Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 sie 2008, 14:53

Kwiatuszku, pisałam o tym na innym forum i moderator potraktował mnie jak nawiedzoną wariatkę więc nie chce powtórki. Miałam rozmiar 42 przy wzroście 160.Nie schudłam przez miesiąc tylko trwało to prawie rok, ale poprawa zdrowia za parę tygodni była wyczuwalna. Jestem fanką Tombaka. Zaczęłam ,bo lekarze wysyłali mnie na operację , a że jestem przyzwyczajona do swoich części ciała {poza nadmiarem skóry} postanowiłam szukac innych metod. Najpierw trzeba się odtruć {usunąć toksyny}.Czterodniowa głodówka - wcale nie jest trudne, bo co pół godziny pijemy pół szklanki soków {żadne kartony!!}.Rano woda z łyżką gorzkiej soli, która jak magnes wyciąga zanieczyszczenia z organizmu. Na drugi dzień jest cały biały język, podobno to też te zanieczyszczenia. Po głodówce pomału wracamy do normalnego jedzenia jednak trochę trzeba w życiu zmienić. Chlebek jem tylko na zakwasie z masłem, a jak mam ochotę na kiełbaskę to osobno. Jak słodkie , to dwie godziny przerwy. Prawie nic nie kupuję gotowego. Na sniadanie pół litra soku z marchewki plus jeden burak. Do soku z marchwi trzeba dodać oliwy, żeby wchłoniła sie wit A {ona tylko działa w tłuszczach} .Obiad z jednego dania .Na kolację sok. Podobno tyjemy jak jemy niejednorodnie, bo białko trawimy innymi enzymami a tłuszcze i węglowodany innymi.Jeżeli jemy ziemniaki i mięso ,to organizm sobie nie poradzi i te resztki zaklejaja jelita, do nich przylepiają sie następne resztki i oprócz tycia powstają guzy i zgrubienia.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 sie 2008, 15:16

Po marchewce mam super opaleniznę!!! Od lat cierpiałam na stawy i też wyleczyłam imbirem, a ginekolog, który mnie chciał ciąć powiedział, że to niemożliwe żeby mięśniaki tak się zmniejszyły i zwalił wszystko na źle odczytane USG {tylko, że ja byłam u trzech ginekologów i wszyscy kazali NATYCHMIAST ciąć}.Zachęcam do kliknięcia oczyszczanie -Tombak albo przeczytaj jego bestseler "Jak żyć zdrowo 150 lat" albo "Prosta droga do zdrowia". On też pisze o aurach , emocjach więc Sabrinka powinna przeczytać ,chociaż pewnie jest już na wyższym etapie wtajemniczenia. Książka jest w każdej księgarni i necie.
Co do gotowania, to dla męża gotuję, ale on jest tak niewymagający, zjadłby stare skarpetki i powie, że pyszne. Zaraz idę robić kotlety z cukini, kalafior, ziemniaki. Kupiłam dwa kilo pysznych śliwek, to będą na kolację. Mąż ma 188 wzrostu, a waży pewnie 120 kilo {nie chce się przyznać ile} więc nawet się cieszy jak pusta lodówka.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 sie 2008, 16:40

No! obiad już zrobiłam! Widzicie jak szybko! Zajrzałam na stronę Tombaka- ta najlepsza książka ma tytuł "Czy można żyć 150 lat". Parę lat temu moja mama miała kamienie w woreczku. Jako ,że była koło 80 bałyśmy się operacji i zawiozłam ją do takich zakonnic, które leczą metodami domowymi. Zrobiła szczegółowa kurację i po 4 dniach kamienie wyszły. Po trzech latach coś znowu ją pobolewało więc powtórzyła- znowu wyszły ale tylko dwa. Mama wszystko je ,nic ją nie boli . Wtedy nie słyszałam jeszcze o Tombaku, ale w jego książkach jest ta metoda opisana kropka w kropkę. Acha! moja dentystka nie może wyjść z podziwu, że wyleczyła mi paradontozę. Nie miałam strasznego stanu {początki} ale zęby szły do przodu i obawiałam się, że będę wyglądała jak koń, bo ciągle zwiększała mi się szpara między zębami.Dentystka nadkładała ,powiększała zęby, a za trzy miesiące znowu szpara....Wszystko stanęło w miejscu i się nie ruszają. Oczywiście chodzę na czyszczenia ale główna zasługa, to terapia skorupkowa. Robiłam w lutym , tak się cieszę, że teraz powtórzę bo podobno tylko to zapobiega osteoporozie.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 25 sie 2008, 16:42

Kwiatuszku nie mam pojęcia którego linka mam ci podesłać,bo mam od dawna ten program a teraz jak w google wpisuje tą nazwe to pare linków wyskakuje.
Olka 39 tak interesuje sie podróżami astralnymi,ale zaczęłam sie wycofywać,bo nie chce mi sie juz babrać w astralu. Duchów nie wywołuje i nigdy nie wywoływałam.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

2ama
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: 2ama » 25 sie 2008, 16:47

Babina , napisz coś więcej o tej terapii skorupkowej . Wprawdzie osteoporozie nie zapobiegnę ( już mnie dopadła :evil: ) , ale może przynajmniej nie będzie się pogłębiać

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 sie 2008, 16:55

Ale się rozpisałam! Mamy pisać o smutkach, więc napiszę.. Pies mi się kończy {Tombak tu nie zadziała niestety} Ma 13 lat ,bokserka z rodowodem { ma złote medale }. Podobno nadaje się do księgi Ginessa, że w takiej kondycji tak długo żyje ,ale zaczynają się kłopoty. Weterynarz powiedział, że już tylko leki poprawiające jakość życia....Całymi nocami łazi, spadła parę razy z łózka, bo chyba wysiadł błędnik. Chodzi bidulka taka krzywa z przekręconą główką. Rano musiałam ją znosić ze schodów {35 kilo}, bo bała się zejść.Smycz muszę trzymać pionowo, bo zaraz się przewraca.W dodatku jest głucha jak pień i nie słyszy jak do niej czule mówię i ryczeć mi się chce. Z drugiej strony - jak już zakończy żywot ,to dopiero będę wolna! Żeby
tak było jak pisał klasyk Sabrina "niech idzie spać , a rano posprzątam proszek"

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 sie 2008, 17:01

2ama pisze:Babina , napisz coś więcej o tej terapii skorupkowej . Wprawdzie osteoporozie nie zapobiegnę ( już mnie dopadła :evil: ) , ale może przynajmniej nie będzie się pogłębiać
Zbieraj skorupki z jajek. Jak masz z surowych, to zagotuj ,wysusz i zmiel w młynku do kawy. Brałam trzy, dwa razy dziennie 1/3 łyżeczki przez miesiąc. Żadne apteczne wapno, nie jest przyswajalne a to podobno w 80 %. Nic nie kosztuje.
zadowolona

2ama
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: 2ama » 25 sie 2008, 17:03

Babina mieszasz z czymś ten skorupkowy proszek, może popijasz ...czy tak na sucho ?

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 sie 2008, 17:28

Zobaczcie na stronkę " skorupki z jajek" {nie umiem wkleić linka!} Ciekawe!

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 sie 2008, 17:40

Popijam.To jest odrobina.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”