Ja mam założoną 2 spiralę. Nazywa się Cooper T czy jakos tak. Jest na 5 lat ale pierwszą wymieniłam po 3 latach. Teraz od ponad roku mam drugą. Pierwsze zakładanie to był koszmar. Gorzej mnie bolało niz poród synka (a rodziłam 14,5 godziny). Jak szłam na wymine to zaciągnęłam za sobą męża, tak się bałam. Teraz wiem, że to wina lekarza,że tak bolało. Wyjęcie pierwszej ,badanie i założenie drugiej trwałon 15 minut. Jak lekarz zapytał, czy chce zobaczyć starą wkładkę to powiedziałam, że tak i nową też. Na co pan stwierdził, że może być problem bo o il4e starą już wyjął i mi pokaże to nowa już jest na swoim miejscu i zobaczę ja za 3 lata. To mnie zamurowało. Okres trwa u mnie 3-4 dni. Pierwszy, trzeci i czrwart dzień to w zasadzie plamienia. Drugiego jest bardziej intensywny, ale przed spiralą miałam okres 5-7 dni i prawie mi po nogach leciało.
Generalnie jestem zadowolona w 100%. Nic mnie nie boli, o niczym nie muszę pamiętać. Jak dla ,nie same plusy.
Lekarz, który azakładał mi druga spirale jest z Wawy więc jak któraś jest chętna to mogę polecić bo specjalista na prawdę godny polecenia.
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....