Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
olka39
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: olka39 » 26 sie 2008, 12:10

Witaminy bardzo dobrze wlasnie przyswajac z sokow warzywnych i owocowych, o tym pisze tez Tombak, ze wszelkie nawozy zaniewczyszczenia i chemia zostaje w miazszu ktory pozostaje po odcisnietych owocach czy warzywach dlatego pijemy czyste witaminy bez dodatkow chemicznych.Z tego tez powodu tak wazne jest picie soku.NIe jestesmy w stanie zjesc 1 kg marchwi ale mozemy wypic tyle soku zatem ilosc witamin jest mocno skoncentrowana.W dodatku wlasnie soki posiadaja wode strukturalna ktora jest lekarstwem na wiele chorob.
Ja w zeszlym roku wyleczylam alergie skorna ktora doskiwerala mi przez 12 lat, zaden lekarz nie potrafil mnie skutecznie wyleczyc i przepisywal masci sterydowe.
Soki zaczelam pic z czystej przyjemnosci po przeczyatniu ksiazek Tombaka ale nie mialam na celu niczego leczyc, ustapienie alergii bylo czyms ekstra czego kompleteni sie nie spodziewalam.
Chce jeszcze powiedziec ze czerwone zabarwienie skory po soku wystepuje tylko w przypadku zatrucia organizmu toksynami, po regularnym piciu i i oczyszczeniu organizmu ten kolor ustepuje.Czasem moze to zajac nawet rok!

Sabrina mnie wywolywanie duchow tez nie bawi ale interesuja mnie odzyskiwania i podroze astralne, jednak boje sie zeby mnie ten swiat nie zdominowal, to jednak niebezpieczna przestrzen :!:
Kiedys bardzo chcialam pojechac na kurs wychodzenia z wlasnego ciala i kontaktow ze zmarlymi w swiecie astralnym ale na razie odsuwam to na blizej nieokreslona przyszlosc...
Dr Kasprzyk 6.08.2008 juz po :) i swiat stal sie piekniejszy :)
Mc Ghan 410 FX 410 gr

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 26 sie 2008, 14:17

O rety Olka 39 aż mnie ciarki przeszły!!!
Wychodzenie z własnego ciała i kontakt ze zmarłymi,brrrrrr....
Myślę ,że nie jest to bezpieczne i lepiej zmarłych zostawic w świętym spokoju ;)
A z tymi sokami? No,cóż... Soki są pyszniutkie a ,że i zdrowe to tez każdy wie.
To ,że chemia zostaje w miąższu, to nie wiedziałam. Tylko ,niestety,nie zawsze sie ten sok chce robić.Wiem po mojej mamie.Po zafascynowaniu Tombakiem,jakis czas soki wyciskała,a teraz co? Figa z makiem. Człowiek ,cholipcia,jest z reguły wygodny i niestety mało konsekwentny,jeśli chodzi o samego siebie. :(

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 26 sie 2008, 16:06

babina7 pisze:Na sniadanie pół litra soku z marchewki plus jeden burak. Do soku z marchwi trzeba dodać oliwy, żeby wchłoniła sie wit A {ona tylko działa w tłuszczach} .Obiad z jednego dania .Na kolację sok. Podobno tyjemy jak jemy niejednorodnie, bo białko trawimy innymi enzymami a tłuszcze i węglowodany innymi.Jeżeli j
Babino na śniadanie tylko sam sok i nic więcej i na kolacje też. Chyba nie, tak napisałas chyba,że trzeba pić sok, napisz dokladnie. Mnie jak by kto jadlospis ulożyl to predzej a tak to jakoś zawsze zjem to co nie powinnam. jednak chleba i slodyczy nie jem od kilku dni. Jestem glodna jednak. Po sokach chce sie jesć bo wzmagaja apetyt i w moim przypadku sie to sprawdza. A co z owocami, napisz kochana wszystko, zrob to dla mnie, może na prywatna wiadomośc, bo dziewczyny sie zanudzą te szczupłe. Prosze zrob to do największego grubaska na tym forum, bardzo chce schudnąć ale bez szkody na zdrowiu. Musze mieć dobre wyniki bo przecież mam za dobry miesiąc lifting.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 26 sie 2008, 18:34

Kurcze kusicie tymi sokami!!! :badgrin: :roll: a ja jestem takim leniem i nie chce mi sie potem tej sokowirówki myc.Mam takiego starego rzęcha,ale jak babina pisze,że sa takie nowszej generacji i "tylko" za 500zl to moze uzbieram sobie i kupie? znowu mam cel na ciułanie po 30 zł haha,bo maż pazerniak mi nie da oh(m1 i każe mi te buraki i marchewki w całości łykać a żeby mu d...y nie zawracała z następnym wydatkiem.
Dziewczynki nie wiem jak wy ale ja kuracje z jajcami zaczynam od listopada.
Mirabel a rację ze pyta czemu od listopada,bo dla mnie tez to jest dziwne,ale jak tak każą to każą :-)
Olka39jak interesuja cie odzyskania to zarejestruj sie na forum Bruce Moena.
http://www.afterlife-knowledge.com.pl/
Ja zrobiłam III stopnie jego kursu i jestem na tym forum chyba juz 4 albo 5 lat.
Możesz tam poczytać co robimy,a własciwie co ja robie. Nie jest to niebezpieczne,bo nie jest to wywoływanie duchów,a czesto ludzie tak myślą. Jestem tam oczywiście pod innym nikim i wczoraj na forum oficjalnie ogłosiłam,że przestaję sie tym zajmować,bo nie wyrabiałam sama sie wszytkim zajmować.
To tyle,bo nie na temat pisze. ;)
Kwiatuszku zapomniałam napisać,że pięknego tego kwiatka wychodowałaś!!!
Kurcze ja nie mam reki do kwiatów. One chyba czują,ze je olewam i tylko podlewam i mi nie za bardzo rosną. :(
Mulfon pytałas wcześniej o Leg Magick. Jest to urządzenie do ciwiczenia miesni tylka i ud. Gdy bym była systematyczna w tych ćwiczeniach,to miała bym figóre modelki,ale wiecie jak to jest z tymi ciwiczeniami :?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
olka39
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: olka39 » 26 sie 2008, 18:53

Sabrina znam to forum, a moze bardziej Joasie, bo lacza nas podobne problemy ;) ale dawno juz nie odwiedzalam strony Bruca,musze zajrzec znowu.

a z sokowirowek polecam ta, ja mam wersje srebrna, ale nie warto placic 150 zl wiecej tylko za wyglad bo soki robi dokladnie takie same :-D mam porownanie bo biala kupilam mamie

http://www.electrosharks.pl/index.php?p ... ps-hr-1858
Mc Ghan 410 FX 410 gr

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 26 sie 2008, 19:14

Hm! To może sie tez skusze na te soki.Troche samozaparcia i moze sie uda.Ale dobrą sokowirówke to musze sobie zafundowac. Olka fajnie ,że napisałaś ,która jest dobra.
Sabrina,no ja, zwykly szarak, tez myslałam,ze to jest cos w stylu wywoływania duchów.
Ale teraz widzę ,że nie. To jest " wyższa szkoła jazdy".Mimo wszystko podziwiam Was ,Bo jednak na sama mysl,to mam gesia skórke.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 26 sie 2008, 20:18

Kupie sobie jednak jakąś sokowirówkę. Widzę ze maja różne moce od 250 do 800. Olka ty jestes ze swojej zadowolona? Dobrze wyciska sok? Czy trzeba kroic owoce,warzywa czy wchodza całe? A ja wygląda sprawa z robieniem soku z pomarańczy,obiera sie ze skóry?

Awatar użytkownika
olka39
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: olka39 » 26 sie 2008, 20:43

http://www.electro.pl/produkt-PHILIPS_S ... 6,143.html

tutaj znalazlam najtaniej,ja w zeszlym roku placilam za nia ponad 400 zl :!:

Sabrina jestem bardzo zadowolona, w szale sokowym w zeszlym roku zakupilam jeszcze 2 inne sokowirowki, jedna z severina ( to jest dokladnie ten sam model co na tv zakupach)-tragiczna , skakala po blacie, a nastepnie okazalo sie ze nie mozna robic w niej soku z buraka :( odsprzedalam na allegro za polowe ceny :( druga zelmera ale tez porazka, sokowirowka musi miec moc i to nie oszukana :!: a producenci cos kombvinuja na mocach( to informacja od kolegi elektryka) wreszcie poszperalam po necie ten model ma najlepsza jakosc do ceny :!: ja mam akurat srebrny model o 50 W mocniejsza ale na prawde nie widze roznicy w robieniu sokow :!:
Ta pulpa po owocach nigdy nie jest taka do konca sucha ale ja jeszcze w zadnej sokowirowce nie widzialam zeby byla :!:
Z pomaranczy musisz obrac skore inaczej sok bedzie gorzki :!: pozostale warzywa i owoce wrzucasz jak leci, jablka w calosci.
Jesli ktos chce cos tanszego to radze zwrocic uwage czy mozna w danym modelu robic soki z twardych warzyw i owocow bo przewaznie nie mozna :?

mirrabel czasem gdy umiera ktos bliski potrzebujemy poczuc ze jednak zyje, ze jest mu dobrze i wtedy nic cie nie przeraza :!: zreszta bywa i tak ze oni sami potrzebuja tych kontaktow aby do konca sie wyzwolic ze swiata zywych ;) mnie fascynuje ten swiat poza nami niby nieodczuwalny a jednak istniejacy i funkcjonujacy ....
Mc Ghan 410 FX 410 gr

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 26 sie 2008, 21:30

olka39, ta stronka mi sie nie otwiera,ale jeżeli jestes ze swojej zadowolona to ja kupie. Dzięki za opis,bo nawet na sokowirówce można sie naciąć.
Co do ezoteryki. Asia organizuje w Warszawie 27-28 września warsztaty Samo-I-dentyczność przez Ho'oponopono
warsztaty.http://www.ezosfera.pl/kamila-jakimowicz/artykul/546
Juz pare lat temu robiłam do nich przymiarkę i jakos tak nie mogłam sie zebrac,ale teraz czuje ,że powinnam wziać w nich udział i zapisze sie.
W końcu życie zaczyna sie po 40 -tce i trzeba cos w nim zmienić.
może jeszcze ktos chętny sie znajdzie? Dzieciaki mi zapłacą bo troche drogie te warsztaty 450zł pisałam z nimi na gg,a od męża wyciagnę na sokowirówke. Powiem,że po lifcie musze dbac o cerę. Przy kombinuję sobie z 200zł i powiem ze 200 kosztuje ta sokowirówka.
Muszę coś w swoim życiu zmienić,bo nie zamierzam juz do końca życia kombinować po 30 zł na jakies moje potrzeby!!! No kur....mać niedługo może na nagrobek każe mi zbierać ;)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 26 sie 2008, 21:39

Ja mam tego Philipsa. Pomarańcze obieram i pięknie wyciska. Ma duży pojemnik na odpady tak, że bez opróżniania i mycia zrobisz 2l soku. Mój patent {lenistwo matką wynalazków} wyłożyć pojemnik na odpady woreczkiem.Wyjmuję worek i do śmieci.Myję tylko sitko i pokrywę. Też mam taką 30 letnią w piwnicy. Wyło to na całe osiedle i marchewki trzeba było kroić. Męka!

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”