Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)cz.2

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 07 wrz 2008, 12:48

to ja raz jeszcze znalazlam temat ktorego szukalam wiec moje pytanie jest nie aktualne hihihi
pozdrawiam dziewczyny...
p/s wcinam wlasnie czekoladki o smaku baylejsa... mniaaam :-D
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
sylwiach
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: sylwiach » 07 wrz 2008, 17:08

hej dziewczynki.Jennys, napisz jak Ci poszla pierwsza lekcja francuskiego?
Usmiech,usmiech,usmiech...to co w kobietach mezczyzni uwielbiaja:-)

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 07 wrz 2008, 17:13

a wiecie laski i ja sie zapisalam na nauke jezyka, tylko mnie pociagnelo w strone hiszpansliego.... pomyslałam ze moze kiedys sie tam wybiore ,ale bez jezyka do dupa blada,wiec sie biore do roboty!!!

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 07 wrz 2008, 17:17

fondle, ola seniorita!!!!!!! (ciekawe czy to po hiszpansku wogole hihihihi)
jezyki to super sprawa.. im wiecej sie ich zna tym lepiej ;)
oj wlasnie odkrylam nowe mordki ... :| :o :-) :-D :cry: :x 8-)
ale swietne 8-) 8-) 8-) 8-) - to moja ulubiona..hihihi

a co do francuskiego......czy ktos wie co to znaczy "opluta"-mniej wiecej tak sie wymawia po francuzku? ;)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 07 wrz 2008, 17:24

cukiereczekPL pisze:fondle, ola seniorita!!!!!!! (ciekawe czy to po hiszpansku wogole hihihihi)
prawie ;) hola seniorita ;)
cukiereczekPL pisze: a co do francuskiego......czy ktos wie co to znaczy "opluta"-mniej wiecej tak sie wymawia po francuzku? ;)
ja wiem co znaczy "opluta" ale po polsku :p

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 07 wrz 2008, 17:46

virriel pisze: ja wiem co znaczy "opluta" ale po polsku :p
hihihihihi
no wlasnie....
jakos tak francuzki wyraz brzial podobnie do naszej oplutej hihihi
jakos tak "oplutha" .... no nic. moze sie dowiem co to znaczy jak Jennys sie poduczy jezyka :-D

a w hiszpanskim chyba sie stawia h a sie go nie czyta prawda?
kurde juz zapomnialam podstawy a kiedys sie ich kulam na pamiec ;)
pamietam tylko ADIOS i GRACIAS hihihi ah i soy de polonja hihihihi ;)

Awatar użytkownika
justa12345
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: justa12345 » 07 wrz 2008, 21:14

cukiereczekPL,
"opluta" tak sie slyszy ale calkiem inaczej pisze to poprosty " o k***a" przepraszam za wyrazenie tylko tlumacze
24.11.2008 nos i piersi

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 07 wrz 2008, 22:05

virriel, a ty sie uczysz hiszpanskiego?

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 08 wrz 2008, 10:06

Pierwsze koty za płoty (tego jeszcze nie umiem ;) ) Na razie podstawy, je m'appelle, je suis itp. Dokładnie kazałam sobie powiedzieć, jak się czyta Morgan de Toi, Marionnaud itd.itp. ;) W każdym razie po raz kolejny przekonuję się, że nauka jest przyjemnością tylko wtedy, gdy podoba mi się jezyk, który zakuwam. Roger, który nas uczy, jest nativem, więc jak czasem coś zasunie po francusku, to mi się nogi uginają z zachwytu :roll:
Poza tym, uczyłam się juz pięciu języków (pogadać umiem tylko w jednym :badgrin: ), więc tak naprawdę wszystko na razie jest banalnie proste. Oczywiście, im dalej w las, tym więcej grzybów. :badgrin:
Najlepszym numer był z naszym Rogerem, kiedy przyszedł, Miś (mój synek) od razu pobiegł do tatusia i powiedział, że myślał, że Roger będzie miał taką białą skórę jak nasza..... :-D (wyjaśniając zagadkę - Roger jest Kameruńczykiem :-) )
Po dłuższej rozmowie z nim, nadal plany wyjazdowe nie uległy zmianie.
A! Nasz lektor spóźnił się, ponieważ oczywiście miał problemy z komunikacją miejską, no i mówię to mojemu TZowi, a on na to (dowcipnie ;) ): A co, nie może podjechać metrem? (chyba tego typu dowcipy nie opuszczą nas aż do śmierci :badgrin: :badgrin: )
BTW, Sam, znowu o mało nie dostalam zawału w sklepie, kupiłam kapelusz, który kosztuje 9,9 EU i 39,9 zł i bluzeczkę za 19 EU równowartą 79 zł. Po jakim kursie do cholery oni to przeliczają :evil: :evil:
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 08 wrz 2008, 10:08

sorki, dwa razy się wysłało :p
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”