Kompleksy, brak wiary w siebie

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 06 sie 2008, 10:19

Ja tylko poweim jeszcze jedno na ten temat...jak wczesniej wspominalam napisalam,bo uznalam,ze jolaa potrzebuje pomocy,bo w polowie czerwca tez tu natknelam sie na jej post i mnie przerazil....i jak napisalam juz wczesniej jolaa wspomiala wtedy juz o samobojstwie i ze ma kilka obmyslonych sposobow...ale wtedy powod byl inny... Posiedzialam i przewertowalam forum,bo juz zglupialam czy sie nie pomylilam,ale mam pamiec dobra,wiec wklejam link...wtedy tez mnie jolaa przerazila...wiecej sie nie wypowiadam na ten temat! Chcialysmy pomoc,poradzic a zostalo to odebrane jako atak...jolaa przeczytala posty nasze i wziela wszystkie do kupy i wylala swoj zal niezrozumienia jej okraszony ladna polszczyzna...sorry,ale juz nie reaguje na slowo samobojstwo...bo widze,ze nie ma sensu... Zajrzyjcie same... Jolaa a Tobie zycze wiekszej wytrwalosci....zycie jeszcze nie raz bedzie cie gielo na rozne sposoby...ale to jest wlasnie dorosle zycie.Powodzenia

http://www.beautywpolsce.com/forum/view ... c&start=10

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 06 sie 2008, 10:39

Teraz banki daja latwiej kredyty niz kiedys- ja swego czasu dostalam od reki kilkadziesiat tysiecy tylko na podstawie historii rachunku.
Istnieja tez kredyty gotówkowe zabezpieczone aktywami płynnymi, albo kredyty ktore mozna wziac wspolnie z inna osoba- np. twoja mama. Jesli studiujesz mozesz wziac tez kredyt studencki, tylko ze tutaj nie dostaniesz calej kwoty od razu tylko w miesiecznych transzach- w sumie 6 tys. zl rocznie. Tak jak pisalam musisz sie udac do jakiegos punktu doradztwa kredytowego- np. expander czy open finance.
Gdybys napisala cos wiecej o tych kredytach- ogolnie o Twoim zadluzeniu latwiej by bylo Ci pomoc.

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 06 sie 2008, 18:10

nie wiem o co chcodzi z tymi kredytami bo jakies to metne....

tak jak juz kilka razy pisaly dziwczyny trzeba sie zajac sprawa na serio a nie biadolic. idz dziewczyno do doradcy finansowego jednego, drugiego... poradx sie kogos fachowego.

a tak jak napisala anielica. to nie bylo jednorazowe wspomnienie o samobujstwie. wszytskie twoje posty to narzekanie. jakby mi ktos zaponsorowal zabiegi to bym z radosci skakala a nie narzekala...

najbardziej szkoda mi kilku godzin z zycia mojego i kilku innych dziewczyn na forum bo zamiast bawic si z synem zangazowalysmy i siebei i policje w odnalezienie joli bo po prostu te posty nie brzmialy jak czcze pogrozki...
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

jolaa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: jolaa » 06 sie 2008, 18:41

Pytalam o konsolidacyjne...w interrnecie nawet szukam takich zdradliwych nie wiadomo skad kontaktow, tzw instytucji pozabankowych i kredytow prywatnych. Problem polega na tym, ze tylko pod hipoteke mogą mi dac a to już by musialo być za zgoda mamy bo na nia jest mieszkanie a ja nie mogę jej powiedzieć.
Jego było stać zarówno na placenie rat jak i „upiekszanie” bo zarabial duzo jako konstruktor tylko nie był tam na umowe o prace...tzn teraz to już nie jestem pewna kim on w ogole był bo może i w tym mnie oklamal...pisze tylko jak on mi mowil a ja zaslepiona miloscią bylam go tak pewna, ze chyba bardziej niż siebie samej zwlaszcza po op. nosa. Tak wiec nie mogl brac na siebie bo wg prawa nie osiagal zadnych dochodow.

Dzisiaj już jestem troche spokojniejsza. Ale często mnie ponosi bo to dla mnie jest duzo i być może można z tego wyjsc ale jeszcze nie wiem jak a podpisalam umowe w Sygma Bank na 8000 zł tylko tyle mi chcieli dac i mialam mieć jutro na koncie ale dzis zadzwonila, ze jednak nie. Chcialam chociaz mieć na zaplacenie tych miesiecznych. Wlasnie policzylam i na miesiac raty wynosza mnie 2140 zł a renta moja netto wynosi 615 zł. Pracy nadal szukam u nas tu gdzie mieszkam można zarobic na reke ok. 800-1000 zł ale na razie nawet za takie pieniadze mnie nie chca przyjac. Szukam jednak dalej. Na biezaco czytam gazety (Glos Wielkopolski, Wyborcza, Leszczynska) i wycinam ogloszenia te które można wysylac na maila to wysylam mailem a jak nei to dzwonie jak na razie się nie nadaje ale probuje ciagle bo w koncu nie mogę spoczac i czekac az ktos mi przyjdzie zaproponowac. Jednak musialabym wiecej zarabiac żeby mieć pewnosc ze dam rade miesiecznie to wszystko splacac. A potem jak by minely 3 miesiace to dopiero mogę się ubiegac o kredyt. Mi chodzi o to wlasnie, żeby to było tak, ze ja biore ok. 35 tys splacam wszystko i mam jedna rate to niby takie proste ale nikt nie chce na to isc. Z tej wyborczej mam tez ogloszenia takich prywatnych i dzwonilam ale sa to tzw chwilowki 2000 zl a to mnie tylko pograzy...znalazlam cos takiego jak CreditPolska i wyjasnilam pokrotce przez tel jaka jest sytuacja i facet powiedzial, ze wyjezdza na urlop ale kolezanka oddzwoni i spotkamy się w Poznaniu ale jakos nie oddzwonila jeszcze...mowil , ze może będą mogli pomoc...

Te plusy jakie wynioslam sa rzeczywiscie dobre...zaluje ze z nim bylam nawet zaluje ze ten nos mialam robiony bo mi się kojarzy z nim jak na siebie patrze... a o malo za niego nie wyszlam... Ale to z tym wygladem to mi uswiadomila kobieta co mi wykonywala endermologie... bylysmy umowione na bella contour a ja mialam zaplacone za 10 zabiegow i je dokonczylam a mialam mieć 20 no ale nie wyszlo bo odkad mnie zostawil to wszystko leglo. Gdybym wiedziala, ze zostane tak bez niczego to bym tego nosa nie robila ale taka pewna jego bylam. Rzeczywiscie niech to będzie przestroga bo ja na powaznie nie zycze nikomu żeby tak być oszukanym w podly sposób.
Ale ta kobieta od endermologii mi duzo wyjasnila duzo rozmawialysmy, uswiadomila mi wiele rzeczy, z których nie zdawalam sobie sprawy...wtedy bedac z nim i jeszcze bedac pewna jego milosci i w ogole jego to już wiedzialam, ze poprzestane tylko na powiekszeniu ust zwyklym wypelniaczem i korekcji powiek botoxem. Z tych wszystkich operacji tylko te dwie rzeczy chcialam zrobic czyli to co wymienilam tak się zminimalizowalo ale to dzieki niej. Jestem jej za to wdzieczna przynajmniej już z tego powodu tak się nie doluje...i zaczynalam być szczesliwa bo nic takiego już mialam nie mieć robione a tu proszę ...teraz tak mysle ze może jak ja mu to powiedzialam, ze rezygnuje z tych wszystkich operacji to może dlatego zerwal?
To racja ze ja to robilam jakby pod jega presja....przeciez gdyby mi wmawial, ze mi to nie jest potrzebne to na pewno by mi to wybil z glowy. Ta kobieta mi powiedziala, ze on nie był wart mnie skoro zamiast mi wybic to z glowy to jeszcze wspieral w tym...ja dopiero jak mi to powiedziala otwarlam oczy i inaczej na to patrze. Zupelnie teraz inaczej mysle. Kocha się nie za wyglad...
Nie wiem jak moglam tak zglupiec...ona mi wybila z glowy te operacje. Powiedziala ze na chirurgow plastycznych przyjdzie czas a teraz mam o nich zapomniec. I zapomnialam. Myslalam tylko o medycynie estetycznej.

Z tą konsolidacją to nie wiem wlasnie w tym Credit Polska maja mi pomoc ale czy zadzwoni do mnie czy nie to się okaze...jak nie to sama zadzwonie jeszcze raz się przypomniec i ze chce się spotkac..
Niestety wszystkie kredyty sa na moje nazwisko, jego nie widnieje na zadnym dokumencie wiec nie mogę mu wreczyc tych kwitow.

Jak pisalam kiedys o samobojstwie to z powodu wygladu tylko ze teraz dopiero wiem, ze sa wieksze problemy niż wyglad. Wiem ze pisze chaotycznie ale ostatnio nie wychodzi mi lepiej.
Wzielam sobie do serca te rady bo one wszystkie się potwierdzily u tamtej kobiety nie wiem może mi było latwiej jej uwierzyc bo ona widziala mnie na zywo i mogla ocenic obiektywnie. Ale mowila prawie to samo co Wy. W sumie wiec jestem winna przeprosiny, być może wtedy olałam te rady ale teraz dopiero je doceniam.
Doradcy expandera nawet nie chcieli ze mna rozmawiac...w open finance jeszcze nie bylam myslalam, ze tam tylko hipoteczne dają.
Ok. wyjasnilam chyba wszystko i nie oczekuje niczego chce tylko żeby było wiadomo, ze to ze mnie ktos oszukal nie znaczy ze ja tez jestem oszustka. Nie myslalam, ze to narzekanie można sobie tak wziąć do serca. Jeszcze raz przepraszam
marzec 2008 - calkowita korekta nosa: dr. Skupin
sierpien 2009 - makijaz permanentny
listopad 2009 - powiekszenie ust Teosyal Kiss 2ml, botox, endermologia 24x, bella contour 12x, mikrodermabrazja: dr. Lichaj
2012 - kuracja tretinoinowa
2013 - planuje implanty silikonowe piersi i ust

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 06 sie 2008, 18:57

Jolu, a te 35 tys co wzielas, to dalas wszystko temu facetowi?

co on z nimi zrobil?
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 06 sie 2008, 18:58

jolu, ja przepraszam ale jak i od kogo dostałas 35 tys maja 615 zl renty? to ja mam umowe o prace na czas niokreslony w ogromnej firmie od 10 lat. dobre dochody i jak chcialam kupic uzywane auto to sie musialam nachodzic...

moze poszukaj jakiejs chalupniczej pracy? moze jakies sprzatanie? wiem, ze sporo ludzi korzysta z takich uslug - kilka godzin dziennie jakies sprzatanie, prasowanie. wprawdzie bez umowy ale mozna dorobic do raty

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 06 sie 2008, 18:58

jolaa pisze: Nie myslalam, ze to narzekanie można sobie tak wziąć do serca. Jeszcze raz przepraszam
mozna,mozna jak sie ma serce...a my tu siedzimy nie tylko w tematach o cyckach,uszach,ustach...ale chcemy sie poznac nawzajem,bo milo jest wiedziec,ze po drugiej stronie monitora siedzi fajna osoba z kotra tez mozna o kartoflach w mundurkach pogadac i w niektorych dzialach obejrzec swoje posturki...
Ja rozumiem Twoje rozzalenie,ale wszystko da sie jakos naprawic...najgorzej siasc i ryczec a jak wychodzisz do ludzi ze swoimi problemami...nie zawsze moga pomoc,ale widzisz,ze nie jestes w nich osamotiona i sa podobne do innych.
zycze wyjscia z tarapatow i spotkania na swojej drodze Mezczyzny a nie Faceta ze zlymi intencjami.... ;)

Awatar użytkownika
agus_dan
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agus_dan » 06 sie 2008, 19:25

jolaa pisze:Jak pisalam kiedys o samobojstwie to z powodu wygladu
dlatego chyba wszystkie zalecamy wizyye u psychologa a nie wciaganie inne osoby w takie sprawy

ja tez pamietam jak moj chlopak chcial wziac kredyt 38tys na kawalerke pracowal wtedy w wojsku i zarabial jakies 1800zl, na dodatek to kredyt hipoteczny wiec w razie jakby nie mogl splacic to mieszkanie przejmuje bank, i w jednym banku nam odmowili. takze ktory bank daje takie pieniadze jezeli dochod to 615 i jeszcze renta, i to nie wazne ze bylo to z kilku roznych bankow bo oni sprawdzaja czy ktos ma juz kredyt czy pozyczke i czy stac go na jej splacanie bo akurat taka jest polityka banku zeby dluznik splacal a nie zeby scigac dluznika

jezeli tego twojego goscia stac bylo na torebki LV, operacje to po co mu bylo marne 35tys
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.

15/06/10 operacja noska -dr Łątkowski

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 06 sie 2008, 20:40

powiem jeszcze raz mnie sie ta historia kupy nie trzyma. ajk podpisalas umowe w banku i nie chca ci wyplacic ksy to to jest zlamanaie warunkow umowy... :?

jolaa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: jolaa » 06 sie 2008, 20:54

Ja nie dostałam całej sumy od razu tylko po trochu brałam żeby się uzbieralo tyle ile on potrzebowal i naprawde dawali. Nie wiem jak to jest ale może polegalo to na tym, ze banki sprawdzaja tylko w BIKU? Może jak tam mnie nie było to wtedy dawali. Inaczej tez nie umiem tego wytlumaczyc bo ja wymienie w jakich mam:
AIG – tam sa 2 kredyty
Lukas Bank – tez dwa
Zagiel – tez 2
Cetelem – karta
Dominet – 2 kredyty
I potem dzieki jego wplywom które i tak szly na te raty dostalam z wbk 15 tys które on dolozyl do swojego samochodu NOWEGO. Wiem ze to dziwne ale ja tak naprawde nie wiem czy na samochod czy na co i na co reszta tych mniejszych poszla ja mu tak slepo wierzylam jak wlasnej matce.
Do tego tez limit na karcie WBK którego czesc musialam przeznaczyc wlasnie na biezace platnosci i tam jest 0.
Ja bym się chciala tego pozbyc i mieć jedna rate nie mowie, ze chce się w ogole pozbyc bo musze za wlasna glupote zaplacic ale żeby to była chociaz rozsadna rata i jedna a nie tyle...bo to się w glowie nie miesci.
Te banki które wymienilam one dawaly mi non stop te kredyty bo musialam się starac żeby była kwota taka jakiej on niby natychmiast potrzebowal. Być może tez nie zdazyli posprawdzac ze mam inne bo jak wzielam jeden to zaraz nastepny. Nie wiem nie umiem tego sobie wyobrazic sama się dziwie, ze przy takim dochodzie dawali non stop ale cieszylam się ze mogę mu pomoc a on mi się potem odwdzieczy. No i odwdzieczyl się...

Jeśli chodzi o faceta to ja już nie zaufam zadnemu, zawsze będzie dystans. Wlasnie kogos poznalam niedawno ale nie mam ochoty za bardzo na nowa znajomosc tym bardziej ze nie mysle o takich rzeczach teraz...

Na dzien dzisiejszy to ja już nie wiem na co mu były potrzebne. Wiem tylko ze na gwalt taka kwota była potrzebna a z tymi torebkami to on mi kupowal ale podroby to były...jak się potem okazalo.
marzec 2008 - calkowita korekta nosa: dr. Skupin
sierpien 2009 - makijaz permanentny
listopad 2009 - powiekszenie ust Teosyal Kiss 2ml, botox, endermologia 24x, bella contour 12x, mikrodermabrazja: dr. Lichaj
2012 - kuracja tretinoinowa
2013 - planuje implanty silikonowe piersi i ust

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”