mleczna krówka: a bo ja mam księgę imion :) :) :) ale trzeba się zastanowić czy imię nie będzie brzemieniem W tej księdze koleś napisał że ludzie chcieli nazwać dziecko Belzebub,Antena,Kurtyzana..
Albo na przykład imię którego nie można ładnie zdrobnić np.Joachim-Chimek???może w sumie tak...ale trzeba się dobrze zastanowić:):)nie now w sumie to Chimek fajnie brzi:)
Wogle w "przekroju" jakiś czas temu był artykuł o wpływie imion na życie.Że faktycznie osoby z jakimiś niby wymyślnymi imionami często czują się wyróżnione,inne (phi phi wielkie odkrycie)albo że imiona mogą predestynowac nas do czegoś...Jak się ktoś nazywa Izolda albo Romeo...a ktoś Maryna to trochę inaczej może patrzeć na sibie) :)albo toś nazwie dziecko Afrodyta a panna nie będzie ładna tylko wyjątkowo szpetna hmmm
Agrafijka-Hanke??tak normalnie np.Hanke Kowalska???Dla mnie Hania to najpiękniejsze imię na ziemii:):)) A Agłaja-Aglaja???hmmm nie wiem myślę że można używać obu wariantów:) :)
Ja bym jeszcze dodała do tych ładnyc Elwira ale juz lepiej nie będę pisała wiecej moich imion z ulubionych bo mam świra na tym punkcie i moge godzinami pisac o tym:) :)