Kompleksy, brak wiary w siebie

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 03 sie 2008, 18:29

ja też mam skłonności do depresji (ale z tym walczę) i mam podobnie jak pisze emka
w fajnych chwilach pisze wiersze i rozdaje zarty i usmiechy a jak przyjdzie zly czas to narzekaniom i przemysleniom nie ma konca....

mysli o samobójstwie były ale szybko je wygoniłam, choćby miłością mojej mamy, nie mogłabym jej tego zrobić...
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 03 sie 2008, 18:44

emka79 dorosly czlowiek winien odpowiadac za slowa...skoro pisze o samobojstwie a to dla mnie nie jest zamiar pojscia do kosmentyczki zrobic sobie brwi...to powino sie byc na tyle dojrzalym by pomyslec jak te slowa zostana odebrane.Nie mysle ze odebralam je jak gowniara i poszlam dalej a wrecz odwrotnie...
Kazdy ma ciezkie zycie...
Mialam kiedys mysli takie...kiedy zmarl moj partner wiec wiem co to depresja!
Wiem tez ze kiedys ja glosno raz powiedzialam ze zyc mi sie nie chce...ale to bylo wolanie o pomoc...dalam sobie pomoc najblizszym.Mialam od tamtego czasu czasem nie latwe zycie i mysli tez rozne,ale nigdy juz wiecej nie powiedzialam tych slow glosno bo wiem ze musze brac odpowiedzialnosc za to jak te slowa beda odebrane!

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 03 sie 2008, 19:20

virriel pisze:zresztą zazwyczaj jest tak, ze jak sie o tym mówi głośno to sie nie zamierza tego tak naprawdę zrobić.

tez tak sadze :?
21.01.2009' -350cc Eurosilicone HP
15.10.2010'- nie ma juz Gucia =(

Maj 2010- 'Powrot do natury'-grupa wsparcia :D czyli zapuszczamy wloski ;)

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 03 sie 2008, 20:56

shandapanda pisze:
virriel pisze:zresztą zazwyczaj jest tak, ze jak sie o tym mówi głośno to sie nie zamierza tego tak naprawdę zrobić.

tez tak sadze :?
Jest różnie, nie wiemy co osoba wypowiadająca tak naprawdę myśli mówiąc takie slowa, jednak chyba lepiej jest nie komentować ich w ten sposób co by nie wzbódzić ewentualnego ... "tak myślicie, a ja mówię i właśnie to zrobie...." i zgaśnie kolejne serce.
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
Antonelka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Antonelka » 03 sie 2008, 22:07

nesia pisze:Jest różnie, nie wiemy co osoba wypowiadająca tak naprawdę myśli mówiąc takie slowa, jednak chyba lepiej jest nie komentować ich w ten sposób co by nie wzbódzić ewentualnego ... "tak myślicie, a ja mówię i właśnie to zrobie...." i zgaśnie kolejne serce.
nesia, bardzo trafnie...zgadzam się z tym, co napisałaś...
pozdrawiam, Antonelka (sun (flower)

Zapraszam do polubienia nas i tutaj (makeup FACEBOOK

Facet - przedmiot do przytulania

jolaa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: jolaa » 03 sie 2008, 22:12

Czy Wy do ciezkiej cholery macie pojecie co to jest jak facet zostawia z 35 tys długow których za żadne skarby nie jestem w stanie splacic? Przeciez to k... nedzy w dupie bym miala jakby mnie TYLKO Zostawil w piz...dzie bytm to miala!!!!!!!!!!!!!!!! Ale ja szukam prywatnych kredytow czegokolwiek by moc splacic to co on mi zostawil. Ja mu zaufalam i teraz mam za swoje. Glupota ludzka jednak nie zna granic. To dluga historia i nie będę tego opisywac bo to nie miejsce ale zanim cos napiszecie to może troche szacunku.
To ze mam ciezsze dni jeśli chodzi o wyglad to przeciez nic nie znaczy nigdy nie popelnilabym samobojstwa z tego powodu. Ale teraz pozostaje mi wlasnie to albo wyjazd za granice bo czym z czego ja mam to splacic? Probowalam znalezc prace, oczywiście nawet do sprzatania mnie nie chca zreszta nie wiem jaka musialabym mieć prace, żeby miesiecznie splacac te dlugi.
Nie wiem jeszcze co zrobie bo jak wyjade to może mnie znajda..jakbym matce powiedziala. OJCA TEZ NIE MAM i wolalabym żeby faktycznie on albo Twój agus – zyl ale co zrobic zycie jest niesprawiedliwe. Jeśli to jest maly dramat to ja dziekuje. Gdyby moja matka się dowiedziala ze ja tak się dalam zrobic to ona by zeszła na zawał z miejsca. Nie mogę nikomu o tym powiedziec. Na razie szukam w necie czegokolwiek tzw instytucji pozabankowych ale nikt takiej kwoty mi nie udzieli. Nawet jeśli pracowalabym to musze mieć przepracowane 3 miesiace żeby uzyskac kredyt.
NIC NIE OLAŁAM> KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRRRRR.....zaraz mnie szlag trafi. Specjalnie żeby znalezc prace bo patrza na wyglad to się ostatnio maluje, zakladam nawet sukienki ale to nic nie daje zreszta to jest taki stres ze przyjdzie nie wiem jakis komornik czy ktos jeszcze matke wywala z domu ja nie wiem po prosty nie wiem nie mam pojecia już co robic. Chodzi mi tylko o nia. Nic mi nie przychodzi do glowy.

Ja pier..... mam pytabnie co wy byscie zrobily na moim miejscu. Nic wiecej nie chce wiedziec tylko wczujcie się w taka sytuacje, ze MUSICIE splacic 35 tys by moc normalnie zyc bez nerwow i co wtedy zrobicie??? To jest jedno krotkie pytanie. Proszę o odpowiedz może macie jakis pomysl?
Tylko nie piszcie ze mam się zwrocic o pomoc do znajomych bo nie mam takich., Nie mam nikogo wiec cos takiego nie wchodzi w gre

Nie wiem może dla ludzi bogatych to nie będzie problem i znowu mnie zlinczujecie. Zreszta kto tego nie przeszedl nie zrozumie.
marzec 2008 - calkowita korekta nosa: dr. Skupin
sierpien 2009 - makijaz permanentny
listopad 2009 - powiekszenie ust Teosyal Kiss 2ml, botox, endermologia 24x, bella contour 12x, mikrodermabrazja: dr. Lichaj
2012 - kuracja tretinoinowa
2013 - planuje implanty silikonowe piersi i ust

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 03 sie 2008, 22:38

Jolaa idz do jakiegoś doradcy finansowego po pomoc. Powiedz mu co i jak i moze znajdziecie jakies rozwiązanie. Żebyś dostała taki kredyt musiałas mieć żyrantów. Czy teraz spadnie na nich obowiązek spłaty?
Nie będę ci bardziej dołowała i pisała,że byłas naiwną kozą,bo juz sama to wiesz.
Mysle,ze na iles miesięcy zamrożą ci te spłaty w banku,jak powiesz ze nie masz pracy i ze cie facet oszukał. Poszukaj doradcy i zapytaj. Jak bedziesz wiedziała,ze ban cie nie bedzie narazie ścigał,to bedziesz miała spokojna głow,żeby pomyśleć o pracy. Może uda ci sie cos znaleść za granicą. Szkocja,Anglia?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 03 sie 2008, 23:07

Jolaa na Twoim miejscu bym szukala pomocy a napewno nie rzucala slowa samobojstwo i dawala ludziom do myslenia ze chcesz to zrobic!!!

Na wszystko jest jakas rada tylko jesli napisalas cos takiego to daj chociaz znac ze nie zamierzasz naprawde takiego kroku zrobic.Ja osobiscie sie przerazilam tym!!!!!!!!!!!!!!!

Ale ok.Pewnie powinnam ominac taki list szerokim lukiem.A skoad mamy wiedziec co jest przyczyna jak napisalas ze masz takie mysli i zniklas???

Trzeba poszukac rady na Twoje problemy i nie ma innego wyjscia...mysli takie masz prawo miec ale na tym koniec.Tak jak Sabrina pisze doradca finansowy napewno w Polsce sa tacy...i moze jednak da sie cos poradzic.

A ja szacunek mam zwlaszcza do ludzkiego zycia bo mam akurat taka prace gdzie na codzien widze jak ludzie umieraja i nie dziw sie ze tak jedna czy druga reaguja,bo zycie jest bezcenne!!!

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 04 sie 2008, 02:28

jolaa pisze:Czy Wy do ciezkiej cholery macie pojecie co to jest jak facet zostawia z 35 tys długow których za żadne skarby nie jestem w stanie splacic?
podejrzewam , ze nie jedna kobieta ma pojecie!
jolaa pisze:Przeciez to k... nedzy w dupie bym miala jakby mnie TYLKO Zostawil w piz...dzie bytm to miala!!!!!!!!!!!!!!!!
bardzo ladnie, cudnie wprost (tak, to byla ironia)
jolaa pisze: Ale ja szukam prywatnych kredytow czegokolwiek by moc splacic to co on mi zostawil.
a nie lepiej najpierw zamrozic splacanie tego co ci zostawil a potem znalezc prace i dopiero zaczac splacac tamto, albo wziac kredyt na te okazje? sprawdzilas wszystkie opcje? szukaj jeszcze.
jolaa pisze: Ja mu zaufalam i teraz mam za swoje. Glupota ludzka jednak nie zna granic. To dluga historia i nie będę tego opisywac bo to nie miejsce ale zanim cos napiszecie to może troche szacunku.
nie zauwazylam braku szacunku, zauwazylam anielska cierpliwosc osob ktore ci tu odpisywaly.
jolaa pisze:To ze mam ciezsze dni jeśli chodzi o wyglad to przeciez nic nie znaczy nigdy nie popelnilabym samobojstwa z tego powodu. Ale teraz pozostaje mi wlasnie to albo wyjazd za granice bo czym z czego ja mam to splacic? Probowalam znalezc prace, oczywiście nawet do sprzatania mnie nie chca zreszta nie wiem jaka musialabym mieć prace, żeby miesiecznie splacac te dlugi.
NIE WIERZE, ZE NAWET DO SPRZATANIA CIE NIE CHCA i nie wierze ze w tym kraju nie mozna znalezc pracy jak sie chce. owszem - mozna. tylko trzeba poszukac i pochodzic na spotkania. tak naprawde wystarczy po prostu ruszyc cztery litery w tym celu.
nie trzeba zarabiac wcale dobrze, zeby wziac kredyt na 35 000.
jolaa pisze: Nie wiem jeszcze co zrobie bo jak wyjade to może mnie znajda. jakbym matce powiedziala. OJCA TEZ NIE MAM i wolalabym żeby faktycznie on albo Twój agus – zyl ale co zrobic zycie jest niesprawiedliwe. Jeśli to jest maly dramat to ja dziekuje. Gdyby moja matka się dowiedziala ze ja tak się dalam zrobic to ona by zeszła na zawał z miejsca.
i Ty piszesz o samobójstwie!!!!! Napewno Twoja matka lepiej by to zniosla niz Twoj dlug (ironia!)
jolaa pisze:Nie mogę nikomu o tym powiedziec. Na razie szukam w necie czegokolwiek tzw instytucji pozabankowych ale nikt takiej kwoty mi nie udzieli. Nawet jeśli pracowalabym to musze mieć przepracowane 3 miesiace żeby uzyskac kredyt.
a nie mozesz jakos zmrozic tej pofacetowej splaty na te 3 miesiace?
jolaa pisze:NIC NIE OLAŁAM> KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRRRRR.....zaraz mnie szlag trafi. Specjalnie żeby znalezc prace bo patrza na wyglad to się ostatnio maluje, zakladam nawet sukienki ale to nic nie daje
w ilu bylas miejscach po ta prace? i z ilu Cie odeslano? wykorzystujesz swoja edukacje, doswiadczenie? poczytalas jakies poradniki o zdobywaniu pracy? stosujesz sie? dalas znac wszytkim znajomym ze szukasz pracy?
jolaa pisze:zreszta to jest taki stres ze przyjdzie nie wiem jakis komornik czy ktos jeszcze matke wywala z domu ja nie wiem po prosty nie wiem nie mam pojecia już co robic. Chodzi mi tylko o nia. Nic mi nie przychodzi do glowy.
ten komornik to juz zaraz przyjdzie? byly pisma na ten temat? to nie trwa tak z dnia na dzien. Twoja mama jest zadluzona czy Ty? Szukaj pracy kobieto!
jolaa pisze: Ja pier..... mam pytabnie co wy byscie zrobily na moim miejscu. Nic wiecej nie chce wiedziec tylko wczujcie się w taka sytuacje, ze MUSICIE splacic 35 tys by moc normalnie zyc bez nerwow i co wtedy zrobicie??? To jest jedno krotkie pytanie. Proszę o odpowiedz może macie jakis pomysl?
Tylko nie piszcie ze mam się zwrocic o pomoc do znajomych bo nie mam takich., Nie mam nikogo wiec cos takiego nie wchodzi w gre
1. zorientowalabym sie jak moge odwlec splate albo zmniejszyc te zostawiona na twoim koncie kwote dlugu. a moze z tym twoim bylym da sie to jakos zalatwic, zeby Cie z tym nie zostawial.
2. dowiedzialabym sie jaka minimalna sume musisz zarabiac, zeby wziac 35000 kredytu
3. ZNALAZLABYM PRACE!!!! Prace DA sie znalezc jak sie chce. tylko nie mozesz wybrzydzac w swojej sytuacji. ja jak mnie przycisnelo to wzielam jakis czas temu prace za 1500 netto i dopiero w trakcie szukalam kolejnej. [/quote]
jolaa pisze: Nie wiem może dla ludzi bogatych to nie będzie problem i znowu mnie zlinczujecie. Zreszta kto tego nie przeszedl nie zrozumie.
nikt Cie tu nie linczuje. i nie masz chyba pojecia co ludzie przechodza! myslisz ze dotknelo Cie najwieksze nieszczescie na swiecie!!!! mylisz sie bardzo!

Zastanow sie nad soba i wez sie w garsc, bo kupe sobie zrobisz z zycia.
jak nie potrafisz sama - lyknij cos na uspokojenie i idz do specjalisty skoro nikogo nie masz. idz! na zywo! i wywal z siebie wszystko i stosuj sie do tego co Ci poradzi. i idz znowu, bo to pewnie nie bedzie jedna wizyta tylko regularny cykl spotkan!
Internetowa terapia nie odniesie skutku. Widac to chocby na przykladzie tego forum. Zastosowalas sie do choc jednej rady???
a pisanie o samobojstwie to gruba przesada i co to jest? szantaz emocjonalny? spojrzcie na mnie jaka jestem biedna? to SOBIE robisz tym krzywde i Z SIEBIE robisz paranoiczke i histeryczke.

czlowiek musi dawac zeby dostawac.
wiem ze to nielatwe ale MUSISZ sie zmobilizowac i WZIAC W GARSC bo nikt tego za Ciebie nie zrobi. jesli nie dla siebie samej, to dla swojej Matki!

masz tu wsparcie, ale szanuj tych, ktorzy czytaja Twoje slowa!

bardzo bym chciala (i pewnie nie tylko ja) przeczytac ze wybierasz sie na 20 rozmow o prace albo lepiej ze juz ja masz.

Poniedzialkowa gazeta z ogloszeniami o prace! a najlepiej kilka! i lap za sluchawke!
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 04 sie 2008, 10:10

Wiesz co Jola, teraz to trochę przesadziłaś- akurat ja i moja mama dobrze wiemy co to długi i uwierz mi, ze chodziło o długi z jednym zerem więcej niż Twoje... Tez nas ktoś (konkretnie wspólnik w firmie) oszukał, bardzo perfidnie, ale nikt z nas nigdy nie wspomniał nawet o samobójstwie. A tak sie składa, ze nie był to wtedy nasz jedyny problem, bo w domu umierała moja ukochana babcia i jeszcze kilka innych rzeczy o których nie będę tu pisać...
Poradziłyśmy sobie- w zasadzie to moja mama, bo ja miałam wtedy 15 lat. Ale ja starałam sie ja wspierać. Tylko trzeba działać, walczyć na wszystkich frontach- działać, działać i jeszcze raz działać !!!
Komornik Ci tak od razu nie przyjdzie- musi być zaoczny wyrok sadu, a jeszcze wcześniej zanim sprawa tam trafi, to bank będzie wysyłał monity, upomnienia- to wszystko trwa ! Masz tak na oko co najmniej pół roku czasu moim zdaniem. Z komornikiem można sie umówić na polubowne rozwiązanie sprawy, z bankiem zresztą tez !
Ja bym mimo wszystko powiedziała o tym mamie, bo być może to ona biedzie mogla wziąć kredyt na siebie a ty po prostu będziesz spłacać raty.
jeśli przyjdzie komornik to twoja mama (bo rozumiem, ze z nią mieszkasz w jej mieszkaniu, tak?) ma powiedzieć ze nie ma w tym mieszkaniu żadnych twoich rzeczy- oni nie będą w stanie tego udowodnić, ze jest inaczej bo skąd będą wiedzieć co jest Twoje a co mamy? Zawsze możesz sie jeszcze wymeldować ale ja bym tego nie robiła...
zresztą sadze, ze przy takiej kwocie komornik nie będzie sie bawił w konfiskatę rzeczy bo koszty samej egzekucji byłyby wyższe niż wartość rzeczy (no chyba ze masz jakieś cenne rzeczy w domu). Komornik w pierwszej kolejności wchodzi na wynagrodzenie.

My odbiłyśmy sie od dna, teraz żyje nam sie całkiem dobrze- już bez długów...

Mam tez znajomego, który miał gigantyczny dług i to nie w banku... Jego życie to lepszy scenariusz na film niż sławny "dług"... On dobrze wie co to znaczy mieć pistolet przystawiony do skroni, albo być wywiezionym w bagażniku do lasu... Nie żartuje...
dziś tez już wyszedł na prosta, ale wiele go to kosztowało, bardzo wiele...

Także jak widać można poradzić sobie i z czymś takim, tylko trzeba walczyć a nie sie poddawać i mówić o samobójstwie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”