Kompleksy, brak wiary w siebie

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
majka133
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: majka133 » 29 lip 2008, 14:56

jolaa pisze:Planuje samobojstwo
jola to jesteś odważna muszę przyznać. Tylko odważni ludzie choć bardzo zdeterminowani decydują się na odebranie sobie życia.

Tyle że pytanie czy warto? Czasem problemy tak narastają, że wydaj e się iż wszystko przepadło ale tak nie jest. Człowiek przetrzyma wszystko i zniesie, a rzeczy które dziś są nie dopokonania w pewnym momencie stają sie niemiłym wspomnieniem.

Choroba, ciąża czy nawet nagie zdjęcia w necie zrobione przez wrednych znajomych to nie jest powód by pozbawiać się życia....
dr Kubasik 13 .03 2008 plastyka brzucha -
SUPER

dr.Kubasik- piersi 21.08 2008

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 03 sie 2008, 11:06

JOLAA czy Ty dziewczyno zwariowalas jakie samobojstwo???
Czy ty myslisz ze inni ludzie nie maja czasem takich mysli jak ty??? Kazdy ma zle dni,ale myslec o odebraniu sobie zycia...podaj prosze powod...bo jak narazie to powiem ci ze co druga osoba musiala by odebrac sobei zycie...bo kazdy z nas na codzienn spotyka sie z beznadziejnoscia szarych dni...z beznadziejnymi ludzmi ktorzy nas krzywdza...bliscy ktorzy z dnia na dzien moga stac sie naszymiwrogami...bo wiedza o naszych slabych stronach i to wykorzystuja...Jaki powod maszz.....pisz mi tu szybko!

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 03 sie 2008, 14:28

Jola powiem Ci tylko jedno- sobie moze i ulzysz (ale dla mnie to kretynstwo-przepraszam za wyrazenie,ale zawsze jest jakies rozwiazanie) ale pomysl jaka rozpacz i smutek zostawisz swoim najblizszym?Swoim rodzicom...

Najgorsze wyjscie z mozliwych...i ja nazwalabym to wlasnie tchorzostwem a nie odwaga- zamiast sie wziasc w garsc czlowiek wybiera najprostsza droge...to tak jak prostytutka sie tlumaczy,ze nie mogla znalesc pracy...pewnie..lepiej dac dupy niz byc wozna w szkole...ehh...to tylko taki przyklad..

Nie rob glupstw,mysl o innych a nie tylko o sobie. Gdyby nie moi najblizsi to moze i tez by mnie juz na tym swiecie nie bylo,ale mysl jaka krzywde wyrzadzilabym mamie i tacie w zyciu nie pozwolilaby mi na taki krok.

Pisz koniecznie co sie stalo-czasem problem,ktory nas w danym momencie przerasta,pozniej okazuje sie nie takim wielkim!!!
21.01.2009' -350cc Eurosilicone HP
15.10.2010'- nie ma juz Gucia =(

Maj 2010- 'Powrot do natury'-grupa wsparcia :D czyli zapuszczamy wloski ;)

Awatar użytkownika
agus_dan
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agus_dan » 03 sie 2008, 15:38

uuu :evil:
az mnie zlosc bierze jak cztam takie glupoty
Jolaa po pierwsze to chyba nie odpowiednie miejsce na takie wyznania
po drugie po co to piszesz chcesz pomocy czy co? nikt z nas cie nie zna i nie pomoze- psycholog tak
po trzecie co pewnie cie nie bedzie interesowalo do takich osob jak ty nie mam szacunku, chcesz odebrac sobie zycie- skad masz prawo do tego, zastanow sie dwa razy zanim zaczeniesz pisac takie niedorzecznosci i mozesz kogos tym urazic, moj ojciec zmarl i jezeli bylaby jakakolwiek sprawiedliwosc to on by zyl a nie ty ktora i tak lejesz na swoje zycie, on nigdy nie zobaczy moich dzieci, mojego slubu, moje dzieci nie beda mialy dziadka, nigdy sie juz z nim nie pokloce oraz nie wybacze zali jakie mam wszystko zostalo niedopowiedziane, nie cofne czasu
a ty mowiaca o samobojstwie i zarazem udzielajaca rad na temat powiekszania ust jestes karykatura czlowieka i na pewno nie pepkiem swiata
to chyba juz wszystko droga jolaa zycze Ci powodzenia i troszke wiecej dystansu do samej siebie
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.

15/06/10 operacja noska -dr Łątkowski

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 03 sie 2008, 16:27

shandapanda pisze:
Najgorsze wyjscie z mozliwych...i ja nazwalabym to wlasnie tchorzostwem a nie odwaga- zamiast sie wziasc w garsc czlowiek wybiera najprostsza droge...
tez tak uważam... zresztą zazwyczaj jest tak, ze jak sie o tym mówi głośno to sie nie zamierza tego tak naprawdę zrobić. To takie wołanie o pomoc, chęć zwrócenia na siebie uwagi...
Jolu by uzyskać pomoc, musisz pokazać ze tego chcesz, zrobić ten pierwszy krok. Problemy nie rozwiążą sie same, każdy z nas ma jakieś. Jedni przeżywają mniejsze a inni większe dramaty, ale takie jest życie i sztuka jest właśnie stawić temu czoła- nie poddawać sie. Na prawdę chcesz odejść z tego świata jako człowiek przegrany, złamany przez samego siebie?
Zycie zaczyna sie doceniać najczęściej w momencie gdy coś zaczyna jemu zagrażać- czy to choroba, czy inne niebezpieczeństwo. Nie życzę Ci byś kiedykolwiek znalazła sie w takiej sytuacji...
Pamiętaj o jednym (być może to trywialne, ale ma w sobie prawdę), ze co nas nie zabije to nas wzmocni...

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 03 sie 2008, 16:41

Jolaa powiedz w czym możemy Ci pomóc ??
Usłyszałaś wiele rad na temat tego co powinnas zmienic, od czego zacząć. Nie jest łatwo wziąć się za siebie ale nie zauważyłam, żebys napisała cokolwiek na temat pozytywnych zmian, na temat tego co ze swoim życiem próbujesz zróbić.
Ciężko jest być odrzuconym, ciężko walczy się z kompleksami.
Najłatwiej narzekać i nie robić nic poza tym.
Nie szanujesz się dziewczyno, nie szanujesz swojego życia, nie dbasz o swoje zdrowie psychiczne.
My Ci nie pomożemy, pomoże Ci specjalista.
Olewając nasze rady i narzekając na nowo pokazujesz brak szacunku do nas.
Zrozum, że to, że my chcemy Ci podpowiedzieć, pomóc... to nie wszystko.
Twoje życie zależy od Ciebie.
Nic nie zmieni się od razu, do wszystkiego możesz dojść sama ale małymi krokami. Tak jakbyś wspinała się po drabinie.
Życzę Ci z całego serca, żebyś miała odwagę stawić czoła temu co Cię dręczy.
I proszę nie pisz o samobójstwie tak jakby to było jedyne wyjście, to nie jest żadne wyjście, to ucieczka.
Uszanuj tych, którym nie dane było być zdrowym, którzy odeszli za wcześnie mimo, że bardzo chcieli żyć.
Zycie i zdrowie to najcenniejsze skarby, które mamy, trzeba je wykorzystać jak najlepiej.
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

caradurka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: caradurka » 03 sie 2008, 17:21

zgadzam się z agus_dan
i dobrze, że ktoś wreszcie przestał sie z tobą pieścić i powiedział prawdę
mi też by się czasem parę takich ostrych słów przydało ..

co do samobójstwa, jeśli ktoś naprawdę ma zamiar odebrać sobie życie
nigdy o tym nie mówi

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 03 sie 2008, 17:49

powiem Wam szczerze,ze ja juz gdzies na forum czytalam ze jolaa chce popelnic samobojstwo....i tez pisalam w odpowiedzi,musze na wieczor pogrzebac,dlatego zwrocilam uwage na jej nick i myslalam,ze tu szuka pomocy dlatego weszlam i czytalam....

agus masz racje cholera mnie bierze...kazda z nas ma zle chwile w zyciu i nie chodzi zeby kogos potepiac za takie mysli,bo kazdy mam prawo byc na zakrecie swojego zycia i chwilowo nie widziec innej drogi...myslalam,ze chcesz jolaa pomocy... Mysle,ze chcesz albo pomocy albo zwrocenia tylko na siebie uwagi... ale tak jak weszlam na profil jolaa...tu samobojstwo ...a za chwile o ustach czy czyms innym...
Sorry ale dla mnei to pogrywanie sobie uczuciami innych ludzi....to ja tu siedze po przeczytanych twoich slowach od rana na forum ...bo myslalam....kurcze moze wlasnie naprawde osoba potrzebuje pomocy...ale to chyba tylko latwosc rzucania slowami.... :?

Jak mozna w jednym momencie pisac o samobojstwie gdzie to duzo osob przeczyta,zmartwi sie...a za chwile pisac o tym czy mozna po 4 miesiacach nosic okulary przeciw sloneczne... :oops:

iff
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: iff » 03 sie 2008, 18:23

Agus - popieram! W koncu ktos nerwowo nie wytrzymal a mi tez niewiele brakowalo...
Te jeki to mi tak trollem troche jada...nie karmic trola!

emka79
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: emka79 » 03 sie 2008, 18:27

Anielicanrw, to nie tak jak myślisz..dzis siedziałam na portalu o depresji,i sa różne jej rodzaje..często jest właśnie tak ze jest ciąg dni kiedy człowiek nie widzi prespektyw,ogólna beznadzieja,poczucie takiej beznadziejności,brak wiary w siebie,totalne załamanie....a następnie przychodzi euforia,szczęcie,słońce świeci w serce,jest to okres bardzo twórczy,po czym znów cioc..to bardzo wykańcza ludzi i jest bardzo trudne...sama zresztą tak mam,teraz tym bardziej kiedy tyle problemów na głowie nie oceniajcie ludzi zbyt pochopnie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”