to tylko takie delikatne glaskanie ,podobno limfa jest pod skora i taki drenaz limf. tak wyglada . :badgrin:

taki fajny watek sabrina zalozylas i tak sie tu cicho zrobilo.
ja jestem zadowolona z plastyki brzucha , blizna mi w niczym nie przeszkadza, bo i tak jej nie bedzie widac ,
wczoraj w sklepie obejrzalam swoje odbicie w lustrze ,sylwetka jest wyprostowana , brak brzucha daje efekt lekkosci i oczywiscie buty na obcasie.
powiedzcie jak wasze blizny po lifcie czy sa widoczne , moze jakies fotki , moj termin liftingu tez sie zbliza 3 tyg. przede mna idzie pod noz kwatuszek .
10.12.2007 operacja powiek dr. brzuchanski.
21.08.2008 plastyka brzucha dr. brzuchanski
30.10.2008 lifting twarzy dr brzuchanski
02.12.2009 pomniejszenie i podniesienie piersi dr brzuchanski

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 18 wrz 2008, 16:42

Ulrike! Ale fajna imprezka!! No i rzeczywiście długie włosy odmładzają. Tutaj jesteś starsza , a wyglądasz na późną 20 {mam córkę w tym wieku i wiem jak wyglądają jej koleżanki}. Cała twarz i sylwetka wydaje się szczuplejsza. Ślicznie!! Miałam dziś dzwonić do Brzusia, siadłam w fotelu i....zepsuł mi się telefon , mam nowy ,a numer zapisałam w pamięci telefonu zamiast na karcie sim.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 18 wrz 2008, 18:19

Kwiatuszku! Jak można mieć za dużo włosów!? Toż to skarb masz na głowie! Ja mam rzadkie i drutowate ale ratuję się pianką Nivea nadającą objętość, trochę pomaga.
No chociaż jedna rzecz mam ładną i bez zarzutu, to są włosy. Chociaż kiedyś było ich jeszcze wiecej. Każdy włos mam gruby i mocny. U mnie układanie fryzury trwa 10 minut gora. Ale włosy mam dość krótkie, to prawda. A co do wysokich obcasow to prawda, rowerek, pies, działka, grzybki i adidaski. No i wysokie obcasy ida w odstawkie. Potem jak sie załozy katastrofa, normalnie bola nogi. Tez ostatnio wystroiłam sie w szpileczki bo stoja bezuzyteczne bidule, jak wrociłam nogi bolały niemiosiernie. Pomyslałam., no koniec z Toba kwiatku. Ale dobrze piszecie nogi sie zwyczajnie odzwyczaiły Pocieszyłyscie mnie.

:badgrin: Dziewczyny musze Wam to opisać, bo normalnie w duchu pekam ze śmiechu. Dzis były u mnie cztery koleżanki. Rozrzut wiekowy w granicach pieciu lat. No i jedna mowi tak. Słyszałam,że powieki mozna podnieść jakims kwasem dalej opowiada cyt. mowiła mi ta kosmetyczka co ma gabinet koło Biedronki / taki tam osiedlowy gabinecik/,że można tylko ona niezbyt dokładnie jeszcze wie, ma sie dowiedzieć i mi powiedzieć. Na co ta druga mowi do niej tak. To co smaruja tym kwasem czy jak. Ona jej odpowiada, no nie wiem jeszcze. No i dalej dyskusja. A wy dziewczyny robilyscie sobie coś, pyta jedna drugą, ja oczywiscie dzób trzymam zamkniety i nic. No to tam gadaja,ze one nic i kieruja do mnie pytanie? A ja mowie a tam raz mezoterapie robiłam. No i co, co Ci robili, pytają. No takim aparatem po twarzy i preparat wprowadzają przez skorę. Nawet nie chciało mi się nic gadac, bo widze,że zielone. Może tylko jedna sie nie przyznała, bo fajna babka ładna zawsze była i jest mimo wieku. Nawet powiek nie ma opadajacych, moze tylko takie małe poduszeczki pod oczyma. Jednak ta swiadomośc nt. zabiegów kosmetycznych u niektorych babek jest naprawde na poziomie zerowym. Juz nie wiem czy je przerastam, czy mam kuku na muniu na tle swego wygladu.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 18 wrz 2008, 19:05

Wszystkie mamy kuku na muniu. całe życie się człowiek rodziną przejmował to teraz mu odwala :-)

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 18 wrz 2008, 23:07

muflon2121 pisze:Wszystkie mamy kuku na muniu. całe życie się człowiek rodziną przejmował to teraz mu odwala :-)
Mnie zaczęło odwalać jakieś 5 lat temu. Trochę mi się na łeb zaczęło wszystko walić w sensie rodzinnym i wtedy stwierdziłam, że zaczynam myśleć o sobie. A że przez te zmartwienia jeszcze bardziej zrobiłam się smętna na gębie, a zbliżało się spotkanie z kolegami ze studiów, to zaszalałam i wypełniłam sobie bruzdy. Od razu się sobie spodobałam i zaszalałam tak na spotkaniu, że mąż sobie przypomniał, że ja jego jestem.

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 18 wrz 2008, 23:35

Kwiatuszku, Ty się pytałaś co powiedzieć lekarzowi jak będziesz chciała receptę na Retin-A. Powiedz, że to na trądzik Tobie /tak, tak - ja miałam trądzik, jakiś guzowaty chyba/ albo Twojemu synowi dermatolog pisze.

A wiecie co, jeszcze wrócę do krótkich włosów, bo i ja kiedyś wyczytałam jak jakiś fryzjer mówił że postarzają. No to dawaj, zaczęłam zapuszczać swoje. Męczyłam się okropnie, ale wytrzymałam ze dwa miesiące i umówiłam się do salonu Czajki /jeden jedyny raz zresztą, bo tam drogo/, ale nie do niego. I mówię do tego co mnie miał strzyc, że ja właśnie zapuszczałam włosy i żeby mi jakąś fryzurę wymyślił. A czajka obok zajmował się jakąś babką z telewizji i mówi do mnie, że on to by mi radził całkiem krótko. No i co wy na to?
Ja wtedy nie uległam, ale za 2 tygodnie szorowałam do innego fryzjera na podcięcie.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 19 wrz 2008, 11:47

turkus109 pisze:zmienilam operatora i zaluje
No właśnie, powiedzcie z jakiego internetu korzystacie? Ja najpierw wykupiłam w erze najtańszego blue connecta {48 zł}Tam miałam limit , który w połowie miesiąca się kończył. Potem już był tak wolny, że zanim się strona przerzuciła mogłam ulepić z 10 pierogów. Wkurzyłam się i zmieniłam na ten droższy {140 zł} i jestem podwójnie niezadowolona. Jest tak szybki {a raczej wolny jak ten tańszy} , tylko nie ma limitów. Co chwilę wyskakuje "nie można połączyć się z serwerem". No a cena kosmiczna. Czesto zmieniam miejsce pobytu dlatego chciałam przenośny, teraz myślę, że taniej i lepiej będzie wykupić dwa stacjonarne {kablówki?}. Chciałam wrócić do tego tańszego jednak Era nie ma takiej opcji. Chyba zacznę reklamować, bo zapewniali zasięg, a w bloku mam ledwie jedną kreseczkę na wskaźniku zasięgu. Wyświetla mi się szybkość 236,8 Kb/s to chyba strasznie mało?
zadowolona

Awatar użytkownika
turkus109
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: turkus109 » 19 wrz 2008, 15:41

babina [/b :cry: ]wlasnie rozwiazalam umowe z tpsa i wykupilam w erze ten najtanszy , no ale tak jak mowisz , syn wykorzystal w tydzien limit sciagajac filmy , chcialam zwiekszyc na 2G ale musze odczekac do nastepnego miesiaca , iinternet chodzi ale jak wolnooooooooooooooo.
10.12.2007 operacja powiek dr. brzuchanski.
21.08.2008 plastyka brzucha dr. brzuchanski
30.10.2008 lifting twarzy dr brzuchanski
02.12.2009 pomniejszenie i podniesienie piersi dr brzuchanski

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 19 wrz 2008, 21:22

Dzis byłam w aptece i specjalnie wypytałam jeszcze o ten olejek arganowy / chyba Myra go testuje/. Zapytałam Panią, która stoi w dziale kosmetykow w aptece Carefura, czy olejek arganowy spozywczy to to samo co kosmetyczny, a może spozywczy lepszy bo naturalny bez domieszek. Ona na to mi odpowiedziała,że kosmetyczny jest lepszy bo zawiera nośniki, ktore pozwalają wniknać produktowi w skorę. A cena jest w aptece 130 zł za 30 ml i jest to firma Galenic. A w internecie 20 lub 30 zł i jestem cała zdezorientowana.

:roll: Czy warto kupić takie jesienne kozaczki, sa śliczne ale płaskie, takie jak to dziewczyny teraz noszą taka ciemna śliwka, czarne też, ale ponad 300 zł. Chyba to przesada, co?

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 19 wrz 2008, 21:32

Kwiatuszek* pisze:firma Galenic
dobre maja produkty, w Belgii tylko w aptekach
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître